Берегово: влада проводить вибори тільки там, де точно виграє

Минулої неділі у закарпатському Берегові, як відомо, городяни обирали нового міського голову. І, хоч офіційних результатів наразі ще не оприлюднено, за паралельним підрахунком голосів від громадянської мережі ОПОРА перемога належить кандидату від Демократичної партії угорців України Золтану Бабяку.

Берегово: влада проводить вибори тільки там, де точно виграє

Так, за результатами паралельного підрахунку активістів з ОПОРИ, на виборах міського голови Берегова Золтан Баб’як отримав 54,9% голосів. Друге місце в перегонах належить кандидату від політичної партії «Єдиний Центр» з результатом в 22,91%. Третє місце – за кандидатом від КМКС-Партія угорців України Оросом Гейзою. 

Як розповів Закарпаття онлайн політолог, професор історії, журналіст і письменник Сергій Федака, коментуючи підсумок виборів і майбутні перспективи політичного життя Берегова, результат виборів – «абсолютно прогнозований, очікувано по спадковості у крісло мера посяде «наступник» Іштвана Гайдоша. Нічого не змінилось, та воно й не мало змінюватись: якщо люди загітовані голосували за Гайдоша, то тепер голосували за його наступника. Якихось різких і суттєвих змін у політичному житті Берегова під керівництвом нового мера у найближчі роки не варто очікувати». 

Солідарний із колегою в плані прогнозованості результату виборів й інший експерт, політолог, керівник Закарпатського інститут політичних досліджень Віктор Пащенко. За його словами, «Ніяких несподіванок не сталося, в угорькомовному місті цілком передбачувано переміг «ставленик» Іштвана Гайдоша, і, відверто кажучи, Ольга Бізіля в принципі не мала шансів на перемогу. Я б навіть сказав, що оцей результат із другим місцем можна навіть розцінювати як успіх». 

Разом з тим, вибори у Берегові, які стали успішними для «неофіційного» представника партії влади, Віктор Пащенко називає «показовим» елементом тактики правлячої більшості – на фоні уникнення виборів у Києві, непризначення виборів у закарпатському Міжгір’ї та на тих 5-ти округах, де були визнані недійсними результати ще останніх парламентських виборів. «Там, де для влади вибори вигідні, де вона може розраховувати на перемогу, вибори проводяться. Якщо ж владі розраховувати на перемогу не доводиться, вона всіляко виборів уникає: у Міжгір’ї, до прикладу, вже кілька років поспіль вибори не призначаються, зараз ось цей кричущий висновок Конституційного суду і позиція парламентської фракції Партії регіонів стосовно призначення виборів у Києві… Прогнозовано там провладний кандидат перемогу не здобуде. Те саме й по тих 5-ти проблемних округах, де вже більше півроку не призначаються перевибори, хіба що от у Севастополі вибори призначено, адже там прогнозовано виграє представник правлячої партії. І на цьому тлі вибори і їх результат у Берегові є показовими як одна зі складових тактики партії влади», – розповів Віктор Пащенко.

03 червня 2013р.

Теги: вибори, результати, Федака, Пащенко, Берегово

Коментарі

Istvan 2013-06-04 / 18:27:57
Соррі: Де ваші,українськи голоси?

Це я 2013-06-04 / 10:52:23
сорри 2013-06-04 / 10:25:18
"Жити вам у цьому лайні - разом з нами, ще довго."

Є такі хробаки, яким у лайні найкомфортніше. І вони теж мають право голосу.

сорри 2013-06-04 / 10:25:18
Istvan, ти чОму радієш? Що регіонали вкотре лоханули угорців? Вам вже дали регіональний статус угорської мови? Що змінилося? Тепер, начебто, мажєте мера-угорця? А насправді - "регіонала", якому до одного місця все угорське, аби лиш мати владу. Повівшись на "розводняк" від Гайдоша і ПР, угорці додатково зміцнили владу Партії регіонів, яка віддаляє Україну від Європи і цивілізованого світу.
Жити вам у цьому лайні - разом з нами, ще довго. І не плачтеся, бо ви того варті.

Це я 2013-06-04 / 10:15:45
ррр 2013-06-03 / 19:24:18

Я думаю, тут не винні ні ПР, ані Янукович, бо в кожній країні знайдуться жулики, охочі взяти владу у свої руки. Тут справа у правилах гри, які дали можливість прийти таким до влади. Чи винуваті пересічні громадяни, виборці? Думаю - ні. Не можна очікувати таке ставлення до своєї ролі у суспільному житті від українців без досвіду демократії, яке мають громадяни країн з традиційною демократією.
ПР при владі, та надовго. Прийдуть нові, чесні? При таких правилах, писаних або більше неписаних, не зміниться нічого.

мадяр 2013-06-04 / 10:12:25
Дожилися, що каналізація і все що є в господарстві міста має політичне обличчя!Нехай регіонал прибере ту смердоту,що тече роками посеред Берегсаза.Стидно за місто.

Istvan 2013-06-04 / 07:51:38
Тут ви писали, що всі українці Береґсаса дудуть голосувати за украінського кандидата. Та скільки голосів отримали ці українські кандидати разом?

надан 2013-06-04 / 06:47:42
бидло це ви про себе? хто вам дав право принижувати виборців Берегова і називати всіх бидлом? а сам хоть щось зробив хоча для себе самого? чи чекаете щоб вам піднесли все на тарілочці з окайомкою? перестаньте хаяти владу. берегівчани так переживають за свое місто що аж 40 процентів прийшли на вибори.переживайте за наповнення бюджте свого міста в першу чергу. що берегівчанам не виплачують зарплату і пенсіі? що не фінансують бюджетні організаціі?

гуцул 2013-06-03 / 22:09:57
думаю мадяри ще непоняли шо їх давно продав із потрохами їх Нардеп а сам собі просто забронював Недоторканість а на інтнрнси Берегова і громади йому плювати давно

ррр 2013-06-03 / 19:24:18
Хто б не прийшов на посаду мера - фінансовий стан як в державі вцілому, так і на місцевому рівні - переддефолтний. Любима партія Гойдоша - ПР - забрала усі кошти з місцевих бюджетів в загальний котел, так як бюджет Миколи Яновича повністю порожній. Пан Гойдош втік від відповідальності у ВР, а всі проблеми міста залишив: зокрема проблема будівництва обїзної дороги в Берегові, проблема ремонту мостів та інші - абсолютно не вирішені. Не знаю - кого винити у всіх цих проблемах - без грошей в місцевому бюджеті ніхто їх не вирішить. Винувата повністю вся ПР та президент Янукович, так як у них тотальна влада в країні - але і тотальна відповідальність. Доки бидло буде терпіти таку владу, доти буде жити як бидло.

Мадьярчик 2013-06-03 / 19:08:48
Думаю що Бідзіля це помилка Івана Балоги вона його кандидатуа але вона пусте місце і це зіграло лиш на користь Риггам

сорри 2013-06-03 / 18:19:40


Все так. Діагноз виставлено правильно. От тільки де пропозиції до лікування? Звиздець усім, панове громадяни України, якщо не відірвемо гузиці від стільців і не вийдемо відстоювати свої права.


magyar 2013-06-03 / 17:36:24
Hore prognosisti.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини