В Іршаві працювала робоча група облради (ФОТО)

Учора у Іршаві працювала робоча група Закарпатської обласної ради створена за дорученням голови облради Івана Балоги.

В Іршаві працювала робоча група облради (ФОТО)

До її складу увійшли Михайло Попович, керуючий справами апарату облради, Максим Хохлов, депутат від Іршавщини, та працівники виконавчого апарату облради. Головним завданням цієї групи є вивчення проблем громад Закарпаття.

Так, у розмові із міським головою Степаном Бобиком  представники облради поцікавилися ходом виконання Програми соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік. Основну увагу зосередили на тих питаннях, вирішення яких потребує підтримки з боку області.

На сьогодні весь спектр робіт у Іршаві поділений на два основні напрямки – підготовка до зими, що включає в себе поточні та капітальні роботи в дитсадках, житловому фонді, об’єктах благоустрою і ремонт доріг та будівництво каналізаційних мереж у місті.

Зокрема,  мер акцентував  увагу на дошкільних навчальних закладах, яких у місті є чотири, капітальному ремонті доріг та дахів багатоповерхівок.

Зокрема, ДНЗ №4 запущений в експлуатацію в 2011 році, відповідно не потребує масштабних ремонтних робіт, на відміну від інших трьох садочків. А дитсадок №1 нині модернізують за кошти Євросоюзу у співфінансуванні із міськрадою. Втім, якщо закордонним партнерам проекту вдалося здійснити необхідні оплати, то та частина коштів, яку має внести місто, поки що  «зависла». Крім того, у ході виконання проекту виявляється велика кількість робіт, які не внесені до проектно-кошторисної документації, відповідно кошти на їх виконання не передбачені. Приміром, реконструкція цоколів, відновлення вже існуючого даху будівлі, внутрішні роботи тощо. 

Стосовно дитсадка №2, то субвенцію у сумі  300 тисяч гривень для реконструкції системи опалення виділено із обласного бюджету. Фінансування розділено на дві частини. Роботи планують розпочати після перших авансових оплат, які поки що  не проведені. 

Доволі болючим питанням є ремонт комунальних автошляхів міста. Зокрема, розпочато капітальний ремонт двох доріг – по вулиці Піонерській та Першотравневій. Нині на останній завершено перший етап і на цьому  роботи призупинено знову ж таки через проблеми із фінансуванням. Підрядна організація відмовляється продовжувати капремонт до тих пір, поки не буде здійснено необхідні оплати.  Проте, якщо у цій ситуації відкладати все «на потім», то як зауважив міський голова, - за два-три місяці той двох сантиметровий шар асфальтобетону, який наразі укладено – просто знищиться і вкладені гроші «підуть на вітер». Разом з тим, якщо завершиться ремонт дороги по вулиці Першотравневій, то в принципі можна прогнозувати початок капітального ремонту на найгіршій дорозі міста – вул.Локоти.

Не оминули під час бесіди і тему будівництва каналізаційних мереж у Іршаві. Це питання теж на порядку денному у міськвиконкомі. Проте ситуація із коштами аналогічна з тією,  що й на інших об’єктах. Міський голова поінформував представників облради, що розпочинається прокладання зовнішньої мережі міської каналізації по вулиці Терешкової. Хоча в першу чергу така робота мала вестися по вулиці Українській. Пояснюється це  тим, що жителі вулиці Терешкової зібрали суму авансу необхідну для придбання матеріалів, тож підрядник погодився приступити до виконання робіт.

Степан Бобик разом із представниками Закарпатської обласної ради оглянули всі вищезгадані об’єкти. Проаналізувавши стан справ у Іршаві присутні пообіцяли можливу підтримку та сприяння з боку обласної ради перш за все у переведенні коштів.

Також гості поцікавилися перспективою та планами міста на 2014 рік. Міський голова висловив сподівання на допомогу з боку області в капітальному ремонті ДНЗ №2 (утеплення фасаду будівлі, реконструкція даху і котельні, та внутрішні роботи) і ДНЗ№3 (утеплення фасаду будівлі, реконструкція системи опалення та внутрішні роботи);  відновленні дорожнього полотна ряду вулиць міста та  у селі Собатин, будівництві берегоукріплення тощо.

Ліана Демчик, Іршавська міськрада, для Закарпаття онлайн

07 серпня 2013р.

Теги: облрада, Іршава

Коментарі

Таня 2013-09-20 / 18:57:43

19 вересня 2013 року відбулися збори лікарів – стоматологів Іршавського району, на яких піднімалось питання - перехід стоматологів району на госпрозрахунок. Зі слів головного лікаря Стойка Івана Михайловича , цей перехід зумовлений вказівкою
управління охорони здоров’я, хоча в це важко повірити. Скоріше це його ініціатива, тому що він так добре почуває себе у кріслі головного лікаря , що боїться втратити його. Івана Михайловича не хвилюють, як будуть жити сім’ї лікарів - стоматологів з цим переходом. Адже на нього незаконно працюють уже багато років лікарі – стоматологи - інтерни та лікарі – стоматологи в кабінеті, який орендує він і його жінка лікар – стоматолог Заіка Т.Л. ( якої більше немає на роботі) і сплачують за це немалі гроші. Де дивляться контролюючі органи?

Земляк 2013-08-07 / 11:51:56
А чи налили децу Мишкові Поповичу?

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини