"Ворскла" в Ужгороді здолала "Говерлу" - 1:2

Українська Прем'єр-ліга. Восьмий тур

"Ворскла" в Ужгороді здолала "Говерлу" - 1:2

Ужгород, стадіон "Авангард"

Головний арбітр: Олександр Головков (Луганська область)

"Говерла" (Ужгород) - "Ворскла" (Полтава) 1:2

Голи: Іканде 56 - Громов 26, Янузі 28

"Говерла": Іканде, Бабир (Балашов 46), Пуканич (Ле Таллек 46), Люлька, Лисицький, Трухін, Лисенко, Цуррі (Лазевскі 41), Балафас, Орос, Надь

"Ворскла": Непогодов, Міщенко (Скляр 85), Ребенок, Курілов, Пердута (Лагос 65), Сапай, Чеснаков, Дедечко, Янузі, Громов (Сілюк 74), Даллку

Попередження: Цуррі 41 - Янузі 49, Сапай 69, Міщенко 76, Сілюк 77


"Таврія" вчора здобула перемогу, впритул наблизившись в турнірній таблиці до "Арсеналу" та "Говерли". Тому в ужгородців сьогодні не було іншого вибору, окрім як грати на перемогу. І байдуже, що в суперниках закарпатців була команда з верхньої частини турнірного графіку та проміжний лідер чемпіонату за набраними на виїзді очками.

"Суперник досить серйозний, цікавий. Невипадково знаходиться у верхній частині турнірної таблиці" – як зазначав сам В’ячеслав Грозний. Втім, спало на думку, а чи не доросла вже "Говерла" до того, щоб бодай в матчах, які відбуваються на рідному стадіоні, не зациклюватись на міцності та здібностях суперника (якщо це, звісно, не гранд), а пробувати діяти з позиції сили? За підбором виконавців команда точно варта більшого, ніж зона вильоту. Проблеми нинішньої "Говерли" бачаться саме у психології – це, звісно, й без нас розуміє головний тренер колективу.

16:30 – доволі ранній початок матчу, але пекельної спеки, яка, до прикладу, супроводжувала теж ранній поєдинок між "Говерлою" та запорізьким "Металургом", сьогодні не було. В Ужгороді прекрасна погода – але прекрасна вже осіння. Сонце втратило свою силу, прогріваючи тепер довкілля помірно. За таких умов у футбол грати комфортно – то й "Ворскла", що зрозуміло, будувала свої плани на матч. Полтавчани приїхали до Ужгороду, щоб здобути свою другу в історії чемпіонатів України виїзну перемогу над "Говерлою". Одним словом – в кожного свій шлях.

Василь Сачко сьогодні стартовою обоймою зовсім не здивував – все традиційно і прогнозовано. Хіба що вихід в центрі захисту Курілова поруч з Даллку був трохи несподіваним. Олексій в цьому сезоні грав рідко, втім, талановитого футболіста, як і вважалось, списувати з рахунків зарано. На флангах оборони розмістились Ігор Пердута та Вадим Сапай (зліва та справа відповідно). Дедечко-Чеснаков-Міщенко – це кулак у центрі поля, Олег, при цьому, діяв зі спрямуванням на атаку. Громов та Ребенок відповідали за фланги півзахисту, а Ахмед Янузі шукав щастя на вістрі атаки.

В’ячеслав Грозний зі старту кинув у бій двох новачків. Олексій Бабир розмістився на правому фланзі півзахисту, а Андріан Пуканич – в центрі поля – в ролі опорника, допомагаючи таким чином Сатірісу Балафасу. Дмитро Трухін діяв зліва, Іканде – відігравав роль своєрідного "вільного художника", Лисенко – на вістрі атаки. А лінію оборони сформували Сергій Люлька, Віталій Лисицький, Крістіан Орос та Дебатік Цуррі. Ворота захищав Олександр Надь.

Не властиво спокійно почався матч. Спокій був усюди – на трибунах, на тренерських лавках і на полі. Очевидно, ніхто не хотів зі старту відкривати всі козирі. Гра була насиченою дрібними фолами, що не дозволяло сприймати футбол однією цілісною картиною. "Говерла" до чужих воріт підбиралась доволі прямолінійно – за рахунок флангових ривків Трухіна, рідше – Бабиря. Але подачі, в основному, були в нікуди. Кілька разів після загострень Трухіна в гру вступав Непогодов, але, в цілому, креативу закарпатцям бракувало.

А гостям – так взагалі. "Ворскла" попереду на старті матчу нічого не створила. Спроби теж були прорватись по флангу – зокрема, від Громова, який повністю, по суті, переграв на брівці Цуррі. Наприкінці тайму, забігаючи наперед, Грозний зняв Дебатіка з гри, випустивши на його місце Лазевскі.

На той момент рахунок був уже 0:2 і господарям потрібно було щось змінювати. Пропустила "Говерла" спочатку зі стандартного положення, коли Ребенок класно пробив зі штрафного, м’яч поцілив у поперечину, а потім відправився в сітку від наполегливості Громова. І майже відразу закарпатці пропустили вдруге. От саме тут не впорався Цуррі – Сапай здійснив рейд по флангу і прострілив в штрафний майданчик – Янузі там розібрався майстерно.

До цього спалаху полтавчани й так не надто активно йшли вперед, а після нього вже повністю сконцентрувались на захисті власних воріт. Захищатись гостям було не надто складно – атаки "Говерли" гострими не були. Крім флангів, щоправда, почав вже працювати й центр. Іканде та Пуканич намагались витонченими передачами знайти то Бабиря, то Трухіна, то Лисенка. Втім, все читалось захисниками, а деколи просто асистентам не вистачало вміння віддати точний пас.

Одного разу Пуканич своєю світлою головою таки загострив ситуацію, але партнери боротьбу опонентам програли і Громов виніс м’яча на кутовий. В кінці тайму й полтавчани згадали про атаку – Янузі потилицею намагався закинути м’яча за комірець Надю – голкіпер чатував.

Василь Сачко, що цікаво, кожну невдалу дію своїх підопічних супроводжував оплесками і заспокійливими вигуками. Дійсно, наставник міг почуватись спокійно і передавати цей спокій і підданим – гра проходила за сценарієм гостей.

В перерві Грозний замінив новачків – рішення випустити їх зі старту, напевно, було трохи поспішним. Ну це таке; "Говерла" й другий тайм почала спокійно (про "Ворсклу" вже не говоримо – полтавчани відштовхувались від дій суперника), організувала кілька безтурботних для суперника атак, а потім… забила гол. Це Іканде: втекли вони з Балашовим в контратаку "два в один", Віталій вчасно віддав на нігерійця, а тому гріх було не скористатись з моменту – 1:2.

Зрозуміло, що далі закарпатці понеслись на чужі ворота мов на крилах. Пожвавлення відчувалось і на трибунах, а Василь Сачко помітно почав нервувати. Помилкою господарів, як здалось, було те, що вони надто дріботіли. Саме тепер потрібно було діяти так, як вони діяли в першому таймі – вантажити м’ячі з флангу в центр, де вже міг поборотись і Ле Таллек, і опорні півзахисники, які активно йшли вперед. Був удар Ороса, який заблокували, ще кілька загострюючих передач від Трухіна, постріл зі штрафного від Балашова – чогось не вистачало. Чогось-чогось… В цілому, не вистачило одного голу.

1:2 – "Говерла" зазнає чергової поразки. Матч був складним для обох його учасників, а в другому таймі полтавчани тільки й думали, як вберегти свої ворота від неприємностей. Не вистачило господарям холоднокровності, виваженості на завершальних стадіях атак. Болісна поразка для "Говерла", але поразка, з якої потрібно винести урок.

 

Ігор Семйон, UA-Футбол

31 серпня 2013р.

Теги: Ворскла, Говерла

Коментарі

миша 2013-09-01 / 17:33:23
грозний ще хуже за севидова нигде довго незадержувався тай ниякого результату недавав шуфрич конечно газда клубови айбо якбы была закарпатська команда я мало вирю що стадион не бывбы повный будемеся добивати за своих игрокив а грозный кить сам непиде та мы йому поможеме

Буркуш 2013-08-31 / 23:48:48
Согласен - Іваницю із Васютиком зробіть тренерами. Нафіг ці прієзджі звіздоболи. Рніч старався і нормально закривав фланг - він його вигнав. Чого Райчевіч і Кополовець в запасі? Яку він поставив гру крім бей-бегі і навесів?

Радванка 2013-08-31 / 23:32:47
Гнати цього мошенніка і напьорсточніка Грозного із Закарпаття треба якнайскорше!! Ця Падла і в Грозному і в Арсеналі І де би не робила лише крала крала і дурила президентів клубів!!! ГРОЗНИЙ НАХ...Йіз Закарпаття в нас є Івпниця тренер і наші Закарпатці гравці

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини