Ціна на проїзд в маршрутках Ужгорода "економічно обгрунтована", тариф у 2.30 грн й надалі актуальний

Маршрутки в Ужгороді так їздитимуть за 2.30 гривень. Проект рішення, яким пропонувалось повернути «стару» ціну за проїзд в ужгородських маршрутках, сесія Ужгородської міської ради не схвалила.

Проект рішення про скасування рішення виконкому «Про тарифи на міські пасажирські перевезення» від 23 січня, яким було встановлено нову ціну проїзду у розмірі 2.30 грн., на розгляд сесії винесли опозиційні сили міськради. За словами опозиційно налаштованих депутатів, незважаючи на збільшення проїзних тарифів якість перевезень залишається жахливою, крім того, мають місце випадки хамського поводження водіїв маршрутних таксі по відношенню до пільговиків, зокрема, пенсіонерів.

За словами депутата міськради, «ударівця» Ростислава Буланова, те, що робиться у площині «ціни на проїзд-якість перевезень», наштовхує на думку, що «влада працює не на громадськість, не на простих людей, а на бізнес, на догоду перевізникам. Це стосується і скорочення 7го дачного маршруту нібито через погану дорогу, але за таким принципом можна в місті всі маршрути повідміняти». Його колега по депутатській роботі, представник фракції «Батьківщина» у міській раді Василь Гнатків додав, що акцентують розробники проекту рішення не тільки на питанні тарифу за проїзд, але й на якості перевезень. 

Натомість міський голова Віктор Погорєлов під час обговорення проекту рішення кілька разів повторив, що «тарифи на перевезення є економічно обґрунтованими, і я, економіст, заслужений економіст, який пропрацював багато років за фахом, з ними цілком згоден». Піаром деяких депутатів назвав намагання повернути «стару ціну» на перевезення депутат міської ради, власник ПАТ „Ужгородське АТП-12107” Богдан Андріїв. За його словами, розрахунок тарифів проводять спеціалісти, він має під собою економічне обґрунтування і «такими спробами зменшення тарифів, при такому підході до формування ціни, проблему можна загнати в глухий кут». І порадив «незадоволеним» ціною депутатам брати участь у наступному конкурсі перевезень: «якщо ви вмієте краще організувати роботу, беріть участь у конкурсі і визначайте свою ціну, яка вас буде задовольняти».

Конкурс по окремим маршрутам проводитиметься 29 квітня, повідомив депутат міської ради, заступник міського голови Юрій Бєляков. І запросив до участі в ньому тих, хто сьогодні пропонував депутатському корпусу зменшити ціни на перевезення: «Сядьте почитайте закони – на основі чого приймаються тарифи, на основі яких економічно обгрунованих показників… У нас пройшли громадські обговорення і рішення по збільшення тарифів прийняті в абсолютній відповідності з законодавством». 

На що отримав репліку від депутата міської ради Віктора Щадея, який порадив «перед тим, як нас вчити, хай Бєляков займеться своїми прямими обов’язками: забезпечить, щоб маршрутки їздили вчасно і пенсіонерам не хамили, не виганяли їх з маршруток»... 

Наявність проблеми із «вихованістю» окремих водіїв визнав міський голова Віктор Погорєлов. «Можу впевнено сказати, що всі тарифи економічно обґрунтовані. Так, є проблема в якості, у вихованості водіїв – треба з цим працювати і ми працюємо», – сказав він.

У результаті тривале і відчутно емоційне чергового обговорення «тарифного» питання практичних і позитивних наслідків не дало. Проект рішення про скасування рішення виконкому не набрав достатньої кількості голосів, а значить, маршрутки в Ужгороді й надалі їздитимуть за 2.30 грн, і чи чекати наразі покращення якості перевезень – велике питання. 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

29 березня 2013р.

Теги: маршрутки, сесія, Андріїв, Гнатків, депутати, тариф, Ужгород

Коментарі

Іван 2013-05-17 / 19:05:27
Люди, ходіть більше пішки!І здоровя поправите і гроші зекономите...а ціни впадуть самі!

Ніка 2013-05-08 / 16:10:05
Підтримую небайдужого і Руслана. Посадити б Погорєлова на нашу зарплату і на наші маршрутки. Хай би їздив. Який з нього народний обранець? Вода по графіку, маршрутки дорогі, дерева вирубані, дороги паскудні.

небайдужий 2013-04-01 / 17:06:21
Зовсім обнагліли можновладці. Ціни на маршрутки на рівні столичних чи харківських, а розміри міста і зарплати, м*яко кажучи, відрізняються.
Про те, як маршрутчики висаджують пільговиків я взагалі промовчу.
"Економічно обгрунтовують" непідйомні для простих людей ціни - хоч пішки ходи.
І це при всіх красотах пенсійної, медичної реформи - гроші вилітають просто в трубу, а про системний підхід і соціальну державу всі, крім комуністів скромненько помовчують. Ганьба.

Ruslan-heart@rambler.ru 2013-03-29 / 21:46:02
якби той Погорелов,Богдан Андріїв, Юрій Бєляков хоть раз провезлися на тих своїх маршрутках..!

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини