Угорці масово вийшли на антиєврейські акції

14-й Всесвітній єврейський конгрес, що відкрився напередодні в Будапешті, привів до масових акцій протесту, організованих праворадикальною партією «Йоббік», що є третьою за чисельністю в парламенті країни. На думку людей, що вийшли на вулиці, конгрес в черговий раз підтверджує «плани євреїв купити Угорщину».

Угорці масово вийшли на антиєврейські акції

У неділю ввечері в Угорщині відкрився 14-й Всесвітній єврейський конгрес. Зазвичай Всесвітній єврейський конгрес проводиться в Єрусалимі. Однак цього року його організатори вирішили провести його в Угорщині на знак підтримки місцевої єврейської громади (найбільшої в центральній Європі), а також, щоб висловити стурбованість антиєврейськими настроями, що дедалі зростають в Європі.

Ці настрої досить сильні і в самій Угорщині. Угорська праворадикальна партія «Йоббік» («За кращу Угорщину») влаштувала в Будапешті демонстрацію протесту проти проведення в місті Всесвітнього єврейського конгресу. Уряд на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном намагалося заборонити проведення демонстрації, однак суд визнав заборону необгрунтованою.

Представники «Йоббіка», яка займає третє місце за кількістю депутатів в угорському парламенті, заявили, що протестують проти «планів євреїв купити Угорщину», повідомляє BBC News.

До відкриття конгресу в Будапешті були посилені заходи з охорони порядку. Навколо готелю «Інтерконтиненталь», де проходить конгрес, поліція повністю перекрила вулиці. Заборона на рух автомобілів і паркування на цих вулицях буде діяти аж до 8 травня. Після теракту в Бостоні поліція також наказала прибрати всі урни в районі, де розташований готель.

«Багато хто з нас не хотіли їхати, - розповів генеральний секретар Європейського єврейського конгресу Серж Цвайгенбаум, - ми не звикли організовувати наші заходи під суворим поліцейським контролем, нам здавалося, що такі часи далеко позаду. Але ми, все ж, вирішили проявити солідарність з єврейською громадою Угорщини. І ще ми хочемо, щоб цей конгрес став сигналом для європейських політиків, і особливо для прем'єр-міністра і уряду Угорщини».

Антисемітські настрої в Угорщині значно посилилися за останні роки. Наприкінці минулого року заступник голови партії «Йоббік» депутат угорського парламенту Мартон Дєндєші закликав уряд скласти список євреїв у владі, які, за його словами, становлять загрозу національній безпеці країни.

Уряд Угорщини засудив його висловлювання як прояв антисемітизму. Однак, на думку представників і прихильників партії «Йоббік», подібне рішення покликане захистити угорські цінності та інтереси.

У 2012 році в Угорщині було скоєно кілька антисемітських актів. Як вважають делегати Всесвітнього єврейського конгресу, щоб уникнути подібного, країні необхідні нові закони, і, перш за все, заборона на існування партій фашистського толку.

Партія «Йоббік» пов'язана з добровольчим ополченням, члени якого патрулюють вулиці в районах, де мешкають угорські цигани. Варто відзначити, що партія має три місця в Європейському парламенті.

Олексій Чернега, www.euromag.ru

06 травня 2013р.

Теги: єврей, антисеміт, Угорщина, Йоббік

Коментарі

Faust 2013-05-24 / 15:48:06
Угорські євреї тільки планують "купити Угорщину".а наші цей план вже майже виконали...

Istvan 2013-05-14 / 14:23:38
В Будапеште 1000 людей на митинге - это не масса, а только пикник

istvami 2013-05-13 / 14:46:53
"...депутат угорського парламенту Мартон Дєндєші закликав уряд скласти список євреїв у владі, які, за його словами, становлять загрозу національній безпеці країни..."

Ложная сионистская пропоганда. На самом деле Йоббик предложил опубликоватть имена представителей парламента имеющих двойное гражданство что ппотенцииально может представлять угроозу национальной безопасности. Коннкретно об Израиле не было речи...

Уважний 2013-05-13 / 14:06:33
На жаль, Словянин таки має рацію, хоча зовсім не хочеться у це вірити. А "123" - повний дебіл!

123 2013-05-13 / 13:39:11


З таким антиукраїнством - на тупиковий сайт до Старости (Жаливи). Коментар видалено. Адмін


сорри 2013-05-08 / 16:13:33
Zoltán, за Йоббік (тобто, за його гасла) на парламентських виборах в Угорщині також 1000 людей проголосувала? :))

Zoltán 2013-05-08 / 07:29:29
Массого. Хм. Их было всего человек 1000. Столько дураков и у нас можно собрать.

Слов’янин 2013-05-07 / 23:09:24
Минулого року уряд Орбана, окрім інших здорових заходів, спробував націоналізувати угорський нацбанк (що нині контролюється, як і в більшості європейських країнах (зокрема Україні), глобальною приватною лавкою під назвою "Федеральна резервна система США"), подібно до прикладу Республіки Білорусь. Попередня спроба була не цілком вдалою, але патріотичні сили цієї країни намагаються реалізувати принципове завдання національного економічного суверенітету. Угорському уряду вдалося взяти під контроль циганську проблему, покласти край одностатевим дегенеративним шлюбам, реалізувати ряд інших оздоровлюючих заходів в сфері економіки та культури. Оскільки частина дюдей, "зав"язаних" на інтереси глобалістів є євреями, зрозуміло, заходи угорського уряду вдарили по інтересам цієї спільноти. Звідси крики про "антисемітизм".
Подібна ситуація можлива при аналогічних заходах й в інших країнах Європи, насамперед - в Україні.
Щодо партії з милозвучною назвою "Йоббік". До кінця не зрозуміло, хто за нею стоїть. Офіційний Будапешт її майже не контролює. Як не контролює офіційний Київ праворадикальне ВО "Свобода". Цих "крутих націоналістів" завжди можливо використовувати втемну, аби відволікти увагу громадськості та деморалізувати національні уряди при спробі відповідальних принципових рішень. Натравити одне на одного представників сусідніх народів (словаки, румуни, українці, серби) - легко: "частина Підкарпатської Русі України (аналогічно Словаччини, Румунії) є Угорщиною", "турули мають бути найкрутішими памятками на Закарпатті", "Україна порушує права угорців та їх мови". ВО "Свобода", що виросла як на дріжджях, відповідає тією ж ксенофобською монетою - і щодо угорців, і щодо росіян.
У глобалістів можна повчитися, як робити упереджувальні кроки, використовуючи в потрібний момент супернаціоналістів, євреїв та антисемітів.

Гліг 2013-05-07 / 20:59:43
Ну в Європі повний йобік.І вони ще приходять на Закарпаття і розказують ,як маємо вшановувати своїх героїв і ,що нам робити.А якщо правду казати ,націоналісти завжди захищають свою націю і свій народ і свою землю.Можна лише побачити ,як ізраєль робить з сусідами.

НОВИНИ: Різне

10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
» Всі новини