Через захоплення «Корони» в Ужгороді пам’ятка і магазин у будівлі потерпають від потопу

Так, із "водною стихією" довелось самотужки боротись працівникам і місцевому керівництву магазину мережі «АЛЛО», що розташований на першому поверсі в комплексі «Корони».

Через захоплення «Корони» в Ужгороді пам’ятка і магазин у будівлі потерпають від потопу

Сьогодні далися взнаки наслідки самовільного захоплення і подальшого, нареченого владою «консервуванням», замуровування приміщення архітектурного комплексу «Корона». Як розповіла Закарпаття онлайн менеджер західного регіону товариства «АЛЛО» Оксана Головей, магазин затоплює – з третього поверху, через другий, по всьому периметру торгового приміщення ллється вода. Дістатись наверх, аби з’ясувати причини потопу і якось зарадити ситуації, неможливо – вхід у «Корону» перекрито. 

Розпачу додає те, що ніхто з відповідальних служб не поспішає на допомогу: дзвінки у комунальне господарство, як і в управління МНС зводяться нанівець, звідусіль лунає одна відповідь, мовляв, «це не наша компетенція». Відтак працівники магазину власноруч відчерпують воду, рівень якої, за словами Оксани Головей, сягає «по кісточку». 

«Що на вулиці стоїш, що в магазині – різниці немає: і там, і тут ллє дощ, в магазині вода тече просто по периметру приміщення. Що я маю сказати працівникам, які вже кілька годин після завершення робочого дня не можуть піти додому і змушені відчерпувати воду? Хто відшкодовуватиме збитки? Адже товар заливає, ми зараз його збираємо, треба буде переносити товар десь в інше місце. Куди звертатись? Звідусіль, куди не телефоную, мене «відсилають», кажуть, що вони за таке не відповідають. А не доведи Господи, через підтоплення зараз тут замкне проводку, станеться пожежа – хто буде за це відповідати? Тим більше, що підтоплює ж і споруду, яка є архітектурною пам’яткою, біда може трапитись велика. А потім що, нам виставлятимуть претензії? Зроблять «АЛЛО» винним?», – обурюється Оксана Головей. 

За її словами, про ситуацію, що склалась, вже відомо в головному офісі в Дніпропетровську, інформацію доведено до відома юристів товариства. «Ситуація вирішуватиметься на найвищому рівні, бо хтось має за це відповісти. Нема навіть кому прийти скласти акт про те, що сталось! В усіх службах кажуть, що це типу не їх компетенція», – каже Оксана Головей.

Після кількох годин зіпсованих нервів і спроб додзвнитись хоч в одну відповідальну інстанцію з резульатом, за викликом на місце підтоплення приїхали рятувальники. Щоправда, тільки для складання акту: відкачування води, зазначила пані Оксана, магазин здійснюватиме власними силами і коштом.

Як відомо, наразі архітектурний комплекс «Корона» нібито законсервовано – саме «консервацією» пояснила влада незаконне захоплення пам’ятки  за участі і керівництва директора Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради Олексія Каспєрова. Це попри те, що майно ужгородської влади за рішенням суду перебуває під арештом. А у провадженні прокуратури знаходиться кілька кримінальних справ, в яких фігурує «керівництво Ужгородської міськради» (тобто, безпосередньо мер Віктор Погорєлов), а також «службові особи Департаменту міського господарства» (а значить, і начальник відомства Олексій Каспєров). 

 
 
 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

29 березня 2013р.

Теги: підтоплення, Алло, магазин, Корона, захоплення, Ужгород

Коментарі

Ференц 2013-03-31 / 12:28:50
Ну шо народ де подівалися тоті що кричали шо Бедь руйнує майно міста, робить перепланіровки, злодій і так дале????? Де забився тот Чучка який тоже крачав про руйнацію майна, сидить майже у своїв деці і заливає лампош у гувіня Божоє??? Чому типирка не кричать шо ся робить з тов нещаснов коронов???

ТЕРМІНОВО 2013-03-30 / 16:35:52
Джерела з міської ради повідомляють, що Касперов дійсно дав наказ зруйнувати "Корону" та добазарився з міліцією. Люди бояться за своє життя, тому просили таким чином оприлюднити цю інформацію.

СВІДОК,,,, 2013-03-30 / 16:26:44
На 2 поверсі бригада з 4 осіб все трощить на "Короні". Міліція бездіє. Міська влада сховалась. Касперов каже, що нікого в "Короні" немає і дуже впевнений в безкарності. Центральний офіс АЛЛО вже готує позов до міста на суму від 250 тис.грн. за спричинені збитки. Почало вже затоплювати "Мегаспорт". Я до того, що НА ХЕРА нам така міська влада????

Е. До Наталії 2013-03-30 / 16:05:02
Я чула від колег, що депутат Гнатків піднімав питання по Короні якраз на останній сесії міської ради. Він говорив про силове захоплення Касперовим і навмисне руйнування комплексу зсередини. А ще Гнатків наполягав, що він терміново хоче оглянути всі приміщення. Погорєлов порадив йому викласти своє бажання у депутатському зверненні, а тоді - буде видно. Будемо сподіватися, що Гнатків напише і прорветься у Корону, зважаючи на те, що він воює з мером і протестуючи проти продажу Корони навіть позачергову сесію колись збирав. Може є зміст вам звернутися до Гнатківа. Так може скоріше вирішиться.

Микола 2013-03-30 / 15:29:55
Зараз, це приміщення вже є на балансі міста. По інформації, кришу руйнують навмисно, щоб знецінити вартість будівлі.
Місто, як завжди , не буде мати коштів щоб відремунтувати дах.
Допоможіть зупинити це свавілля!!!

Наталія 2013-03-30 / 15:22:51
Добрий день, ТОВ "Алло" є роздрібною торговою мережею. І нас в першу чергу хвилює безперебійна робота магазину та чесне ведення бізнесу. До ЗМІ ми звернулись для того, щоб привернути увагу чиновників, адже зараз ми "заручники ситуації". І Нас, рядових працівників та мешканців міста обурює те, що зараз МИ проявляємо ініціативу для вирішення проблеми, а ВІДПОВІДАЛЬНІ ОСОБИ мовчать/спостерігають як нищиться майно не тільки міста а і приватна власність.

читач 2013-03-30 / 15:06:42
а де касперов? чому не консервує далі обєкт. Чи консерва тріснула? а погорєлову зараз не до того. Треба чим побільше вкрасти.Хай касперов зробить прес -конференцію і розкаже як він день і ніч охороняє коруну. Падлюка приїзжа. Чеши додому - в київ.

А чего мы сидим? 2013-03-30 / 11:36:04
А почему жители города Ужгорода не выйдут на площадь Театральную хотябы 100 человек на митинг против разрушения Короны, не вызовут мера и не спросят, почему он не беспокоится за памятник архитектуры? Почему не проводит ремонты или т.д. Ответ: потому, что "моя хата с скраю" и всем всё по-барабану!!!

Ференц 2013-03-30 / 11:02:32
"Як розповіла Закарпаття онлайн менеджер західного регіону товариства «АЛЛО» Оксана Головей, магазин затоплює – з третього поверху, через другий, по всьому периметру торгового приміщення ллється вода"

Цікаво а звідки вона знає що саме з третього поверху ллється вода???? Це скоріше навмисно зроблено для того щоб і магазин алло забрався з тої корони. Тут треба не думати гадати а встановлювати збитки та подавати в суд на міську раду для відшкодування збитків.

НА ЗОНУ! 2013-03-30 / 10:05:43
Погорєлов-не просто падлюка, він-злочинець, причому особливо небезпечний, його місце-на зоні!, може там його, нарешті,"коронують"!!!

Ужгородець 2013-03-30 / 10:03:11
Свині дорожчі

пес 2013-03-30 / 09:37:52
Довибирались ужгородці до самої ручки.
А на що можуть претендувати громадяни України, які продаються перед виборами як свині на базарі,- за 200 грн, за футбольні поля з штучним покриттям, за дитячі майданчики, за ковбасу і гречку.
Так буде до тих пір поки не навчимося відділяти зерно від полови.

Ужгородець 2013-03-30 / 06:45:08
Біда в тім, що наразі, з подачі і діяльності Віктора Погорелова,, Олексія Касперова, Івана Волошина у стані руйнування і затоплення перебувають усі приміщення "Корони"... Доступ до них перекрила влада місти.... Жодних ремонтних робіт не робиться!!! Руйнування іде повним ходом! Погорелов - ти падлюка вищої марки!!!

Ужгородець 2013-03-30 / 06:39:06
Який цинізм!!! Богословську академію з об'єкта таки вижили, Бедя оббрехали, Праовславну Церкву облили брудом, а тепер приступили до руйнування памятки культурної спадщини, щоб зробити її аварійною спорудою і обезцінену украсти! Деж громада? Де активісти і борці за збереження історичного обличчя Ужгорода? Де доблесні правоохоронні органи? Всі посліпли, по глухли і втратили совість... Чомусь уже не видно ні горластого Чучки, ні регіоналів Белякова, Соханича, Ващука, ні великих "опозиціонерів" міскдепутатів від Фронту змін, Батьківщини, Удару, не говорячи про балоговський ЄЦ??? А ще вчора, всі як коршуну терзалаи УУБА-КаУ і їх ректора архімандритав Віктора Бедя...

Голубям 2013-03-30 / 02:00:09
Не даст!Вода-не их стихия! Огонь-пожалуйста! Не случайно даже милиция до сих пор ни одного поджега в городе не раскрыла!

Голуби прилетели 2013-03-30 / 01:28:39
А че молчит по этому поводу "барометр сознания Закарпатья"-"Вся Закарпатская брехня"? А ну ГОЛУБОК-дай репортаж! Да с фото, с Фото!

ужгород 2013-03-30 / 01:26:20
Ці радєтєлі за історичну спадщину певно спецом дах розібрали, щоби виселити АЛЛО і повністю захопити приміщення. Тому і міські комунальні служби не відгукується. Це аферюги при владі і все, що воназнають, це красти, обманювати, видавлювати, шантажувати.

Смутні часи переживає Ужгород. Спершу масштабний злодюга Рата, а тепер ось ці жуліки з бандитами.

з Унгвара 2013-03-30 / 00:59:47
Погорєлов де ти з Касперовим сховався!Ану вперед!Як казала Королевська-Україна вперед!Давайте мужики,відра в руки і на обєкт!Ви ж на сесії прийняли рішення про захист історичної спадщини!Чи Корона після вас вже не спадщина а буде руїна!Де менти,з якими ви ломали ворота та бомбили Корону,щоб "повернути" її міст!Україна вставай на захист Корони від дощу!Мабуть малий Погорєлов стане "реставратором"!

КАРАУЛ!!! 2013-03-30 / 00:57:33
НУ что Касперов, нажрался нерухомости, пора и саночки тянуть, пока тебя самого в Сизо не упаковали

ужгородець 2013-03-30 / 00:50:43
Де Волошин,де Касперов,де Погорєлов?Вони повернули "Корону" місту і тепер "дбають" за її знищення!Касперова,Погорєлова та "інвестора"-корупціонера Волошина треба терміново притягнути до суду та стягнути з них особисто збитки ,нанесені будівлі!Погорєлов та Касперов від імені громади Ужгорода здійснюють повноваження власника ,з них і всі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини