Народжені для корупції

Нового головного лікаря Ужгородського міського перинатального центру представлять колективу, ймовірно, вже в понеділок. Про це Закарпаття онлайн повідомили джерела в Ужгородській міськраді. Найімовірнішим претендентом на цю посаду є Юрій Ломага – колишній головний лікар Іршавської центральної районної лікарні та відділу охорони здоров’я Іршавської райдержадміністрації, а нині – заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні.

Народжені для корупції

Як стверджують поінформовані джерела, саме під дану Ю.Ломазі обіцянку міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов і влаштував тривалу кампанію з «витискання» з посади дотеперішнього очільника пологового будинку Андрія Чабана. Наскільки високою була ціна домовленості, можна судити хоча б з того, що на завершальній стадії «операції» її виконавцям було поставлено завдання добитися звільнення негайно і в будь-який спосіб. Що й було зроблено – нашвидкуруч і з прямими порушеннями закону.

Значно меншою є ймовірність призначення на цю посаду екс-керівника УМПЦ Руслана Федька, який у зв’язку з додатковим з’ясуванням обставин в ході судового розгляду сам опинився перед загрозою криміналу у резонансній справі з смертю новонародженої дитини, що її готував для свого наступника на посаді.

Ю.Ломага і Р.Федько відомі схильністю до розбудови тіньових фінансових схем медичного бізнесу. Та якщо про Ю.Ломагу більше відомо в Іршаві, то прізвище Р.Федька стало відомим в Ужгороді саме в контексті корупційних скандалів в УМПЦ.

Насамперед, Р.Федько був в числі ініціаторів відомої прес-конференції лікарів міського пологового будинку, що звинуватили тодішнього, призначеного С.Ратушняком головного лікаря УМПЦ Володимира Симулика у налагодженні в закладі корупційних схем. У кабінетах закарпатських «силовиків» саме Р.Федька називають ключовим чинником історії, коли В.Симулика було затримано на хабарі, а згодом засуджено аж до 5 років тюремного ув’язнення (на Р.Федька як організатора тієї кримінальної оборудки навіть прямо вказується в одному з коментарів під тогочасною публікацією на цю тему на сайті Закарпаття онлайн, на яку наведено гіперпосилання).

Тоді Р.Федько таки добився поставленої мети і, в її підсумку, зміг отримати з рук все того ж С.Ратушняка посаду головлікаря УМПЦ. Однак уже через 9 місяців, у листопаді 2010 року, потрапив у аналогічний корупційний скандал – колектив УМПЦ підписав листа на ім’я щойно обраного міського голови Ужгорода В.Погорєлова, в якому висловив недовіру Р.Федьку, котрий, за їх словами, «за час перебування на посаді головного лікаря створив нестерпну атмосферу в колективі, грубо порушуючи норми корпоративної культури, впроваджуючи корупційні схеми здирництва».

У відповідь Р.Федько заявив, що перебуває у відпустці, нічого не знає, піддав сумніву сам факт існування листа колективу і назвав інтернет "общественным туалетом", куди «можна злити усе, що завгодно».

Інтернет-виданню Закарпаття онлайн вдалося видобути з бюрократичних надр Ужгородської міськради зазначений документ, під яким поставили тоді свої підписи провідні лікарі УМПЦ. Виключно для того, аби нагадати міському голові Ужгорода Віктору Погорєлову, що призначення Р.Федька на будь-яку з керівних посад в УМПЦ означало б його, В.Погорєлова, пряму зацікавленість у відновленні в пологовому будинку кримінальних, корупційних схем.

Опосередковано про те, що кандидатура Р.Федька таки розглядається керівництвом обласного центру якщо не на головну посаду УМПЦ, то, принаймні, в тандемі з Ю.Ломагою (можливо, як заступника головлікаря по лікувальній частині), говорить те, що саме його влада використовувала в одній з провальних, а все ж втілюваних схем по «витисканню» А.Чабана з керівної посади в УМПЦ. Саме за неафішованого, а проте абсолютно очевидного сприяння міської влади в останній місяць 2012 року Р.Федько зробив спробу поновитися на посаді головлікаря УМПЦ, подавши до суду на саму ужгородську владу за абсолютно надуманим приводом – начебто 2 роки тому його не було повідомлено про факт звільненя з посади головлікаря УМПЦ. При цьому, що суттєво, юрист міськради не робив жодних активних спроб протиставитися цьому амнезійному абсурду та відстояти інтереси міської влади. Зазначена справа зайшла в тупик виключно після того, як представники УМПЦ пред’явили в суді копію власноруч написаної Р.Федьком заяви на звільнення, оригінал якої в силу зрозумілих причин ніяк «не могли знайти» в самій міськраді.

Далі, спеціально під бажання Р.Федька розправитися з А.Чабаном в контексті резонансної кримінальної справи про смерть дитини ужгородки К.Співак, яка загрожує криміналом самому ії винуватцеві та ініціаторові – Р.Федькові, міська влада руками новопризначеного начальника міськздороввідділу нашвидкуруч переформатувала міську клініко-експертну комісію, вивівши з неї цілий ряд авторитетних фахівців  і призначивши, натомість, заступником її голови комісії саме нею ж звільненого колись за корупцію головного лікаря УМПЦ Руслана Федька. Саме під його «керівництвом» А.Чабану було «придумано» другу поспіль догану.

Своєї мети – «зачистити» крісло головного лікаря Ужгородського міського пологового будинку під приватні домовленості, обіцяні чи вже й отримані дивіденди – керівництво обласного центру  досягло. Чи надовго і якою ціною для самого закладу – буде видно вже найближчим часом. Однак вже нині зрозуміло, що часи спокою та планомірного, поступального розвитку для УМПЦ скінчилися. Натомість вкотре приходять часи смути та непевності.

Чи візьме на себе В.Погорєлов в додаток до всього цього вже нагромадженого ним негативу впровадити в УМПЦ разом з Р.Федьком ще й недвозначну корупційну складову, стане видно вже наступного тижня…

21 лютого 2013р.

Теги: УМПЦ, пологовий, Федько, Ломага, Чабан

Коментарі

Закарпатець 2013-02-26 / 16:22:07
Риба портиться від голови!

Куруц 2013-02-25 / 20:45:26
Та Погорелов і Ратушняк єднакі, за гроші покладуть у роддом фельшера з наркодиспансера! А деякі врачі у роддомі, такі як Бобик, непрофесійні і крахобори!

УБОЗУ 2013-02-25 / 16:24:39
Під такою заявою (було б лише бажання розібратися, а не пхнути її під сукно) і одного підпису достатньо для роботи УБОЗу, і, повірте, досить плідної! А там розбирайтеся: корпоративні розборки, переділ прибутку чи справді налагодження головлікарем корупційних схем.

депутат 2013-02-25 / 11:53:22
до 555: Із всього переліку депутатів зацікавився групою "Регіональний центр". От що вийшло: ідеолог (керівник) групи мажоритатник Степан Німчук, в групу входять Кіндрат О., Костюк Ю., Мегеш М.,Кручаниця В., Козак Т. та Семаль В. (перший заступник Погорєлова)- люди доволі авторитетні. Наскільки стало відомо група створювалась з метою об"єднати фракцію ЄЦ (стосунки з керівниками ЄЦ нормальні)та налагодити нормальну співпрацю з іншими депутатами міськради для реальної роботи по місту без "політиканства". Німчук має хороші стосунки з "регіоналами" Соханичем Ф., Бадидою В., Андріївим Б., Ващуком Ф.,Бобітою В., Травницьким С., Булиною М., Мартином В., тому, із врахуванням політичних можливостей Кіндрата Олексія та Кручаниці Василя, авторитета Мегеша Михайла, при бажанні група може стати одним із центрів об"єднання здорових сил в міськраді. Цікаво яке буде продовження!

до пацієнт - УБОЗу 2013-02-24 / 22:03:21 2013-02-25 / 09:56:17
Ну, і де у цій заяві говориться про злочин? «Корпоративні» розборки - є, як і у любій прибутковій «фірмі» за очолювання процесу РОЗПОДІЛУ заробітків у ДЕРЖАВНОМУ закладі?
І хто пише? 14 з 42 «благодійників» за «віддячування»?
Навіть на більшість на трудових зборів колективу не «тягне»!

пацієнт - УБОЗу 2013-02-24 / 22:03:21
дивіться вище. заява чорним по білому! Мало?

УБОЗ 2013-02-24 / 10:12:14
Зверниться із відповідною заявою до нас перед тим як іти родити ми вам поможнм бесплатно

Гена 2013-02-21 / 23:21:20
Погорелов-не лох.Он просто старый и больной человек (болезнь Альцмейгера).На самом деле все решения принимают главари организованной криминальной группы:Беляков,Погорелов Андрей(сын),Чубирко Владимир и Волошин Иван.Используя старого больного мера,эти люди проводят свою бандитскую линию в городе.Факты по деяниям этих господ будут обнародованы на днях...

саша 2013-02-21 / 23:02:24
Погорелов, ти-лох

Макс 2013-02-21 / 21:24:37
А до чого тут мэнти? Вони що кадровою політикою займаються?

лицар 2013-02-21 / 21:19:43
а что вы жалуетесь на форуме, как шавки пошли бы и сообщили официально, ментам.

світлана 2013-02-21 / 18:06:33
Колектив Перинатального,тримайтеся! Або Ломага вас ..., або ви його ...!На старт! Переможе сильніший!!!

Маркс 2013-02-21 / 17:29:28
Жах!Жах! Жах! Тільки не ця людина!!!!Буде повний капець пологовому...

Смерека 2013-02-21 / 16:35:29
Не приведи, Господи, такого як Юра Ломага до влади, набідокурив на Іршавщині, звідти вигнали,тепер кинувся на Ужгород. Чоловік не розумієтся, що має робити за операційним столом. Ганьба.

Пиркин 2013-02-21 / 13:33:52
У нас такой коллектив- что и Юру через год подставят.Надо вернуть Володю Панаита-при нем все было нормально.

читач 2013-02-21 / 13:25:54
Невже не знайшлося достойнішої кандидатури - його навіть з Іршави вигнали свої акушер_гінекологи.

УДСБЕЗ УМВС в Закарпатській області 2013-02-21 / 13:24:47
Любі породіллі! Хочете зробити собі подарунок у вигляді грошей на чудову коляску для майбутнього малюка? Перепишіть номера купюр грошей на «віддячування» і повідомте про це, коли розрахуєтесь. Ми будемо раді вас почути.

Дзвоніть з мобільного: 0312 695561

читач 2013-02-21 / 13:21:58
В УПЦ-порядку не буде -бо кожен з новопризначених буде виконувати забаганки міськрадиЮ Давно треба підпорядкувати УПЦ під юристдикцію області.

555 2013-02-21 / 11:09:49
Неужели не осталось в горсовете депутатов, способных поставить Погорелова "энд компани" на место? Неужели все продались? Так вроди нет, "большинство" Погорелова 33-35 "обласканых" мером -шаманом депутатов, из которых часть фракции ПР (или все таки вся?), группа Погорелова-"джуниора", часть фракции ЕЦ (Доктор,Тарахонич, Травина и напуганные Ващуком члены группы "Университет" (Рошко,Гасинец,Пацкань)и т.д. А где остальные? Где "самодостаточные бизнесмены" влиятельные члены фракции ПР Адамчук, Андреев, Феер, Ващук, Соханыч - вас тоже купили? Где остальная часть фракции ЕЦ, создавшая группу "Регинальный центр" (Нимчук) и насколько видно не вошедшая в "мерское""большинство" ? Ребята, не пора что то предпринять вместе?

ніка 2013-02-21 / 10:29:42
Ломага - родич курвуючої справами Геворкян?

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 2
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини