На сесії облради "регіонали" здали назад у більшості питань, на яких акцентувало "Закарпаття онлайн"

Друге пленарне засідання 14 сесії облради, яке відбулося сьогодні, 31 травня, стало компромісним. Як і передбачало Закарпаття онлайн, владній Партії регіонів не вдалося політикою "батога та пряника" сколоти в облраді провладну більшість і, відповідно, безконтрольно ділити обласні фінанси під власні приватні і партійні забаганки.

На сесії облради "регіонали" здали назад у більшості питань, на яких акцентувало "Закарпаття онлайн"

Саме тому під час перемовин, що передували сесії, "регіонали" змушені були "дали задню" по цілому ряду пунктів пропонованих змін до бюджету, і, що суттєво, здебільшого якраз по тих, на яких у редакційному матеріалі за підсумками першого пленарного засідання акцентувало увагу Закарпаття онлайн.

Так, скажімо, відмінено пункт про виділення з обласного 998 тисяч гривень на ремонт фасаду медичного факультету УжНУ, котрий мав би фінансуватися з державного бюджету. Так само відхилено пропозицію щодо виділення 1 мільйон 21 тисячі на ремонт будівлі обласного архіву, який також мав би фінансуватися державним коштом – на першочергові потреби йому виділено 121 тисяч. Поступилися "регіонали" і в своєму безмежному бажанні віддячити за вірнопідданість державному телеканалу «Тиса-1» під керівництвом колишнього члена СДПУ(о) а нині – вірного "регіонала" Віталія Мещерякова. Замість раніше планованих 888 тисяч цьому ДЕРЖАВНОМУ підприємству виділили лише 500 тисяч. Натомість, на спільні проекти з чеським краєм Височина, який зі свого боку виділив на співпрацю з Закарпаттям 6 млн крон під закарпатські обіцянки зустрічно виділити 2,2 млн (під спільне фінансування 15 об'єктів на Закарпатті) у відповідній графі замість попереднього прочерку стоятиме цифра в 1 млн 240 тис грн (решту необхідної суми погоджено виділити на наступних сесіях).

Натомість, за "вивільнені" кошти Єдиний Центр пролобіював на різні напрямки більше 7 млн гривень.

Зокрема,  600 тис грн передачено виділити на школу №2 в Ужгороді, 500 тисяч – на дитсадок "Казка" в Чопі, 800 тисяч - на потреби обласного центру нейрохірургії. Крім того, передбачається виділити 300 тисяч на будівництво реабілітаційного центру обласної дитячої лікарні, 800 тисяч – на будівництво дитсадка у селі Фанчиково, 190 тисяч – на завершення реконструкції дитсадка у селі Сільце, 480 тисяч – на капремонт дитсадка №3 в Хусті, 300 тисяч – на дитсадок №8 у Мукачеві, на відкриття нових груп у дитсадках Лукова та Буштина по 160 та 120 тисяч відповідно, 300 тисяч – на ремонт системи опалення в дитсадку №2 в Іршаві, 140 тисяч – на капремонт спортзалу в школі села Рокосово, 140  тисяч – на капремонт Костирнсько-Розтоківської школи-дитсадка, 200 тисяч – на капремонт школи в Соломонові, 500 тисяч – на капремонт хірургічного корпусу та для установки ангеографа в Мукачівській ЦРЛ та 140 тисяч – на капремонт даху сільського клубу села Дубрівка та ряд інших об’єктів.

Без принципової позиції депутатської більшості обласної ради всі ці заклади не отримали би грошей, котрі, натомість, пішли б на фінансування недофінансованих з державного бюджету партійних пріоритетів Партії регіонів на Закарпатті, "партійних" об'єктів та популістських і приватних забаганок її представників.

31 травня 2013р.

Теги: сесія, фінансування

Коментарі

Юрій Михайлович 2013-05-31 / 21:30:55
Молодці хлопці просто сіли і домовилися. І від цього виграли тільки люди. Вони ж люди і вміють домовлятися, тому все добре.
І кожен з цих названих об'єктів потребує фінансування і навіть ТИСА потребує фінансових вливань.

Андрій 2013-05-31 / 19:20:18
Так може їм всі 14 лімонів дати? чого паритися. і ділити не треба

Телерадіо 2013-05-31 / 18:52:40
Про "Тису-1". Хочеться вірити, що депутати дійсно володіють інформацією про стан обласних держтелерадіокомпаній і прийняли свідоме рішення. Закарпатську ОДТРК не спасуть ні 500 тис., ні 800, ні навіть мільйон. Центральний бюджет не вважає їх більше за зону своєї відповідальності. "Тису" просто в Києві "кинули". Ще пару місяців і зупинка роботи неминуча. Трохи грошей з області, як ковток кисня. А тепер подумайте, чи треба вам своє місцеве мовлення, чи будете дивитися Шустерів, Поплавських і третєсортні фільмики. А про інформацію можна сказати так - кожен бачить у новинах те, що хоче бачити. Багатьом вони підходять. І з деякого часу стали не переказом чужих інтернет-матеріалів, а власними добротними актуальними інформаціями. Такими, заміни яким не зробить ніхто. Нема медицини, нема освіти. Тепер давайте будемо нищити останній бастіон проти падіння нравів? І станемо малочисленими дебільними манкуртами, підбираючими нічні вази за тими, хто приїде жити на нашу землю замість нас.

патрик 2013-05-31 / 13:26:21
Я взагалі нерозумію,де на Закарпатті взялися регіонали? Продалися хаму видно і закарптські чинуши,виродки.

виборець 2013-05-31 / 13:22:22

Читаєш перелік об’єктів, які потребують обласного фінансування, і виникає єдине питання: керівництво переважної більшості з них знаходиться у підпорядкуванні відповідних управлінь ОДА – невже вони не знали про ці проблеми?
А скільки тоді ще об’єктів по області стоять в черзі за «милістю» чи ОДА, чи обл. ради? Де їх опублікований повний перелік?
Який принцип «першочерговості» цих об’єктів та включення їх у порядок денний сесій обл. ради? Невже банальний: ти мені - я тобі?

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини