Голова Закарпатської облради привітав медиків з професійним святом (ФОТО)

У неділю професійне свято відзначатимуть працівники медичної галузі. Напередодні, в п’ятницю голова Закарпатської обласної ради Іван Балога зустрівся з колективами трьох обласних медичних закладів.

Голова Закарпатської облради привітав медиків з професійним святом (ФОТО)

Зранку він побував в  обласній дитячій клінічній  лікарні. Заклад створений 1950 року на базі побудованого 1905 року дитячого притулку «Леленц». Лікарня складається з поліклініки, дитячої консультації, стаціонару та Центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи «Росинка».

Загальні кількість ліжок – 447. Поліклініка розрахована на 480 відвідувань на зміну. У лікарні працюють понад 130 лікарів та 320 медичних сестер. Головний лікар, депутат облради  Єлизавета Біров повідомила, що в завдяки прийнятим рішенням обласної ради  зводиться центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи «Росинка». Цього року на перекриття даху виділено 300 тисяч. Також в минулі роки відкрито  перше в областi вiддiлення недоношених новонароджених дiток. Лікарня – партнер багатьох міжнародних проектів Завдяки керівництву лікарні налагоджені контакти з медзакладами Австрії, Угорщини, Німеччини, Нідерландів та Франції.

Під час зустрічі з колективом обласної дитячої лікарні голова обласної ради Іван Балога насамперед привітав колектив закладу та побажав медикам терпіння та натхнення.

«Ви турбуєтесь про підростаюче покоління, нерідко боретесь за їх життя – і це одна з найблагородніших професій. Тисячі батьків вдячні вам за це. Ще раз дякую вам, дорогі медичні працівники - і тим, хто вже вийшов на пенсію, і тим, хто продовжує чесно виконувати свої обов’язки – за вашу працю, майстерність, вірність обраній професії та любов до людей», - зазначив керівник ради. Привітав медиків й Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл.

Опісля Іван Балога відзначив почесними грамотами обласної ради та цінними подарунками ряд медиків закладу. Серед нагороджених - Владислав Гегедюш, лікар-уролог дитячого хірургічного відділення, Лариса Лелет, медична сестра, Юдіта Роспопа, лікар-пульмонолога, Алла Тоба, вчитель-дефектолог та Зоряна Швайк, лікар-дерматовенеролог.

Цього ж дня голова обласної ради провів зустріч з коллективом обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології. Участь в заході взяли й керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович та депутат облради Володимир Чубірко. Заклад створено у 2006 році на базі клініки нейрохірургії УжНУ. Високий рівень кваліфікації лікарів, серед яких спеціалісти різних напрямків, середнього та молодшого персоналу, сучасне діагностичне та лікувальне обладнання забезпечують лікування ряду захворювань центральної та периферичної нервової системи. в середньому за рік клініка надає лікарські та консультативні послуги понад 5000 пацієнтам, при цьому виконується 800 хірургічних втручань, більшість з них - під операційним мікроскопом. Очолює заклад голова комісії облради з питань охорони здоров’я Володимир Смоланка. Він - один найкращих європейських нейрохірургів робить надскладні операції на мозку, деколи провадить операції у Києві, Львові та за кордоном.  В останні роки заклад оновлюється – триває реконструкція. На минулій сесії облради народні обранці виділили для цих робіт 800 тисяч гривень.

Голова обласної ради вручив колективу грамоти та цінні подарунки. Серед нагороджених – Яна Деркач, головна медсестра, Іван Ісак, лікар-нейрохірург, Володимир Химич, заступник директора центру та Олександра Яцина, старша медсестра.

Також Іван Балога зустрівся з колективом обласного медичного територіального об’єднання «Фтизіатрія». Появі в медзакладі представників органів місцевого самоврядування обласного рівня зраділи по-справжньому. А гості прийшли в колектив з нагородами, подарунками та щирими словами подяки за сумлінну, безкорисливу працю. Заклад очолює депутат облради Василь Скрип.

Звертаючись до присутніх, Іван Балога щиро привітав їх із професійним святом, подякував за сумлінну працю та зазначив, що в депутатському корпусі краю чимало медиків , які лобіюють питання медичної галузі в краю. Це – авторитетні люди, які добре знають свою справу. У нас спільні позиції щодо розвитку охорони здоров’я на Закарпатті. Тому вдалося ухвалити низку важливих галузевих програм, зокрема і щодо протидії захворювання на туберкульоз у нашій області.  Цього року депутатський корпус виділив 800 тисяч гривень на  будівництво нової  протисухотної лікарні на 100 ліжок в Нижній Апші.

Голова облради Іван Балога виконав приємну місію – грамотами та цінними подарунками нагороджено Марту Вуксту, реєстратора, Йосипа Торчара, завідувача торакально-хірургічного відділення та Світлану Андреянову, завідуючу терапевтичним відділенням. Також цього дня подарунки від голови облради отримали й колективи цих закладів.

Прес-служба Закарпатської облради

14 червня 2013р.

Теги: медики

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини