Гайдош в Угорщині розповів про кращі часи, що настали з приходом Януковича

Наприкінці минулого тижня у м. Вашарошнамень (Угорщина) за участі голови партії Аттіли Мештергазі відбувся традиційний, щорічний форум Угорської соціалістичної партії (Magyar Szocialista Párt – MSZP).

Гайдош в Угорщині розповів про кращі часи, що настали з приходом Януковича

Участь у ньому взяв і народний депутат України (фракція Партії регіонів), голова Демократичної спілки угорців України Іштван Гайдош, сенатор Румунії.

Під час форуму та заключної прес-конференції лідери УСП та гості поділилися своїми думками стосовно актуальних питань.

Як повідомляє прес-служба Іштвана Гайдоша, Аттіла Мештергазі, зокрема, наголосив, що його партія може у трьох напрямках сприяти організаціям закордонних угорців: не втручається у внутрішні справи спільнот угорців, що мешкають у сусідніх з Угорщиною країнах, адже ці спільноти самі мають обрати своїх лідерів та легітимних організацій; намагається підтримувати з ними партнерство та добросусідські відносини; сприятиме розвитку добрих відносин з політичними силами, що відносяться до того ж сімейства партій.

Голова Угорської соціалістичної партії підкреслив, що його партія дотримується того принципу, що не з Будапешту потрібно визначити, що правильно, яка політика є вірною, додавши, що УСП надасть допомогу, яку потребують самі організації закордонних угорців. Особливе значення при цьому має розбудова добросусідських відносин із сусідніми країнами, адже тим самим можна найбільше сприяти громадам угорців за кордоном, завдяки цьому є можливим вирішення питань, проблем. 

Іштван Гайдош зі своєї сторони зазначив, що починаючи з 2010-го року, перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, для угорської громади України настали кращі часи, адже були скасовані рішення попередньої влади, направлені проти нацменшин, прийнятий закон про мови, угорська спільнота знову представлена у парламенті нашої держави тощо.

Голова ДСУУ підкреслив, що сучасне керівництво України зробило однозначний вибір на користь європейської інтеграції нашої держави, на користь наближення її до великої сім’ї європейських народів. Більше того — наша держава має історичний шанс підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час самміту Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді цього року.

На думку депутата Верховної Ради, це має велике значення як для нашої країни в цілому, всіх її громадян, так і для представників національних меншин нашої держави, історичні батьківщини яких вже є членами Європейського Союзу, - повідомляє прес-служба народного депутата України Іштвана Гайдоша.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, Демократична спілка угорців України, як і Демократична партія угорців України) є сателітом Угорської соціалістичної партії, яка після восьми років провального правління на виборах 2010 року програла партії ФІДЕС. Сателітами ФІДЕС на Закарпатті нині є Товаристо угорської культури Закарпаття - KMKSZ (Партія угорців України), що його очолює Міклош Ковач.

02 вересня 2013р.

Теги: Гайдош, соціаліст

Коментарі

Zoltan 2013-09-10 / 13:30:28
Іштван Гайдош зі своєї сторони зазначив, що починаючи з 2010-го року, перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, для угорської громади України настали кращі часи, адже були скасовані рішення попередньої влади, направлені проти нацменшин, прийнятий закон про мови, угорська спільнота знову представлена у парламенті нашої держави тощо.

Гайдош не нуждается в моей защите, но он же прав в вышесказанном. Там нет ни слова об экономике, об общей политике, всем плохо жить в такой среде. Плохи и при Януковича, но плохо было и при Ющенко. Но два раза хуже было нацменшенствам: они страдали и как граждане Украины, и как представители не "титульного" народа. Правда и сейчас больше слов нежели конкретных дел, но хотя не душат нас!

безпартійний 2013-09-04 / 00:02:50
Як би сказали в Одесі, для Гайдоша таки «настали кращі часи», а от про які такі «скасовані рішення попередньої влади, направлені проти нацменшин» він говорить, я не зовсім розумію. Попереднє його депутатство визнано незаконним. Він що – гроші повернув чи відсидів за махінації на виборах? Нічого подібного! Ну дістав раз у пику від Януковича за «теплий прийом» від підконтрольної, як він казав, аудиторії взимку 2004 р. Так свій же бив! Ніхто навіть не запитав куди ж це за одну ніч щезла ліва заправка біля правого повороту на с. Боржаву. І вже за коханої ним влади нагадали, що за дерибан російської труби з москаликами треба порахуватися. Навіть липовий диплом залишили. В чому ж його защемляли?. Ой - вей, збрехала його прес-служба, щоб я так жив. Тай соціаліст з мільйонами таки дуже схожий на замаскованого есдепеушника (о). Оборзілого чи Отупілого, щоб я так жив…

Istvan 2013-09-02 / 18:19:18
Тоді чому не голосували ви, українці на виборах президента за Тимошенко?

пенсіонер 2013-09-02 / 15:07:41
Майже Іштван Гайдош не в курсі, як " щасливо і добре живуть" мільйони українців за часів приходу та керування Януковичем Україною. Нехай зніме розові окуляри, бо зовсім усліп від цього "покращення життя на Україні"...

лютий 2013-09-02 / 14:57:38
Іштванку некажи гоп доки не перескочиш, іще незнати куди твій шеф зарулить!!!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини