ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика" хочуть заволодіти рейдери?

Підприємство ЗАТ «Ужгородська швейна фабрика» намагаються захопити рейдерським способом, тому що комусь із Києва впала в око його земельна ділянка. Про це газеті "ФЕСТу" повідомила голова правління ЗАТ Мирослава КАЛАМУНЯК.

Вчора, 18 липня, працівники фабрики зібрались на мітинг, щоб висловити своє обурення. Як поінформувала своїх підопічних М.Каламуняк, певні особи намагаються здійснити на підприємство рейдерський напад. Для цього недоброзичливці розпускають по місту чутки, в тому числі й через деяких працівників фабрики, про те, що підприємство із пошиття одягу розпадається і що воно не забезпечене роботою.

Мета такої дезінформації - змусити акціонерів товариства захвилюватись і продати свої акції за безцінь. Мирослава Михайлівна також додала, що для того, аби захистити акції від рейдерів, у 2003 році створено Торговий дім «Парада», який став основним акціонером ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика".

Але сьогодні рейдери намагаються знайти нові способи захоплення підприємства, щоб довести його до банкрутства, залишити 550 працівників без роботи та використати землю фабрики у своїх цілях.

На зборах висловили свою думку щодо подій навколо фабрики й інші працівники. Так, швачка Тетяна Кудрявцева зазначила, що працює тут уже 36 років. Завдяки роботі вона фінансово допомагає своїм дітям та внукам і не уявляє, що буде, якщо підприємство зупиниться. Інша швачка Олена Перевозчикова додала, що у складні 90-ті роки, коли більшість підприємств зупинились, саме робітниці швейної фабрики стали основними годувальниками своїх сімей.

По закінченні зборів працівники фабрики підписали звернення до Президента, прем'єр-міністра, Верховної Ради, Генпрокурора, СБУ та МВС, в якому, зокрема, зазначається, що протягом останнього часу товариство потерпає від спроб рейдерського незаконного заволодіння його майном.

Громадянин Чейпеш І.І., придбавши частину акцій у дрібних акціонерів, застосовуючи брудні злочинні технології, у червні 2007 року організовує справжній рейдерський наступ на підприємство. В засобах масової інформації з'являється дезінформуюче оголошення про нібито скуповування акцій по 100 гривень, що не відповідає дійсності. Акціонерів викликають на допити у відділи боротьби з організованою та економічною злочинністю, проводиться позачергова перевірка комісії з цінних паперів, безпідставний збір матеріалів працівниками УБЕЗ у Закарпатській області.

Господарський суд області за відсутності будь-яких доказів порушує справу №11-141. Чейпешем І.І, за допомогою введених в оману учасників ТОВ «Торговий дім «Парада» організовуються позови до суду, укладаються нелегітимні угоди з учасниками ТОВ «Торговий дім «Парада» з метою заволодіння акціями ЗАТ «Ужгородська швейна фабрика» та її майном.

В процесі цієї рейдерської облоги застосовуються методи, які для звичайних законослухняних і порядних людей вважаються неприпустимими, зокрема, це використання конфіденційної інформації про склад учасників ТОВ «Торговий дім «Парада», кількість їх часток, обман, підкуп, поширення недостовірної інформації. Так, з метою заволодіння акціями ЗАТ, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Парада», його учасників шляхом обману та підкупу примушують до підписання договорів про продаж акцій, що їм не належать, та позовних заяв до цього Товариства.

Сьогодні вже незаперечним фактом є те, що Чейпеш І.І., депутат обласної ради від фракції БЮТ, намагається незаконним чином заволодіти підприємством. В результаті акціонери позбудуться своєї власності, робітники опиняться на вулиці, а майно та територія фабрики будуть використані для інших комерційних цілей.

Також розроблятимуть обласну програму розвитку прикордонної інфраструктури. За словами керівника краю, це питання є стратегічним для нашоїобласті.
«Ми, працівники та акціонери Ужгородської швейної фабрики з обуренням сприймаємо подібні дії, готові дати відсіч зазіханням на наше конституційне право на власність, на працю і будемо рішуче захищати свої громадянські інтереси, свої права, своє майбутнє. Віримо, що заради майбутнього нашої держави зможемо і надалі працювати на рідному підприємстві».

Як пообіцяла п.Каламуняк, вона особисто доставить звернення з підписами працівників у канцелярії вищевказаних держустанов та керівників країни.
Олександр Ащека, "Фест"
19 липня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини