ЄС надіслав Росії попередження з приводу України

Європейський Союз у вівторок надіслав Росії різке попередження через односторонні та дискримінаційні торгові обмеження, запроваджені нею щодо України.

ЄС надіслав Росії попередження з приводу України

Про це пише The Financial Times у статті, переклад якої опубліковано на ИноСМИ.ru.

Як зазначається у статті, «в заяві представник ЄС Джон Кленсі (John Clancy) заявив, що Брюссель ставить під питання підстави для обмеження Росією українського експорту. Він додав: «З точки зору ЄС, будь-яка економічна загроза з Росії, спрямована проти України і пов'язана зі можливим підписанням країною Угоди про асоціацію з ЄС, неприйнятна».

Пізніше у вівторок Київ заявив, що Москва погодилася скасувати посилені і дорогі митні перевірки на українські експортні товари, що дало надію на вирішення конфлікту, який погрожував перетворитися на торговельну війну.

«Російська сторона переконала нас, що, починаючи від сьогодні, додаткові митні процедури застосовуватися не будуть», - повідомив український уряд увечері у вівторок.

Москва відмовилася надавати коментарі.

Як зазначає видання, українські компанії минулого тижня звинуватили російських митників в тому, що ті паралізували їхній імпорт за допомогою перевірок, які могли призвести до мільярдів доларів збитків. Незвичайні прикордонні перевірки були сприйняті як спроби змусити Київ приєднатися до керованого Москвою Митного союзу, до якого входять деякі колишні радянські республіки.

Так, у неділю радник російського президента Володимира Путіна з розвитку Митного союзу Сергій Глазьєв повідомив: «Ми про всяк випадок готуємося до більш жорсткого митного адміністрування, якщо раптом Україна здійснить цей самогубчий крок, підписуючи Угоду про асоціацію з ЄС».

Експорт України розділений між Росією, ЄС та іншими ринками, й економісти попереджають, що такі різкі торгові перепони могли б серйозно зашкодити економіці країни, заважаючи спробам вибратися з другої за п'ять років рецесії.

Віктор Янукович, Президент України, намагався відкрити ринки своєї країни, в той же час зберігаючи економічні відносини з Росією та іншими радянськими республіками. Однак геополітичне «перетягування канатів» з приводу України ускладнило балансування між Заходом і Сходом. Приваблений широким споживчим ринком і природними ресурсами України Брюссель зацікавлений у ближчій співпраці з Києвом. Проте ЄС розчарований зниженням рівня демократії в країні впід час керівництва Януковича, що виявилося в арешті опозиційного лідера Юлії Тимошенко. Євросоюз також роздратований прихильністю Києва до протекціоністської економічної політики, сказано у статті.

Як заявив Кленсі, ЄС очікує, що «питання торгівлі як з Росією, так і з Україною» будуть дозволені швидко і в дусі зобов'язань, накладених СОТ.

21 серпня 2013р.

Теги: Росія, обмеження, експорт

Коментарі

Це я 2013-08-25 / 21:56:53
Ставитися потрібно критично, правильно говорите. Потрібно ще боротися за кожний пункт договору.
Але не розумію, яку українську індустрію згадуєте. Можливо, з подкарпаття тяжко помітити, але не відомо мені про конкурентоспроможню індустрію. В Україні національного продукту зараз виробляється менше, ніж у доукраїнський період, автозаводи складають китайськи тачки, легка промисловість, принаймні в нас тут, працює на західний ринок, переважно на італійський. Коли робиться ремонт квартири, крім цементу, гипсу та вапна все західне, або китайське.

Слов'янин 2013-08-25 / 20:46:20
Хіба це буде добре, якщо Україна буде деіндустріалізована і в ній зникне товаровиробник? ЄС - новітнє ярмо. Треба критично ставитись до пропаганди і не обманюватись гарною вивіскою, котру показує ТБ

Це я 2013-08-25 / 16:43:51
Слов’янин 2013-08-25 / 15:59:05
Угоду не читав, але виходячи з того, де ми зараз перебуваємо, членство дало би на багато більше позитивного аніж негативного. Один раз вдалося звільнитися з обіймів московського ведмедя, другого шансу може не бути. А щодо педерастів, яких у київських верхах предостатньо, тобто вони існують і без згоди на то інших громадян та вони, вважай, при владі, при бажанні можна дати ради, як зробили мадяри у законі: сімя є спільнотою двох людей різної статі. Європі та лібел-соціалістам країни не подобається, але уряд не здається. Угорський землекористувач від ЄС отримує в середньому по 2000 гр на кожний гектар землі, діють інші програми. Головне, не повторити помилки інших, не віддати без бою те що можна зберегти, потрібно вибороти чим більше квот.

Слов’янин 2013-08-25 / 15:59:05
Шлях України в ЄС означатиме її смерть, про це свідчить прагматизм і здоровий глузд. "Це Я" читав угоду про асоційоване членство України з ЄС? Цілувати бупу не слобудно ні московитам, ні гейропейцям.

Це я 2013-08-25 / 12:20:03
У Європі існують самодостатні країни, яким ЄС не потрібен. Норвегія за доходи із продажу нафти та газу відкладає на майбутнє та фінансує різні програми, в Україні у тому числі. Коли буде Україна фінансувати що небудь, хочаби діяльність українських громад за кордоном? Що не конче потрібно дати населенню, то все освоять фірми кланів. Через те не бачу можливості у нас преходу до справжнього громадянського суспільства. Через те громадянам України було би вігідно стати членам ЄС. А кланам краще підтримувати теперішній статус кво. Як робиться від часів Кучми, європейцям говорити що прагнемо до вас, в той же час вилізувати одне місце московитам, які дозволяють собі таке, що не дозволяють більше у відносинах з ніякою країною світу.

Слов’янин 2013-08-24 / 22:56:53
Більшість людей дивиться на перспективи асоційованого членства України в ЄС виключно в рожевих окулярах, що обумовлено пропагандою, якщо відверто, ворожих ЗМІ та політичних сил. Ці люди наївно гадають, що це чи не автоматично призведе до "європейських зарплат". Між тим, проект угоди практично ніхто з вітчизняних симпатиків-євроінтеграторів не читав. А було б корисно. Документ складається з декількох сотень сторінок, текст яких ніби умисно написаний малодоступною мовою, близькою до словоблудства. І це не випадково, адже туди закладені такі "перли", що призведуть до повної деіндустриалізації України та краху вітчизняного товаровиробника, у т. ч. в с/г. Досвід країн колишнього соцтабору, частина яких живе на дотації (котрі мають властивість несподівано скінчитися), яскраве тому свідчення. Для початку, Україна втратить третину ринків збуту зерна, про експорт електроенергетики варто взагалі забути. Можна довго перелічувати. Але чи не найкричуща "родзинка" полягає в наступному: Україна за власний кошт повинна переобладнати ширину всіх залізниць (це мільйони км) до розміру залізниць країн ЄС і відповідно колісну базу залізничного транспорту. Про культурні, гуманітарні наслідки євроінтеграції годі й говорити. Через 1-2 покоління стара добра Європа помре.
Ми вічно когось копіюємо, а не творимо власну гру. Для останньої, якщо хочете, свого футутуристичного проекту, в нас все є, окрім... рідної еліти. В цьому наша головна проблема.

Генек 2013-08-24 / 00:58:14
Було в нас нормальне виробництво. Як приклад, вироблявся цукор - тепер нема, заводи пішли на металолом. По такому принципу знищено дуже багато заводів і підприємств і саме тому ми втратили свою незалежність. Німці знають, що щоб економіка країни була здоровою, виробництво повинно якісно забеспечувати своє населення, а надлишок у експорт. Наше ж виробництво в глибокій, перебачте, дупі. І ЄС його розвивати не буде, в них достатньо дотаційних членів союзу, ще одного їм точно не потрібно. Висновок - ми їм потрібні виключно як ринок збуту та сировини. Недарма зараз Україну тягнуть в різні боки ЄС і МС. Вправний політик міг би в такій ситуації зіграти з обома так, щоб це принесло вигоду нашій країні, як транзитній державі між двома великими економіками ЄС та МС. Нажаль, нікому це не потрібно...

Це я 2013-08-23 / 19:58:05
Мені не відомо про існування якісного українського товару у магазинах та ринках, де я за свої доходи можу отоваритися. А ті товари що є, не витримують ніякої критики. Ще років 10-15 тому з Угорщини приїздили до нас по кобаси, сири, масло, цукерки. Наші були дешевші. Зараз наші ціни добряче перегнали їхні, а в продуктах одні добавки та розпушувачі. Одяг та взуття все китайське. Якби в уряді був хоч один патріот, були би і якісні товари.
Як говорив колись канцлер німеччини - у німецькій армії все має бути німецьке, навить пуговиця на мундирі солдата.

Генек 2013-08-23 / 18:04:54
В тому і проблема, що європейські товари витіснять з ринку те українське, що залишилося на даний момент. А держава не може благополучно існувати і мати здорову економіку просто продаючи сировину, як цього хоче для нас ЄС.

Це я 2013-08-23 / 15:10:43
2 Генек 2013-08-22 / 17:16:07
Якщо ви дотепер не замітили, у нас найбагатші мільярдери Європи при найбідніших трудівниках. Україна разом зо зближенням з Європою повинна буде адаптувати деяки їхні стандарти, через брак котрих міліони наших співгромадян шукають своє щастя по закордонах.Всі блага перейняти не потрібно, є там і дебільські. Залишки їхньо виробницьтва кращі за ті китайські, якими зараз завалена Україна. Та взагалі, назвіть ті європейські товари, які не дозволені до ввозу в Україну.

Генек 2013-08-22 / 17:16:07
Приваблений широким споживчим ринком і природними ресурсами України Брюссель зацікавлений у ближчій співпраці з Києвом.

Це ключові слова. Нам не стане краще жити з асоціацією з Євросоюзом, нам просто будуть сбаргювати залишки їхнього виробництва і викачувати ресурси. А наші можновладці ніяк не зрозуміють, шо правильно багатіти не продаючи все, що бачиш, а продаючи те, що зробиш, виробиш, вигадаєш. Навіть тиран Джугашвілі розумів це і саме завдяки цьому вивів СРСР на передові позиції в світі, за що його і прибрали..

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини