Підсумкова прес-конференція головних тренерів "Дніпра" і "Говерли"

Після матчу в Дніпропетровську, за наслідком якого "Дніпро" здолав "Говерлу" з рахунком 1:0, відбулася традиційна підсумкова прес-конференція головних тренерів команд.

Підсумкова прес-конференція головних тренерів "Дніпра" і "Говерли"

«Дніпро» завжди в моєму серці»

В'ячеслав Грозний (головний тренер «Говерли»):

- Коли ще знаходишся в грі, не завжди можна точно дати оцінку. Перш за все, хочу привітати господарів з перемогою. Тут команда досить високого рівня. Бажаю удачі у внутрішньому чемпіонаті і на міжнародній арені. «Дніпро» завжди в моєму серці - як і інші команди, в яких я працював. Тут мене дуже добре приймали вболівальники, журналісти, керівники. Може, шлях на позиції головного тренера я починав у «Дніпрі», вдало все йшло, була підтримка, росли гравці, команда показувала хороший футбол. У мене до цих пір це збереглося в пам'яті. Вдячний усім, хто підтримував і підтримує мене. Хочу, щоб «Дніпро» завжди вирішував максимальні завдання. Я вперше на цьому стадіоні - після «Метеора» це супер! Молодці! Здорово, коли будується інфрастурктура, база. Можу тільки привітати і привітати.

Щодо гри можу сказати, що ми розуміли, що поступаємося в командній швидкості і в швидкості роботи з м'ячем. Я спробував зіграти в три центральних захисники в першому таймі, щоб не проходили розрізаючі передачі від Джуліано, Канкави, Ротаня. І в першому таймі нам практично вдавалося їх нейтралізувати. Два наших вінгера Цуррі і Люлька контролювали Джуліано і Коноплянку. По першому тайму у мене претензій немає, за винятком реалізації. Ми реально розуміли, що багато моментів не буде. Створюване ми не можемо реалізувати в багатьох матчах. Реалізація була тільки наприкінці з «Таврією». Напевно, це пов'язано з тим, що йде період становлення команди, додаються гравці, з тим, що у нас немає диспетчера, від якого б йшли ігрові нитки, з тим, що Ле Таллек грає на уколах, а рівноцінної заміни немає. Тому що потрібно розуміти наші реальні фінансові можливості. Ми із задоволенням узяли б в «Дніпрі» гравців в оренду, в «Шахтарі», «Динамо», «Металісті» - з великих клубів, у яких перебір футболістів. Коли ми програвали, я перейшов на іншу схему: прибрав одного захисника і випустив Балашова, щоб посилити атакуючий потенціал. Яка різниця - програвати 0:1 або 0:2. Потрібно завжди намагатися змінити ситуацію. Життя таке, що не вдалося взяти очки. Це футбол. Ми в наступному турі приймаємо «Металіст» - це випробування. Для хлопців. Той же Буяльський, хлопець 93 року народження, отримав травму і тільки відновився. Це корисна школа для них. Я, напевно, став дорослішим і дивлюся на багато речей по-іншому - не відштовхуючись від рахунку. Так, могли не пропустити в першому таймі, так, могли забити. Але я розумію - щоб поставити гру, необхідний ряд гравців. Нам потрібні гравці, які будуть вести гру. Пробуємо за рахунок колективної гри протистояти нашим грандам. Ще раз «Дніпру» бажаю удачі.

- Перед початком матчу ви довго говорили з Хуанде Рамосом. Про що?

- Я сказав йому, що «Дніпро» показує симпатичний футбол. Тут чудовий стадіон, де гріх погано грати. І побажав «Дніпру» удачі у всіх турнірах, де він буде брати участь. Це нормально. Колеги повинні підтримувати один одного.

- Ви не перший тренер, який співає «Дніпру» дифірамби. Але у «Дніпра» є й помилки. Кажуть, наприклад, що він грає в авантюрний футбол ...

- Ви знаєте, всі команди, у яких акцент на динамічну атаку, авантюрно грають в обороні. Це природно. Якщо 7-8 чоловік беруть участь в кожній атаці, то кожна з них повинна закінчуватися ударом по воротах. Краще пробити повз, але не обрізатися і не пропустити контратаку. Звичайно, виникають складнощі. Крайні захисники більше беруть участь в атаці, ніж в обороні, високо грають так звані опорні. Але вони - не опорні, вони - диспетчери, Канкава і Ротань. Один з центральних захисників: Чеберячко або більше Мазух - висувається вперед подужати цю лінію, і у вас залишається тільки один центральний захисник. Ми тренувалися, хотіли покарати «Дніпро» за це. У "Спартаку" ми теж авантюрно грали в обороні. У нас були захисники всі атакуючого плану - ми їх таких підбирали. Створити гармонію? Останнім часом я бачив це, напевно, в «Баварії» торішньої. Завжди хочеться кращого: щоб 8 осіб атакували, і вони ж моментально грали в обороні. Але перехід з однієї фази в іншу можливий, якщо не обрізатися. Я розумію, про що ви говорите - ви праві. Так, за спиною Ротаня і Канкави утворюються зони; центральні захисники не встигають страхувати, крайні захисники не встигають повертатися. Ми не можемо реалізувати; більш класна команда зможе. «Зоря» змогла скористатися: у них стабільний склад, більш зіграний, ніж у нас. Це нормальна ситуація. Але в кожному разі перевірка «Дніпра» буде, коли вони будуть грати з «Шахтарем», «Динамо», «Металістом». Я кажу об'єктивно: спробуйте зіграти проти Коноплянки один в один. Хто зможе йому протистояти? А швидкий Матеус? А Калинич з Селезньовим? Та я будь-якого гравця групи атаки назву - складно. У вас немає правого півзахисника, тому що Джуліано - диспетчер. Він зміщується праворуч у середину, і звідти йдуть всі передачі. Цим треба скористатися. Можна створити чисельну перевагу проти вашого правого захисника. Ми не можемо поки це. Пробуємо, але не можемо. Іноді виходило. Пам'ятаєте, Трухін вискочив один на один? Це один з тактичних моментів, які ми відпрацьовували. На схемі все красиво і нормально, але реалізувати поки ми це не можемо. Будемо вчитися.

 

«Зараз потрібно закладати базу підготовки»

Хуанде Рамос (головний тренер «Дніпра»):

- Ми добилися трьох очок. Непросто все розвивалося, особливо через спеку. Не вдалося нам відразу включитися в гру, і матч вийшов непростим. За рахунку 1:0 у нас були можливості відзначитися ще, щоб убити інтригу в матчі, але не виходило. Зрозуміло, що через слизький рахунок ми нервували: будь-який напівмомент міг призвести до пропущеного голу. Не хотілося нам, щоб вони зрівняли рахунок. У ході всього другого тайму була така гра: ми хотіли забити другий гол, але не вийшло.

- Чому не вийшло?

- Ми намагалися, але не вийшло. Що я можу вам сказати.

- Складається враження, що в останніх матчах команда виглядає дуже втомленою, начебто б працює під великими навантаженнями. Чи так це? Наскільки відповідає дійсності те, що ви готуєте команду з прицілом на Лігу Європи?

- Турнір довгий, і основа віддачі на полі - тренування. Тому, щоб виглядати добре в іграх, необхідно серйозно тренуватися. Офіційні змагання закінчуються не зараз, і ми готуємося не так на 2-3 майбутніх матчі, а виступати на високому рівні до грудня. Тому зараз потрібно закладати базу нашої підготовки, ігри аж до грудня. Скоро чекає матч Кубка, дай Бог потрапимо в групову фазу Ліги Європи - і часу на тренування практично не залишиться. Тому потрібно зараз набирати і тренуватися якомога більше.

- Весь час ви робите ротацію в нападі. Ви змінюєте футболістів залежно від суперника або від форми своїх гравців?

- У нас чотири нападники, і я вимагаю від них викладатися. Їм доводиться докладати великі фізичні зусилля. Ми можемо зняти одну пару нападаючих, поставити іншу, щоб внести свіжість у гру, залежно від завдань, від того, що потрібно в конкретний момент на полі.

Прес-служба ФК «Дніпро»

12 серпня 2013р.

Теги: Дніпро, Говерла, Грозний, Рамос

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини