За 7 тисяч євро громадянином Угорщини може стати навіть мешканець Луганщини

Громадянином Угорщини можна стати, скориставшись послугами посередників через Інтернет. Фальшиві довідки роблять після авансу в 200 євро

За 7 тисяч євро громадянином Угорщини може стати навіть мешканець Луганщини

Кожен українець може отримати паспорт іншої країни і для цього не обов'язково бути мешканцем Закарпаття, де цілком офіційно можна вибирати між угорським, словацьким, румунським та чеським документами. Для цього достатньо довести, що ви або ваші пращури були громадянами Угорщини до 1920 року або у 1938-1945 роках (коли Закарпаття належало Угорщині), пишуть "Вести".

Угорський паспорт можна одержати законним шляхом за два-три місяці. Як повідомляє Мін'юст країни, таким правом за останні 2,5 роки вже скористалися 50 тисяч українців. Однак, за гроші стати європейцем може кожен українець. Так, якщо "забити" в пошуковику фразу "угорське громадянство", з'являється ряд пропозицій і при цьому всі вони від турфірм. На їхніх сайтах вказана ціна за послуги - 5-10 тисяч євро. Газета "Вести" провела експеримент і залишила заявку на одному з таких сайтів. Через дві години стало відомо, що ціна за громадянство становить 7 тис. євро. При цьому потрібно надати ксерокопії внутрішнього і закордонних паспортів, свідоцтва про народження отримувача паспорта і батьків та свідоцтво про шлюб.

Варто зазначити, що менеджери турфірм беруться зробити угорське громадянство навіть жителям Луганська. Так, на уточнення, що батьки народилися в Луганську і з Угорщиною ніколи не були пов'язані, представник турфірми зазначив: "Це мої проблеми - довести, що ваші родичі жили на території Угорщини в 1848 році, наприклад. Або ж - що їх вивезли в Сибір після 1945 року. Другий варіант ще кращий, так як таких угорці люблять. Але і буде коштувати дорожче".

Починати збирати для замовника фальшиві довідки в турфірмі обіцяють після того, як отримають копії документів і аванс в 200 євро. Після того, як документи будуть готові, замовник і виконавець повинні будуть зустрітися в Ужгороді і разом поїхати в Угорщину (візу посередник обіцяє зробити за годину).

В найближчій угорській сільраді необхідно подати документи на громадянство. "Там все домовлено, - каже представник фірми Микола. - Тільки треба буде додатково заплатити 250 євро". Як тільки документи приймуть, менеджер бере половину суми (3,5 тис. євро), а другу частину він забирає перед врученням нового паспорта, сертифіката про громадянство і прийняття замовником присяги угорською. При цьому незнання угорської мови виявилося не проблемою - замовнику видають написаний транскрипцією текст.

За словами посередників, присягу одночасно приймають близько десятка людей, тому каверзи ніхто не помітить. У той же час деякі посередники пропонують своїм клієнтам допомогу у вивченні п'ятдесяти слів. Після присяги здобувача паспорту перевіряють на лояльність і законослухняність, а після дають дозвіл на проживання на п'ять років. Цей документ дозволяє їздити за кордон без візи і користуватися всіма правами громадянина ЄС.

15 травня 2013р.

Теги: громадянство, Угорщина

Коментарі

111 2013-05-16 / 22:34:24
Якщо наша дебільна і антинародна влада не може полегшити громадянам дорогу у світ, то мусимо самі це робити. Ще пару років такого життя і від Украіни підуть Західна, Південна і Східна Украіна.

Це я 2013-05-16 / 09:00:29
Istvan 2013-05-16 / 08:32:39

В них також є корупція. Скільки китайців вже отримало громадянство! Різниця в тім, що там якщо ти маєш на щось право, отримуєш без хабара. На відміну від нас, де всі хочуть тебе доїти.

Istvan 2013-05-16 / 08:32:39
Вже не можуть. З березня документи можна подавати лише у спеціальних офісах іміграційної служби в районних центрах, де встановлені камери відеоспостереження.
Працівникам цих офісів грозить тюрма, якщо у центрі - а це Дирекція по справам отримання громадянства при Міністерства внутрішніх справ - виявляють, що хтось приймав несправжні документи.
Цей процес зі 3000-7000 Євро вже помер.

Пан Баклажан 2013-05-16 / 00:06:43
Казав знайомий з Тернополя, там угорське підданство роблять за 3000 євро, а румунське ще дешевше. І купують горді тернополяни такі громадянства доволі жваво.

Що ж поробиш, якщо за значну суму та невеличке приниження громадянин України отримає те, чого йому не забезпечила його держава за всі понад 20 років свого існування - право "їздити за кордон без візи і користуватися всіма правами громадянина ЄС".

Бо ж регулярне приниження в європейських посольствах та консулятах - значно неприємніше. А залишатися в Україні - все безнадійніше...

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини