Закарпаття одна з небагатьох областей, де не виявлено фактів корупції суддів – прокуратура

Сьогодні, 14 червня, у прокуратурі Закарпатської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів. У нараді взяли участь керівники УСБ України, УМВС України в Закарпатській області, начальник ГУ Міндоходів в Закарпатській області, а також керівники від органів влади – заступник голови ОДА та в.о. голови облради.

Закарпаття одна з небагатьох областей, де не виявлено фактів корупції суддів – прокуратура

Обговоривши стан виконання спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції вимог антикорупційного законодавства за 5 місяців 2013 року, виконувач обов’язків прокурора області Андрій Бакай зазначив, що незважаючи на ряд вжитих заходів щодо протидії корупції кримінально-правовими та адміністративно-правовими засобами, через їх недостатню ефективність, відчутних позитивних здобутків у цій сфері не досягнуто.

Загалом поточного року розпочато розслідування у 39 кримінальних провадженнях (17 - прокуратура, 21 - МВС, 1 - СБУ) про корупційні правопорушення, усі за заявами про вимагання хабарів. У 19 провадженнях 21 особі вже повідомлено про підозру. Кожного підозрюваного відсторонено від займаної посади або звільнено. 

Дещо знижено, за словами А.Бакая, активність правоохоронців у викритті корупційних кримінальних правопорушень. За результатами розслідування до суду вже спрямовано 9 обвинувальних актів стосовно 11 осіб. Усі про одержання неправомірної вигоди. З них стосовно 2 осіб укладено угоди про визнання винуватості.

Водночас, прокурор наголосив на необхідності активізувати роботу щодо   виявлення про корупційних злочинів у пріоритетних сферах, зокрема: у фінансово-кредитній, бюджетній та банківській системах, АПК, сферах освіти та охорони здоров’я.

«За закінченими провадженнями до кримінальної відповідальності притягнуто працівника податкової служби, п’ять співробітників органів внутрішніх справ, депутата міської ради, сільського голову та державного службовця – продовжив Андрій Бакай, тобто позитивні напрацювання є, і необхідно не збавляти темпів»

Активно застосовуються новели кримінального процесуального законодавства. У 24 кримінальних провадженнях судом надано дозволи на проведення 74 негласних слідчих дій, з яких результати 55- х використані як докази у 18 провадженнях або 74,3%.

Незадовільною є діяльність спецпідрозділів правоохоронних органів області з виявлення злочинних угруповань з корумпованими зв’язками.

Упродовж двох останніх років не викрито жодного такого угрупування.

Не відповідає вимогам сьогодення робота оперативних підрозділів ОВС, служби безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства щодо виявлення кримінальних корупційних правопорушень у відповідності до вимог Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність».

Андрій Бакай загострював увагу правоохоронців на тому, що на сьогодні не виявлено жодного злочину з ознаками корупції, вчиненого працівниками судової гілки влади. «Закарпатська область одна з небагатьох в Україні де не порушено жодної кримінальної справи з ознаками корупції щодо працівників суду, проте, впевнений, що слід справді добре попрацювати в цьому напрямку і результат буде» – наголосив прокурор.

Із 16 осіб, притягнутих до відповідальності, 6 депутатів місцевих рад, 4 посадові особи місцевого самоврядування, 3 посадові особи органів державної влади, 1 правоохоронець.

Потребує подальшого удосконалення взаємодія правоохоронців з питань виявлення та припинення корупційних проявів серед посадовців органів державного нагляду та контролю, органів влади та місцевого самоврядування у відносинах із суб’єктами підприємницької діяльності.

«Поширеними залишаються факти вимагання неправомірної вигоди, благодійних внесків за сприяння у здачі заліків та іспитів, у тому числі під час вступної кампанії, проте правоохоронцями виявляються одиничні факти. Це також поле для вашої діяльності» – звернувся прокурор до присутніх.

Потребує покращення робота відділу ДПтС в області по запобіганню та протидії корупції серед особового складу установи.

Практично згорнуто роботу правоохоронних органів області у боротьбі з проявами корупції з боку службових осіб органів державної влади та самоврядування, які використовують своє службове становище для прикриття протиправної реалізації контрафактної продукції з використанням торгових знаків, фірмового найменування  всесвітньо відомих виробників одягу та аксесуарів, годинників, мобільних телефонів, продуктів харчування, що призводить до безперешкодної реалізації таких товарів на ринках, підприємствами роздрібної торгівлі, через мережу Інтернет.          

Андрій Бакай заслухав пояснення окремих керівників правоохоронних органів, вислухав думки та пропозиції з проблемних питань та шляхів їх вирішення. 

У підсумку, вирішено ужити додаткових заходів щодо підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності та корупції, їх профілактики, забезпечення додержання конституційних прав громадян, насамперед при провадженні оперативно-розшукової діяльності та досудового слідства. Особливу увагу звернути на протидію її проявам у податкових і митних органах, у судовій гілці влади, органах управління та місцевого самоврядування, виявлення і ліквідацію злочинних угруповань, які характеризуються високим рівнем організованості й наявністю розгалужених корумпованих зв'язків.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

14 червня 2013р.

Теги: корупція, прокуратура

Коментарі

Atos 2013-06-17 / 16:36:44
Собака собаку не вкусить..... Хіба не так???

студенти аграрного коледжу 2013-06-16 / 23:27:22
Панове обласні прокурори! Візьміть під свій нагляд кримінальну справу,яка порушена проти аферистки-директора мукачівського коледжа Балаж Н.Й. Вона стала кадидатом наук на основі фальшивого диплома і четвертий рік отримує від держави гроші за свою "липову" наукову ступінь. Цей фальшивий диплом Балаж Н.Й. особисто завірила 17.02.2009р. в мукачівського нотаріуса Герцуські-Торжаш В.Л.(бо згодом Балаж почала стверджувати, що в неї цього диплома не було). Як зараз стало відомо, деякі працівники міліції, прокуратури і судів дуже бажають допомогти Балаж(звичайно ж не задурно). Тому, дуже скоро будемо мати можливість переконатися, чи дійсно прокуратура хоче розпочати боротьбу з корупцією в освіті,чи це тільки пусті слова. А за подальшим розвитком кримінальної справи проти шахрайки-Балаж ми будемо далі прискіпливо стежити. Бажаємо Вам успішно пройти цей тест на профпридатність!

Копча 2013-06-16 / 21:56:37
Значить прокуратура недопрацьовує. Тут як в анекдоті про ментів - "Не отриманий Вами тюремний термін не показник Вашої чесності, а наше недопрацювання".

Слов’янин 2013-06-15 / 20:17:37
Вороги українського народу свідомо замутили вітчизняне законодавство, тому тут чорт ногу зламає. Хоча вихід завжди є. Достатньо поставити питання, звідки у конкретного можновладця конкретні іномарки, коттеджі, яхти і т. д? Тоді на чисту воду будуть виведені нечесні чиновники, судді, прокурори, міліціонери та безпекаші. Нехай наївна постановка питання, але чітка, прозора і проста ги двері. Чому начебто патріотична "Свобода" не ставить питання саме таким чином, а розсварює людей з приводу охрєнітєльно "актуальних" (по-фаріонськи) питань щодо мови та назви світової війни? Тому, що "патріоти" бавлять з янеками (і не тільки з янеками) одну гру.

Воля 2013-06-15 / 17:53:19
самі бідняки зібрались,самий чесний народ,і погони...хороші красавці...ой нескоро буде порядок на Закарпатті,нескоро...всі вони гуртом ніколи не відмовляться від грошей,щоб жити чесно...

РУСАК. 2013-06-15 / 17:35:22
ЖИДИ .......... УЖГОРОДЕ ПРАЦЮВАВ ТАКИЙ СУДДЯ ЛЕМИШ ФАЙНИЙ ХЛОП БЕДНЯК... ДУЖЕ БЕДНЯК....

потерпілий 2013-06-15 / 12:36:33
У 2010 р. у Мукачеві працював колись такий "відомий суддя" Рижиков В.Г.-перевертень у манітії, який за хабарі робив чорні справи, фабрикував справи і ставив їх на судовий конвеєр, виконував замовлення високопоставлених людей з великими грішми.Скільки постраждалих людей від діянь цього судді-корупціонера?
Так от цього невігласа звільнили з посади судді за порушення присяги,але тим і все закінчилося...Чому не довели справу до суду і не посадили за грати? А він сьогодні гуляє і будує собі котедж у Синяку, мабуть є за що? Ось вам і боротьба з суддями-корупціонерами!

свідомий 2013-06-15 / 12:09:41
Воловецький суддя Вотьканич - корупціонер №1. Виносить рішення виключно ті, які вигідні владі.А люди виграють апеляції.

О.Д. 2013-06-15 / 01:17:20
Нового прокурора ще самого немає на місці

Іван 2013-06-15 / 00:11:57
Новий прокурор поставить на місце

For 2013-06-15 / 00:09:25
Бакай крутий чучка

Ужгородець 2013-06-14 / 23:43:57
З чого можна зробити висновок про недопрацювання в даному напрямку або 1:0 на користь корупції

Еколог 2013-06-14 / 22:40:07


А на яку оцінку заслуговує Перечинський суддя Амарович та суддя апеляційного суду **********, яка піддалася на його просьби,- й за те що на Перечинщині браконьєри розстріляли свиноматку з восьмома маленькими поросятами, присудили аж 500 грн штрафу. За такі дії руки треба повідкручувати.


прокурорський глас 2013-06-14 / 22:07:51
Клоун прокурорський. Як і хто піймає суддю коли прокурор Міжгірського району Савка бере і передає гроші голові суду Кривці за відповідні "справи", тим більше що уних спільний бізнес тільки ще сам Щур є долі цього бізнесу. ??? Як і хто спіймає судду хабарника коли заочниця (Машка Удачніца) Самойлюк яка ніколи нічого окрім кави, водки і відсосу робити не могла, анині є прокурором, причому друга назва її окрім Удачніца, Щурячий прокурор = бере і передає хабар судді Гайдуру. Раніше цю функцію виконува Юрка Варга, який працює помічником Бакая, і який по слухам скоро стане прокурором району замість Пилипа Боді, який біля 10 років підряд цю всю сволоту "кришує". Ось така правда КЛОУНЕ Бакай.

читач 2013-06-14 / 21:22:47
ліпше би помовчали ці прокурори,гидко читати.кришуют усяку нечисть

степан 2013-06-14 / 19:45:25
Чого стоіть тільки адвокат-хабарник Лазаренко Олексій Вікторович \компанія Антибюрократ\з Ужгорода який систематично вимагае із кліентів великі суми грошей для передачі посадовим особам за винесення позитивного судового рішення.

мент 2013-06-14 / 19:11:27


Тут не помийна яма і не місце для чиїхось збочених фантазій. Тримайте себе в руках. Коментар видалено. Адмін


advo 2013-06-14 / 19:03:12
каждий жиждень ношу ін бабульки, так шо не надо ля ля, но в кінцьови усі довольні.

НІКА 2013-06-14 / 18:49:06
Якщо не виявлено жодного злочину з ознаками корупції, то це ще не означає, що корупції нема.Ну, просто її НЕ ВИЯВИЛИ. Не виявили, бо не хотіли. Або їм просто заплатили.
Ось і все.

винодел 2013-06-14 / 18:48:06
Х----Е-----Т----А СЛОВ НЕТУ

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини