В МДУ говорили про інноваційний розвиток у вищій школі та сучасні освітні технології

24 квітня у Мукачівському державному університеті пройшла XVIII щорічна науково-практична конференція викладачів, аспірантів, співробітників та студентів МДУ «Інноваційний розвиток у вищій школі та сучасні освітні технології».

В МДУ говорили про інноваційний розвиток у вищій школі та сучасні освітні технології

Конференція проводилася з метою обміну результатами наукових досліджень і практичним досвідом у сфері впровадження інноваційних технологій для задоволення потреби суспільства у висококваліфікованих спеціалістах в  умовах стрімких змін вимог вищої освіти.

Відкрив пленарне засідання ректор МДУ, заслужений діяч науки і техніки України, д.х.н., професор Юрій Вікентійович Мигалина, який окреслив напрями наукової діяльності вузу, розповів про здобутки та досягнення науковців на місцевому, регіональному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. Окрім того, ректором окреслені напрями інноваційної діяльності вузу. У виступі зазначено, що Мукачівський державний університет має концепцію розвитку, і щодо кадрового забезпечення науковцями зокрема.

У вітальному слові д.е.н., професор Лендєл Михайло Андрійович наголосив на важливості участі студентів у  науковій роботі, зазначив, що від початку перебування у вищому навчальному закладі кожен студент має брати участь у наукових пошуках, планових дослідженнях викладачів, упровадженні на практиці досягнень науки, оскільки це є традиційним засобом розвитку майбутніх спеціалістів.Присутніх привітала проректор з навчально-виховної роботи, д.п.н., професор Щербан Тетяна Дмитрівна, яка побажала присутнім отримати багато задоволення від участі у конференції, збагатитися цікавою інформацією, розвивати власні навички науково-дослідної роботи. Проректор із наукової роботи, к.ф.-м.н. Кабацій Василь Миколайович детально розповів про стан наукової роботи у вузі, ознайомив присутніх із здобутками, що отримав Мукачівський державний університет за рік, відмітив важливість здійснення наукової роботи, а також окреслив шляхи вирішення проблем інноваційного розвитку у вищій освіті.Далі робота продовжувалась на секційних засіданнях. В рамках конференції заслухано 341 доповідей, з них 208 – студентських та 133 – викладацьких.

Всього працювало 18 секцій найрізноманітнішої тематики: «Вдосконалення механізму регіональних міжнародних економічних відносин», «Тенденції управління економічним розвитком та господарськими процесами в сучасних умовах», «Проблеми і перспективи розвитку бухгалтерського обліку, аналізу і контролю діяльності підприємств в умовах глобалізаційних трансформацій», «Фінансове забезпечення діяльності суб’єктів підприємництва в регіоні», «Сучасні тенденції розвитку маркетингу», «Педагогічні умови формування педагогічної майстерності майбутніх вчителів іноземної мови», «Проблеми української філології», «Проблеми розвитку особистості у ВНЗ», «Підготовка майбутнього вчителя початкової школи в умовах університету», «Науково-методичні засади формування особистості дитини в дошкільні роки», «Теорія та методика мистецької освіти: проблеми і перспективи розвитку», «Суспільно-політичні процеси на Закарпатті ХХ ст.», «Роль природничих дисциплін в технічному прогресі», «Інформаційні технології», «Нові наукоємні технології виробництва одягу загального та спеціального призначення», «Новітні технології у виробництві матеріалів та виробів зі шкіри», «Соціально-економічні аспекти регіонального розвитку туризму», «Готельно-ресторанний бізнес регіону: сучасний стан, стратегії розвитку, інноваційні технології». Конференція пройшла на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як науковців, так і студентської молоді.

Ключовим було вирішення питання інноваційного розвитку вищої школи, забезпечення високої якості та ефективності освітніх послуг у ВНЗ. Учасниками конференції було зроблено висновок – наблизитись до розв‘язання цих проблем можливо лише на основі органічного поєднання інноваційних підходів і технологій із класичними методами викладання, навчального і науково-дослідницького процесів, фундаментальної підготовки фахівців, балансу теоретичних і прикладних аспектів навчання, інтеграції найкращого вітчизняного і зарубіжного досвіду.

Проведення конференції з обговоренням та узагальненням досвіду розробки і застосування інноваційних технологій в навчальному процесі дозволило дати комплексну оцінку сучасного стану вирішення проблемних питань.

За результатами виступів та їх обговорення ухвалили – схвалити основні положення наукових доповідей учасників конференції, відзначити їх актуальність, ґрунтовність, наукове та практичне значення, а також високу якість, новизну та глибину досліджень.

У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.

 

Прес-служба МДУ

26 квітня 2013р.

Теги: МДУ, інноваційний, Мигалина

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини