Рада адвокатів Закарпатської області відреагувала заявою на виступ депутата Ігнатка на сесії облради

Органи адвокатського самоврядування Закарпатської області реагуватимуть адекватно в межах покладених на них Законом повноважень і компетенції на на деструктивні дії депутата Закарпатської обласної ради Василя Ігнатка. Про це йдеться в заяві Ради адвокатів Закарпатської області, що її отримала редакція Закарпаття онлайн.

Рада адвокатів Закарпатської області відреагувала заявою на виступ депутата Ігнатка на сесії облради

Голові Закарпатської обласної адміністрації

п. Ледида О.О.

Голові Закарпатської обласної ради

п. Балога І.І.

 

З А Я В А

Ради адвокатів Закарпатської області

31 травня 2013 року на своєму розширеному засіданні, обговоривши ситуацію зі станом справ у регіональній адвокатурі, ми змушені звернутися до  Закарпатської обласної адміністрації та Закарпатської обласної ради з наступним.

Як нам стало відомо, нещодавно незначна кількість адвокатів Закарпаття, серед яких особи, притягнуті до дисциплінарної відповідальності шляхом анулювання Свідоцтв про право на зайняття адвокатською діяльністю – Машкаринець О.А. та Герасько Л.Ю., а також особа, яка зупинила адвокатську діяльність, архімандрит Віктор Бедь звернулася до Закарпатської обласної ради з листом, в якому просить підтримати їх в питанні незаконності формування органів адвокатського самоврядування на Закарпатті на підставі проведеної Установчої конференції адвокатів Закарпаття та обрання головою регіональної ради адвокатів Олексія Фазекоша. Із врахуванням мотивів та підстав вказаного звернення ми не можемо розцінити його інакше, як нікчемну спробу тих, хто не був обраний на посади в новосформовані органи адвокатського самоврядування, дискредитувати їх керівників, зокрема Олексія Фазекоша та Петра Немеша та дестабілізувати діяльність системи адвокатури в Закарпатській області.

По всіх питаннях, на яких вони базують свої звернення, є судові рішення, що набули законної сили і які повністю спростовують всі псевдоаргументи скаржників.

По суті, зі сторони цієї деструктивно налаштованої групи адвокатів, підписантів даної скарги, є спроба тиску на новосформовані органи адвокатського самоврядування на Закарпатті, мотивом якого є  досягти такої бажаної для них мети – проведення позачергової конференції адвокатів Закарпатської області, ревізування результатів Установчої конференції та обрання цих осіб, що є скаржниками як в судові інстанції, так і до ВКДКА, до складу Ради адвокатів Закарпатської області та інших органів адвокатського самоврядування. Необхідно наголосити, що підписантами скарги рухали суб'єктивні чинники, а саме – виключно корисливі мотиви. Зокрема, це підтверджується: рішенням дисциплінарної палати КДКА Харківської області, яка притягнула до дисциплінарної діяльності Герасько Л.Ю. за спроби в незаконний спосіб зареєструвати Раду адвокатів Закарпатської області та самовільно і незаконно присвоїти собі владні повноваження голови Ради. Дисциплінарна палата Харківської області констатувала в своєму рішенні, що: «Такі дії адвоката Герасько Л.Ю. підривають авторитет адвокатури України».

Рада адвокатів Закарпатської області, яка обрана в законний спосіб і на законних підставах 94-ма делегатами, що представляють всю адвокатуру нашого краю, повинна наголосити на наступному. Всі члени Ради, весь її склад мають принципову позицію. Ініціатори та підписанти цієї скарги прагнуть дестабілізувати функціонування органів адвокатського самоврядування не тільки на Закарпатті, але й в Україні, причому,  головні її ініціатори – Лариса Герасько, Ольга Машкаринець – позбавлені права на зайняття адвокатською діяльністю, а Віктор Бедь зупинив дію свого Свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. Ці особи, не зважаючи на Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», присягу адвоката, правила адвокатської етики і навіть судові рішення, обрали для себе шлях не тільки явної зневаги до Закону, а й намагання штучно створити розкол в адвокатській спільноті Закарпаття та України.

Вважаємо за необхідне в своєму зверненні зупинитися на деструктивній ролі колишнього голови Закарпатської КДКА VІ–го скликання, депутата Закарпатської обласної Ради Василя Ігнатка. Не будучи обраним до органів адвокатського самоврядування, сам знявши свою кандидатуру і визнавши при всіх 94 делегатах Установчу конференцію Адвокатів Закарпатської області легітимною та проведеною в законний спосіб, він пішов на альтернативну псевдоконференцію, на якій його теж нікуди не обрали, крім як «запасним делегатом альтернативної делегації на Установчий з’їзд адвокатів України». На скільки ми розуміємо, не можучи заспокоїтись через фіаско у спробі бути знову в керівних органах адвокатського самоврядування на Закарпатті, Василь Ігнатко, депутат Закарпатської обласної ради, голова профільної комісії з питань законності та правопорядку, свідомо, виходячи із власних симпатій, сприяє цій деструктивно налаштованій групі адвокатів та за наявною у нас інформацією є одним з ініціаторів нової конференції адвокатів Закарпаття, проведення якої має відбутися в спосіб, що суперечить ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та Положенню «Про раду адвокатів» і актам Національної асоціації адвокатів України. Такі дії Ігнатко В.С. і нечисельної, деструктивно налаштованої групи адвокатів Закарпаття є складовою загального плану дестабілізації діяльності адвокатури України, яку безуспішно намагаються реалізувати в незаконний спосіб колишній голова ВККА при КМУ Висоцький В.І. та його обмежене коло прихильників, що по суті не сприймає та перешкоджає реалізації на практиці положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», реформуванню системи адвокатури України та ефективній діяльності новообраних органів адвокатського самоврядування України.

Зазначаємо, що система адвокатури в Україні є незалежним самоврядним правозахисним інститутом, жодна з інстанцій, крім судових, не вправі вирішувати будь-які питання законності  формування та діяльності будь-якої з ланок вертикалі адвокатського самоврядування. Тому, ми даємо негативну оцінку спробам Василя Ігнатка втягнути Закарпатську обласну раду в процес формування та діяльності регіональних органів адвокатського самоврядування, які, за Законом України  «Про  адвокатуру та адвокатську діяльність, є виключною компетенцією волевиявлення адвокатів краю, що реалізується через їх регіональні конференції.

Тому, на деструктивні дії депутата Закарпатської обласної ради Василя Ігнатка ми змушені будемо реагувати адекватно в межах покладених на регіональні органи адвокатського самоврядування за Законом повноважень і компетенції. Крім того, оскільки В.Ігнатко, за наявною в нас інформацією, 31.05. 2013 року, виходячи з власних меркантильних інтересів виступив на сесії обласної Ради з неправдивою інформацією про те, що органи Адвокатського самоврядування на Закарпатті сформовані в незаконний спосіб і це незважаючи на те, що йому відомо про існування Рішень приюдеційного характеру, що абсолютно спростовують це твердження, вважаємо, що В. Ігнатко своїми діями дискредитує депутатський корпус Закарпатської обласної ради.  Тому ми будемо ініціювати питання перед виборцями  В.Ігнатка дати оцінку його діям як депутата Закарпатської обласної ради. Крім того вважаємо, що маємо всі обґрунтовані підстави  ініціювати питання про притягнення адвоката  Ігнатка В.С. до дисциплінарної відповідальності шляхом позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю та анулювання його адвокатського свідоцтва.

Ми вважаємо, що ситуація з деструктивними діями депутата В.Ігнатка, який намагається штучно спровокувати конфліктну ситуацію в адвокатурі Закарпаття, жодним чином не вплине на наші взаємовідносини з органами державної влади та місцевого самоврядування на Закарпатті. Дана наша позиція є тим більш обґрунтованою, виходячи з того, що Рада адвокатів Закарпатської області, як вже неодноразово в своїх заявах зазначала, вдячна за сприяння її діяльності як Закарпатській обласній державній адміністрації, так і Закарпатській обласній раді, конструктивна роль яких в процесі формування на законній підставі регіональних органів адвокатського самоврядування є незаперечною.

Тому, Рада адвокатів Закарпатської області та Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія і надалі налаштовані на співпрацю з регіональними органами державної влади та місцевого самоврядування у всіх питаннях функціонування адвокатури як незалежного правозахисного інституту, завданням якого є захист законних прав та інтересів громадян

 

З повагою

Члени Ради адвокатів Закарпатської області 

Від імені і за дорученням яких: на підставі прийнятого Рішення

(Протокол від 31.05.2013 року) підписує Голова Ради Фазекош О.А.

Підпис

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури в Закарпатській області

Петро Немеш

Підпис

01 червня 2013р.

Теги: адвокат, Ігнатко

Коментарі

Оригінал 2013-06-02 / 19:55:27


http://kdka.com.ua/rada-advokativ-activity/sklad-radi-advokativ-zakarpatskoi-oblasti.html http://kdka.com.ua/kdka-activity/sklad-kdka.html Перегляньте відомості цих двох ссилок на інтернет сайти та підрахуйте реальну кількість членів спільного засідання Ради адвокатів Закарпатської області та КДКА Закарпапатської області, щоб не дуже довго шукали то разом на спільному засіданні має бути 45 осіб, а не 17 самозванців. Розміщуючи такі фото треба інколи щось і прораховувати, що є інші особи які вміють рахувати. КОМЕНТАРІ негативні на Ігнатка та інших пише лише одна. **********************


Дима 2013-06-02 / 19:15:26
Дуже файно!!!!!,Вам не соромно таке всяке писати? Вы панове не маленькi дiти,у вас мае буди бiльще розума а оказуеться що наоборот,най читають майбутнi юристи, ош старник iз глузду зiйшов,

Ізясь ся узвав 2013-06-02 / 18:16:17
Било так 2
Оленки вже ниє. Уповіли їв адвокати – йди гет. Убсталися лем Гераськуля з Машкаринцюльов. Герасько уповіла: «Молодая я дєвіца, в мене гарная гузіца». А Машкаринцюля уповіла: «В мене срака хороша, хоть не стоїть ні шиша». На се прийшов Немеш, та й каже: «В мене моторбіціглі спалили, ваша се робота, дві старі кобили». Туй озвався Василько, знаний Де Путат Ігнатко. Уповів: «В мене должность Льоха вкрав, і з Герасько я бухав, знаву файно Машкаринцюлю, вкажем вшиткі Немешу ми дулю. Нас облрада всіх пуддержала, будем вшиткі ми бухати, а на Фозю нам начхати. Ізясь владу узьмеме, коньяку ми хильнеме, вшиткі будем ми бухнуті танцювати, на заяви Фозікоша чхати». Дівки файно заспівали, лем ригіоналови Ігнаткови не дали. Што в туй уповісти? Позирайте, докус іздуріли, старі п’яниці й курваші. Не ганьбитеся?

Босорканя 2013-06-02 / 17:09:18
Правильно, адмін, Ігнатка прорвало на ПолітФантазії, майже філософ) Напевне, читав Буратіно, про поле чудес)

Прохожий 2013-06-02 / 16:19:26


Можете повторити те саме, але без нафантазованих вами політичних ярликів для сайту. Терпіти ваші хамські політфантазії Адмін не зобов'язаний. А ця інформація, до вашого відома, є також і на інших ресурсах. Просто наш найоперативніший і найвідвідуваніший. Відповідно - найавторитетніший і найкоментованіший. Коментар видалено. Адмін


Старий Адвокат 2013-06-02 / 16:12:22
людось сись Ігнатко Василько то є хвороє Чмо на Клептоманію,ун украв коли бив следователем в СБУ гроші 35 тисяч доларув із вещдоків,про що ми говориме ????????І Сись Клоивує позиція наприклавд Льоні Баранюка депутата від Риггів ,який тоже голосував проти Фозекоша,чом?Льоша ваш Льоня Мукачівський а ти шо пане Баранюк пуддержуєш Попа Гапона Бедя Вітьку з босорканею Гераськулею,і Ігнатка який має з ними теми???

Іван 2013-06-02 / 15:10:13
Я не розумію одне, як мільйонер, який ніколи жодного дня не працював адвокатом, лізе керувати адвокатурою Закарпаття, ще й прикривається обласною радою. Всі знають про кримінальну справу з речовими доказами з великою сумою доларів США. Замяли, бо ганяв всім у Київ машини. Теж незаконно, на підставі незаконних рішень судів. Я не сприймаю Фозікоша, бо він дуже любить піаритись, і щось там у нього з тими освітами пишуть не так. Але і він, і Немеш роками ходять по судам. В той чи інший спосіб, законно чи не законно, як і всі ми адвокати, заробляють бабло. Правда там, де ми заробляємо 200 доларів, вони беруть 5-7 тисяч. Ну находять лохів - так це їх справа, і цих лохів. А куда цей барига Ігнатко лізе?

Чучундра 2013-06-02 / 13:30:39
Вставай, страна огромная, вставай на смертный бой! С Игнатко - силой темною и Бедевой ордой. Ура! Адвокаты Ужгорода решительно поддерживают священную войну, объявленную Немешом и Фозикошем. Жуковым будет Рыбарь, женский батальйон камикадзе возглавит Масячка. Казаки Бедя дезертируют, но сохранят адвокатские лейбы. На дзюдоистов Игнатка Фозикош выведет своих каратистов. Игнатка в плен приказано не брать. Кроме того, босорканя Масячка подтянула темные силы - ведьм, сатанистов. Герасько подтягивает с Бедем попов, но у них пропало кадило. Результат очевиден - Игнатко мудило, не поможет ему Бедя кадило. Весело)

Теж виборець, ще й адвокат 2013-06-02 / 12:48:17
Хлопці! А я ставлю на Фозю, а не на Ігнатка. Дивіться - обоє притягалися до кримінальної відповідальності, але Фозю оправдали і він не сидів. а Ігнатко сидів в СІЗО і справу закрили лише по амністії. Ми в Муцкачеві добре знаємо, що хоть Фозя і безбашенний, він політичну чуйку має. На самому ділі Висоцький підтримує Ігнатка, а Висоцький - людина Медведчука. Фозю підтримує Ізовітова і Загарія, а це люди безпосередньо Портнова, який людина президента. Хто має чуйку, так це дідо Рибарь. Якщо він, який ніколи не виступав ніде, виступив проти Ігнатка, значить щось знає. Факт той, що Ігнатко спровокував політичний скандал, уже про це пишуть київські видання, і тепер Іван Балога скоріш за все умиє руки, а у Ледиди буде крайній Ігнатко. А там ще про Медведчука, так Фозя постійно з Чубірком на фотках Українського вибору... Рибарь мене зробив адвокатом, тому я його чуйці вірю, думаю, Ігнатка позбавлять адвокатського свідоцтва.

Олька Облігація Павлюченко 2013-06-02 / 12:40:17
Тільки я маю бути головою КДКА вшиткого Закарпаття за мене таку файну кралю вшиткі проголосувуть бізонь а прахадімці Немеш і Фоззікош будуть сухарики сушити в тюрмі

Ужгородець 2013-06-02 / 09:19:15
Група придурків на чолі із аферистами Петром Немешом і Олексієм Фозикошем... До слова обидва раніше притягались до кримінальної відповідальності.
У складі даже колишній мукачівський суддя-хабарник і хронічний алкаголик Рибарь... Що скажеш...
Але цей балаган рано чи пізно розженуть.

Адвакатішка 2013-06-02 / 07:57:38
Думаю цей проходимець Ігнатко Василько шо сидів в СІЗО коли його Качур Стьопа посадив за кражу бабла із слідчих речових доказів СБУ заслуговує на те шоби його назавжди лишили посвідчення адвоката неможе раніше судима паскуда дале мутити воду в адвокатурі Закарпаття і втягувати Ледиду і обласну раду в цю вонючу справу

крук 2013-06-01 / 21:50:55
Адвоката Петра Станка на Голову Ради !

виборець 2013-06-01 / 20:21:05

СДПУ (о) (О.Фазекош, В.Медведчук) проти ПР (В.Ігнатко, А.Портнов).
Ризикну поставити на перемогу В.Ігнатка, бо отець В.Бедь (колишній рухівець та академік козацтва в миру) завжди там, де гроші і політичний «дах».

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини