Міна уповільненої дії. Кожна п'ята дитина, народжена на Закарпатті, має циганські корені

Є така цікава тема, як демографія. Про неї у нас говорять дуже рідко, а проблеми взагалі не добачають. А якщо добачають, то лише один єдиний аспект: скорочення населення України.

Міна уповільненої дії. Кожна п

До незалежності ми прийшли з 52 мільйонами осіб, а зараз маємо 46.2 мільйона. За часів Ющенка тодішня опозиція і комуністи частенько волали про "вимирання". Але влада помінялася, а "вимирання" не вщухає.

Ситий і задоволений життям товариш Голуб називає це навіть новітнім Голодомором. Щойно тільки хтось зачепить тему Голодомору 1932-33 років – відразу товариш Голуб криє цифрами, які демонструють оте "вимирання".

Однак така сама ситуація в усій Європі – там теж маємо мінусовий приріст. Точніше – мінусовий приріст серед представників автохтонного населення, а плюс присутній лише серед емігрантів з Азії та Африки.

Проте ситуація в Україні насправді не така вже й плачевна. За щільністю населення Україна не надто поступається країнам Сходу, зате веде перед у світі за показником розораності земель (близько 80 % території). При цьому ліси займають лише 16%, а заповідники – біля 5 % країни. Ці цифри навіть неможливо порівнювати з країнами Скандинавії.

Жодної потреби у зростанні кількості населення нема. Зате є інша потреба: регулювання демографії.

Не секрет, що в Європі емігранти з Азії та Африки становлять значну небезпеку тим, що їхня популяція набагато інтенсивніша, а самі вони не інтегруються у суспільство, серед якого оселилися. Результат – погроми в Швеції, безпідставні вимоги мусульман визнати християнські свята недержавними. У деяких країнах уже навіть від міських ялинок на Різдво відмовляються.

До добра така толерантність не приведе, бо якщо темпи приросту представників третього світу залишаться такими самим, як зараз, то років за сто білі опиняться у резервації.

В Україні "вимирання" найінтенсивніше відбувається на Сході і Півдні. В Західній Україні щороку народжується усе більше дітей і де-не-де уже народжуваність перевищує смертність. Особливо це помітно на Закарпатті.

Але є одна проблема, про яку воліють не говорити. Йдеться про те, що вибух дітонародження на Закарпатті спричинений винятково тим, що цигани, які тепер вимагають, аби їх називали ромами, потяглися за легкими грошима. Народжувати стали не тільки неповнолітні, а й молодиці, яким добряче за 40, і які вже ходили у бабусях. Чимало випадків, коли до пологового будинку потрапляють водночас донька і її мама.

"Нині кожна п'ята дитина, народжена в Закарпатті, має циганські корені," – нагадує журналіст Олег Супруненко і відразу наводить паралель із Косово. Там албанці дуже швидко витіснили сербів, а відтак створили свою державу.

"Разом із ударними темпами росту народжуваності в окремі етнічній групі спостерігається ріст її добробуту, який виражається в рості покупок найдорожчих продуктів, відкритті нових шинків та ігрових автоматів навколо циганських таборів, – продовжує Олег Супруненко. – Черг із ромських чоловіків у центри зайнятості, у зв'язку із поповненням у сімействах, при цьому аж ніяк не спостерігається. А навіщо, питається, якщо можна поставляти державі дітей, починаючи років із 15 і до 45, за що держава відплатить так, як не платить багатьом дурням, що гають свій час на робочих місцях?"

Власне те саме я спостерігав в Америці. Держава там дає на дітей такі суми, що афроамериканці та латиноси перетворили клепання дітей на бізнес. Малюків вони здають на виховання дідусям і бабусям, ті створюють своєрідний дитячий садок, а батьки живуть у своє задоволення, ніде не працюючи.

Уже зараз в Словаччині почали замислюватися на тим, що ж буде з країною, якщо роми наздоженуть за кількістю основне населення. А ця перспектива дуже реальна. Подібна проблема існує і в Румунії.

У Болгарії цигани працюють сміттярами і прибиральниками. Ким працюють цигани в Україні? Хтось бачив працюючого цигана?

Я бачив серед циган спекулянтів чи, як їх називали раніше, "фарцовщиків" , наркоторговців, валютників, але більше все ж було різноманітних шахраїв, які дурили при обміні валюти. Зараз постійно натрапляємо на повідомлення про те, як дві молодиці приходять до пенсіонерів і переконують, що треба негайно поміняти гроші. Коли їх затримують, виявляється, що це помальовані на блондинок циганки.

Ще одне популярне шахрайство у Галичині виглядає так. Біля вас зупиняється авто, і водій на ламаній українсько-російській мові каже, що вони мають в багажнику комплект швейцарського посуду, який не можуть вивезти за кордон і змушені продати тут. Ціна ексклюзивна – якихось 4-5 тисяч гривень. При цьому вам тицяють під ніс прайс, на якому стоять просто фантастичні суми.

Багато хто купується, а отримує не швейцарський, а китайський посуд, який можна при бажання придбати за сто доларів. А тими "угорськими", "чеськими" чи "румунськими" туристами є знову ж таки цигани.

Виходить так, що держава спонсорує шахраїв, даючи змогу їм стабільно розмножуватися, а ті, не бажаючи ніде працювати, не мають іншого виходу, як пошивати в дурні усіх тих, хто заробляє гроші працею.

На Різдвяні та Великодні свята цигани з'їжджаються до Львова таборами, селяться у парках, перетворюючи їх на клоаку. Жінки розходяться по церквах і жебрають. А що роблять чоловіки? Невідомо.

Рано чи пізно таку демографію треба урегулювати. Кошти на дитину видають не для того, щоб народжували алкоголічки, діти яких опісля теж опиняються на задвірках життя. Більшість цих дітей неповноцінні розумово, а отже приречені усе життя сидіти на спині працюючих.

Влада про циган згадує лише під час виборів, возячи цілими автобусами з дільниці на дільницю. Тоді ж лунають обіцянки побудувати школи, дати роботу, прокласти дорогу. А потім знову та сама пісня: нема коштів.

Якщо діти негрів завше добре вбрані і ситі, ходять до школи, то цього не скажеш про циганських дітей. Циганські діти не вчаться і змалку жебрають, хоча батьки отримують грошову допомогу. Чи хтось це контролює?

А навіщо? Рано чи пізно усе це вилізе боком. Хоч і не за нашого життя, але від цього легше на душі не стає.

Юрій Винничук, ТСН

29 травня 2013р.

Теги: цигани, демографія

Коментарі

Русин 2013-06-01 / 08:58:07
Сист місний , якусь хирню пише. Ниякої конкретики. Ти ни ЖИД?

МѢСТНЫЙ 2013-05-30 / 16:12:18
2Др. Мальтус: привычный европейский мир начал рушиться после 1-ой мировой войны, так что возврат к традиционным ценностям не подразумевает возвращение аж в пещеру. ну не так далеко :)

то что Вы пишите - всё кончено верно. только вот подход должен быть системным. т.е. меняя бОльшее, меняешь тем самым и меньшее и наоборот. выхватывать только какие-то моменты - просто трата времени и иллюзия решения проблемы.

причем на каждой такой вопрос в сегодняшних реалиях вступит энное кол-во как "профффесиональных" так и профессиональных (в т.ч. и оплаченных из всевозможных ино-фондов) защитников толерантности в её нынешнем "перекрученном" виде и пойдут все затронул этот вопрос куда подальше.

изменения должны быть системными.

Др. Мальтус 2013-05-30 / 00:23:53
Щодо коменту Слов"янина, то, як кажуть в інтернетах - ППКС, себто "підписуюсь під кожним словом".

Для вирішення "циганського питання" є один ГУМАННИЙ метод, відомий як "нульова толерантність". Тобто - ніяких скидок на національні традиції,звичаї тощо. Якщо вони - громадяни України (на жаль, це факт і ми не можмо його змінити, вони не мігранти, їх нема куди депортувати),то мають жити виключно в правовому полі України. А це означає - наявність паспортів, дотримання всіх діючих норм на будівництво житла (відтак, нині всі ці табори - ракові пухлини наших міст - можна легально зносити к чортам собачим), перевірка, хто є батьком у неповнолітніх дівчат (які вагітнюють в 14-16 років), покарання батьків за невідвідування циганчатами школи тощо.

А паралельно - згортання соціяльної шари, яка в Україні набуває все більшого розмаху. Пріорітетом має стати забезпечення якісного життя людині, яка працює та приносить користь, а не виставляється бідним-нещасним. В статті "Утроба як автомат" автор вірно поставив діагноз: в Україні вигідно бути злиденним, нещасним тощо.
Тут - корінь зла, тут основне суспільне збочення, фонди соросів - це також проблема, але другорядна.

Слов'янин 2013-05-29 / 23:39:32
Цигани, якими були тисячу років потому, не змінилися. Ця спільнота не піддається вихованню при будь-якому режимі - демократичному, монархічному, фашистському, комуністичному. Це генетика. Проти природи не попреш. Паразити розуміють лише силу. Тільки так вони можуть чесно працювати.
Різноманітні соросівські фонди не випадково проплачують усе деструктивне, руйнівне, дегенеративне.

Др. Мальтус 2013-05-29 / 21:28:27
Що ви маєте на увазі під "историческим, традиционным европейским ценностями"?
Домострой? Інквізицію? Роботні доми для жебраків, з голодом та батогами? Смертна кара дитині за крадіжку булки? Каторга в Австралію за вкрадені для босої дитини черевики? Виселення з землі ("вівці з"іїли людей" ?) Різню чужевірців (реформати проти католиків)?
Достатньо перерахував історичних європейських цінностей?
Ви ж, Местный, тут - розумна людина, що за архаїчна маячня?

Світ змінюється, і повернення до цінностей не буде.
Для початку раджу прочитати, наприклад, це - про сім"ю та сімейні цінності в історичному контексті:

http://gabblgob.livejournal.com/1136363.html

А тоді за бажання повернемося до циганського питання та шляхів його вирішення. Там знизу є й кращий матеріял на цю ж тему, "Утроба як банкомат"

МѢСТНЫЙ 2013-05-29 / 20:01:06
выход есть. но он "неполиткорректный".
как только и мы и европейцы вернемся к своим историческим, традиционным европейским ценностям, так сразу весь этно-мусор будет убран.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини