Відбувся концерт оркестра народних інструментів Ужгородського музучилища (ФОТО, ВІДЕО)

22 травня ц. р. у великому залі Ужгородського державного музичного училища імені Д.Є.Задора відбувся концерт лауреата міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, лауреата обласної премії імені Д.Є.Задора оркестра народних інструментів (художній керівник та диригент оркестру - заслужений працівник культури України, директор училища Світлана Стегней).

Відбувся концерт оркестра народних інструментів Ужгородського музучилища (ФОТО, ВІДЕО)

Гра студентського оркестру  вразила «дорослим» професійним рівнем,  ансамблевою культурою, зіграністю,   ліризмом та   віртуозністю,   широтою  динамічної палітри та  виразових можливостей оркестру і його окремих груп.

Вразила амплітуда охоплених в концертній програмі музичних жанрів – від опери до парафразу, від фантазії і рапсодії до музики з балету, від народних і авторських пісень до  інструментальних обробок всесвітньовідомих мелодій  шведської групи «АВВА». Безперечному успіху  сприяли виступи з оркестром заслужених артисток України Етелли Чуприк, Оксани Ільницької,  лауреата обласної премії імені Д.Задора Надії Підгородської. Кульмінацією концерту стало виконання  опери-буф М. Дунаєвського « Піф - паф» разом з солістами Олександром Товтом, Михайлом Підкопаєвим та хором студентів музичного училища. Весь концерт супроводжувався бурливими оплесками та морем квітів. 

Добре, що на Закарпатті є такий високопрофесійний оркестр, який є лауреатом обласної премії імені Д.Задора, дипломантом Першого Міжнародного конкурсу ім. Г.Шендерьова в Росії, лауреатом І премії Всеукраїнського конкурсу ім. А.Онуфрієнка  м. Дрогобич у  2007 р.,  ІІ премії ІІІ-го міжнародного конкурсу «PERPETUUM  MOBILE», Гран-Прі міжнародного конкурсу-фестивалю  «Закарпатський Едельвейс». Нещодавно оркестр народних інструментів зайняв почесне  І місце на VІ міжнародному конкурсі «PERPETUUM  MOBILE», учасниками якого були колективи з Росії, Білорусії, Німеччини та України.

Завдяки невтомній  високопрофесійній роботі з оркестром її незмінного керівника Світлани Стегней, допомозі її чоловіка, завідуючого цикловою комісією народних інструментів, заслуженого працівника культури України  Володимира Стегнея студентський колектив багато років тримає високий професійний рівень, свідченням чому є численні перемоги на різних конкурсах. Віриться в те, що цей колектив ще довго буде радувати   прихильників музичного мистецтва новими творчими здобутками, концертними програмами, перемогами і гастрольними виступами.

На завершення концерту як логічний підсумок начальник управління культури  Закарпатської облержадміністрації  Юрій Глеба урочисто зачитав і вручив керівнику оркестру Світлані Стегней Почесну грамоту Президії Національної всеукраїнської музичної спілки за підписом Героя України, народного артиста СРСР та України, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, академіка, професора Анатолія Авдієвського, а голова Закарпатського облвідділення Асоціації естрадних діячів України заслужений артист України Сергій Барвік–Карпатський  урочисто вручив Почесну Грамоту АДЕМУ за підписом Героя України, народного артиста СРС і України, академіка, професора Дмитра Гнатюка.

 

Віктор Теличко, член правління НВМС,Заслужений діяч мистецтв України, для Закарпаття онлайн

23 травня 2013р.

Теги: оркестр, училище

Коментарі

Михайло 2013-06-01 / 14:48:22
І на старуху буває проруха...)))))

Julia 2013-05-30 / 17:04:52
Örülök, hogy végre a sajtó hírt ad erről az eseményről. Csoda, hogy felfigyeltek rá!

михайло 2013-05-23 / 20:20:57
це справжній вечір музики який не порівняти із звітнім кулька навіть пан Глеба втік до Стегнейки СВІТЛАНА _ТИ СУПЕР !!!!!!!

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини