Хустська райрада підтримала євроінтеграційну заяву парламенту

26 лютого, відбулася сімнадцята сесія Хустської районної ради VI скликання, яку провів голова районної ради Василь Губаль. У роботі сесії також взяли участь в. о. голови Хустської райдержадміністрації Дмитро Маді, заступник голови ради Павло Гвоздянський, керівники відділів та управлінь райдержадміністрації, селищний та сільські голови, а також обласні депутати.

Хустська райрада підтримала євроінтеграційну заяву парламенту

Перед початком розгляду питань порядку денного депутати заслухали запити та звернення від депутатів районної ради, що надійшли в міжсесійний період. Далі включили в порядок денний питання «Про звіт директора районного комунального підприємства «Води Хустщини», «Про внесення змін та доповнень до рішення 16 сесії районної ради від 20.12.2012 року № 275 «Про передачу в оперативне управління» та «Про підтримку Заяви Верховної Ради України.

Відтак, народні обранці затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2012 рік, внесли зміни до рішення районної ради №287 від 29 грудня 2012 року «Про районний бюджет на 2013 рік». Заслухали інформацію Хустського міжрайонного прокурора Івана Кайла про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території Хустського району за 2012 рік, прийняли Програму забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки у Хустському районі та районну Програму захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантування належного розгляду їх звернень на 2013-2014 роки.

Звітувався цього дня й начальник управління праці та соціального захисту населення Хустської райдержадміністрації Михайло Мойсей. Депутати також затвердили питання Про технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки фермерського господарства «Над Тисою».

Наступне питання Про погодження клопотання ДП «Санаторій Байлово» щодо надання спеціального дозволу (ліцензії) було вирішено зняти з порядку денного, відправивши його на доопрацювання.

Прийняли питання й Про проект (схему) планування Хустського району, Програму оновлення схеми планування Хустського району на період 2013-2014 років, про зміни до Програми посилення боротьби з нелегальною міграцією на території Хустського району на 2011-2015 роки.

Слухали звіт директора районного комунального підприємства «Води Хустщини» Дмитра Маді. Він зазначив, що підприємством надаються послуги по збору, сортуванню та реалізації твердих побутових відходів в районі. Дякуючи цій програмі щоразу зменшуються їх викиди на несанкціоновані сміттєзвалища, що вже дає свої позитивні результати. Також підприємство займається реалізацією мінеральної води.

Депутати прийняли й питання про внесення змін та доповнень до рішення 16 сесії районної ради від 20.12.2012 року № 275 «Про передачу в оперативне управління». І наостанок говорили про «Різне», підтримавши Заяву Верховної Ради  України та Звернення депутатів Закарпатської обласної ради щодо реалізації євроінтеграційних прагнень України та укладення Угод про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.  Пояснюється це тим, що Закарпаття межує з чотирма країнами європейської спільноти,  упродовж багатьох років міжрегіонального прикордонного співробітництва на практиці здійснює реальні кроки європейської інтеграції.

По закінченні засідання голова райради Василь Губаль вкотре виступив із зверненням до сільських голів, обласних і районних депутатів та керівників управлінь по найбільш болючому питанню — сміття. «Хустщина завжди славилася порозумінням та співпрацею. Хочу аби так було й надалі. Відмічу, що вже не вперше нам приходиться слухати критику з боку обласної влади стосовно цього питання. Тому ми якнайшвидше повинні вирішити цю проблему, прийнявши відповідне рішення. Адже відоме підприємство АВЕ, яке добре зарекомендувало себе на теренах нашого краю, готове уже завтра приступати до роботи»,  — зазначив очільник району.

На цьому засідання сімнадцятої сесії Хустської районної ради було завершено.

Хустська районна рада

28 лютого 2013р.

Теги: Хуст

Коментарі

КОПАЧ 2013-02-28 / 12:49:38
Ни треба нияких заяв. ми уже давно в європі. у нас у міжгірю вже менти перевіряют роботу вчителів і коли прийшли до хижі дітини інваліда дивити як учителька учит, то дітвак дістав приступ епилепсії. європа - учися.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини