На Закарпатті вода перетекла через дороги (ФОТО)

Інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 18-ту годину 1 квітня 2013 року за інформацією Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.

На Закарпатті вода перетекла через дороги (ФОТО)

Протягом дня 1 квітня 2013 року по Закарпатській області хмарно без опадів. В зв’язку з припиненням опадів спостерігається зниження рівнів паводкових вод у верхів’ях та середніх течіях приток та на Верхній Тисі на -30-60 см.

Поступовий ріст рівнів відбувається в нижній течії річок Латориця, Стара, Боржава, Тиса з початковим виходом води на заплави.

У зв’язку з просуванням паводкової хвилі в низинній частині річок Латориця та Боржава розпочалися переливи заплавних автодоріг між селами Тисянка та Геївці Ужгородського району по довжині 10-15 м шаром до 10 см, та  автодороги Шаланки-Виноградів Виноградівський район по довжині 50 м шаром 10 см. Рух по автодорогах не припинявся. Підтоплень дворогосподарств та виробничих об’єктів немає.

Відбувся вихід паводкових вод р.Боржави на заплаву в понижених місцях в районі сіл Вільхівка, Заріччя, Кам’янське Іршавського району. Підтоплень дворогосподарств та виробничих об’єктів немає.

Для попередження можливого переливу водами р.Стара автодороги Київ-Чоп силами Мукачівського МУВГ проводиться влаштування загороджувальної стінки (брустверу) з мішків з піском по бровці автодороги (задіяні 3 одиниці техніки 24 працівника відомчої  аварійної бригади укладено 1000 мішків) роботи супроводжують працівники ДПС. В роботах також приймав участь підрозділ МНС в кількості 20 чол.

У селі Зняцево Мукачівського району  для попередження підтоплення водами р.Стара аварійною бригадою Мукачівського МУВГ проведено роботи по тампонажу шлюза та нарощенню гребеню дамби, задіяно 5 чол. аварійної бригади 2 одиниці техніки, аварійний запас матеріалів - мішки 1000 шт. та сипучі 17 м3. Проводиться підготовка до встановлення пересувної насосної станцій для відкачки при необхідності місцевого стоку з метою попередження можливого підтоплення.

Силами Виноградівського МУВГ в с.В.Комяти (Завадка) Виноградівського району  встановлено дві пересувні насосні станції та  проводиться відкачка місцевого стоку, задіяно 4 одиниці техніки, 10 працівників відомчої аварійної бригади, 2  потужні пересувні насосні станції).

Для попередження переливу на понижених місцях правобережної дамби р. Боржава вище переливної споруди в районі сіл Боржавське-Заріччя Виноградівського району відомчою аварійною бригадою Виноградівського МУВГ укладено до 1000 мішків із сипучими матеріалами. Проведено запобігання фільтрації та переливу на даній ділянці. В роботах приймав участь підрозділ МНС в кількості 20 чол.

Тячівським МУВГ проводиться передислокація пересувної насосної станцій, мішків та сипучих  для подальшого встановлення в с.Вільхівка Іршавського району для локалізації та відкачки місцевого стоку з метою попередження можливого підтоплення дворогосподарств.

На 18 годину 1 квітня введені  наступні ступені  протипаводкового захисту:

- р.Латориця – Чоп 592(+24) -  ІI ступінь –вода на заплаві в межах міждамбового простору.

- р. Стара с. Зняцево 411(-2) -  І ступінь –вода в межах корінних берегів.

- р. Боржава – с.В.Ремети (Шаланки) 569 (+11)  перевищення ІI ступеню захисту –вихід води на заплаву на понижених ділянках.

Роботи по пропуску паводку підрозділами БУВР ТИСИ зосереджуються на державних гідротехнічних спорудах – насосних станціях, водосховищах, захисних дамбах та ГТС, які забезпечують надійний захист від шкідливої дії паводкових вод річок басейну р.Тиса та приток. Одночасно з цим проведено підготовку  техніки та завантаження на транспорт мобільного насосно-силового обладнання, мішків та сипучих  для надання  допомоги місцевим органам влади по попередженню підтоплень та відводу місцевого стоку.

В організації пропуску паводку задіяні 125 працівників водогосподарських організацій, підготовлено 7 одиниць мобільного насосно-силового обладнання, 12 одиниць техніки, необхідний аварійний запас матеріалів та інвентарю.

На відкачці паводкового стоку працює 20 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем.(додатково включено ще 2 насосні станції) Ще 10 насосних станцій підготовлені до роботи і будуть  поступово включені до роботи при досягненні відповідного режиму рівнів. За добу насосними станціями перекачується до 1,5 млн м3 паводкових вод, з початку паводку перекачано 46,4 млн.м3.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків. У перед паводковий період проведено звільнення робочого об’єму водосховищ. Зараз відбувається акумуляція паводкового стоку у водосховищах. Резерв рівнів до нормального підпертого горизонту (НПГ) становить до 1,0 м. Заакумульовано 12,7 млн.м3 паводкових вод. (Загальний об’єм акумуляції до НПГ 28 млн.м3)

В міждамбовому просторі р.Латориця утримується понад 60 млн. м3 паводкового стоку. За дамбами р.Латориці  та греблями водосховищ, що перебувають у тривалому підпорі встановлено спостереження.

Всі служби БУВР Тиси та підвідомчих управлінь експлуатації працюють  відповідно до Положення про роботу в період паводків (встановлено цілодобове чергування, згідно схеми оповіщення повідомлено про загрозу розвитку паводкової ситуації), для забезпечення безаварійного пропуску паводку і координації дій водогосподарських та будівельних організацій, місцевих рад та населення, проведення невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Відповідно Регламентам та Положенням взаємодії по захисту від шкідливої дії вод в басейні р.Тиси із сусідніми державами – Румунією, Угорщиною, Словаччиною розробленим та затвердженим на рівні Уповноважених Урядів повністю забезпечується співпраця та взаємне інформування з сусідніми країнами по питанням безаварійного пропуску паводків на прикордонних ділянках рік і на випадок необхідності взаємної допомоги.

Про надзвичайні ситуації під час повені та вжиті заходи БУВР Тиси буде доповідати Кризовому Центру та  в обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, відповідно до діючих положень.

 

Фоторепортаж проходження паводку 01.04.2013 р.


Канал, «підготований» до пропуску повені в с. Ракошино Мукачівського району

Проходження паводку на р. Боржава в с. Вільхівка Іршавського району

Проходження паводку на р. Боржава в с. Заріччя Іршавського району

Проходження паводку на р. Боржава в с. В.Комяти Виноградівського району

Проходження паводку на р. Боржава в с. В.Комяти Виноградівського району

Стан водовідвідного каналу в с. Завадка Виноградівського району

Робота пересувної насосної станції в с. Завадка Виноградівського району

Стан водовідвідного каналу між Іршавським та Виноградівським районом

Стан водовідвідного каналу між Іршавським та Виноградівським районом

Попередження переливу автодороги Київ-Чоп

02 квітня 2013р.

Теги: паводок, перелив, заплава

Коментарі

Greta 2013-04-04 / 21:12:50
Є у нас така традиція - сісти на травичку, але немає такої традиції - прибрати за собою,ось і маємо,а винуваті комунальники.

толя 2013-04-02 / 20:51:10
нехрен кидати .потім стогнуть що іх топить я не прийду їм чистити дебілам

закарпатка 2013-04-02 / 16:40:37
Та по фотографіях не дуже видно, щоб вода аж на дорогу вилилася, як у заголовку. На одному фото видно, де вода, а де місток.Отам біда.. А то що канали захарещені, а людей топить, то і люди винні. І првильно тут кажуть. Влада владою, комунальні служби мають за тим слідкувати, але, вибачте, дядька із смітником не має ходити попід кожним деревом і двором і дивитися, хто, де, і що кинув. Треба мати бодай елементарний рівень культури. отоді набагато менше треба буде нарікати на то, шо тобі хтось та чогось не зробив.

111 2013-04-02 / 12:46:59
клас

Пажарнык 2013-04-02 / 09:28:34
а влада Риггив каже шо все пуд контролем у Ледиди

Віт 2013-04-02 / 01:46:55
Я користуюся різними речами, в тому числі своїм мозком чого і вам бажаю.
Користуватися та викидати в канал прямо біля свого подвір'я це різні речі! А такі недоумки як ти сруть під себе а потім скиглять що їх мочить...

посмотри на себя 2013-04-02 / 01:20:22
А ты наверное ангел и не пользуешся пластиковой упаковкой баран

Віт 2013-04-02 / 01:17:27
Подивіться 5 фото знизу. Прямо з дворів висипають мусор в канал, плівка з теплиць і решта хламу, знайшли собі мусоропровід б**ть!
Най би їх затопило поверх стовпів електричних!

Віт 2013-04-02 / 01:12:18
Уже хотів писати коментар та побачив нижче аналогічний з точністю до слова)

УЖГОРОД, 2013-04-02 / 00:44:22
Да пускай их на КУЙ топит, мусора на фото просто горы, не я ведь его туда отнес. УРОды, где жрут там и срут, а потом ноют что их топит. К ипиням пускай смоет те села, чище будет.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини