— Уперше палії вилили відро бензину на дах кафе "Ужгородський замок" просто на очах у охоронців, — згадує Маргарита Мощак. — Вогонь погасили, згоріли лише чотири "квадрати" даху. За 10 днів палій заліз у мій двір. Перестрибнув огорожу, поклав дві пляшки на машину. Але не встиг підпалити, бо ми вибігли. Наступної ночі мою "Тойоту Хайлендер" таки спалили. За два тижні підпалили ресторан "Колиба". Охоронці загасили, згоріла лише лавка, стіл, скатертина, закоптилися стіни. Після цього "Колибу" палили ще двічі.

Удень 23 лютого 2012 року біля будівлі Адміністративного суду Закарпаття невідомі спалили "ладу"-"дев'ятку" Михайла Данила, працівника відділу з боротьби з торгівлею людьми та кіберзлочинністю обласної міліції.

19 червня торік у дворі на вул. Оноківській в Ужгороді невідомі спалили "Тойоту Авенсіс" начальника міськвідділу ДАІ Олексія Співака.

Уночі 1 грудня, у день працівників прокуратури, згорів джип Руслана Біловара, прокурора міста Мукачеве. "Мерседес-Бенц" був зареєстрований на матір прокурора,  коштував 110 тис. євро.

23 грудня спалили джип "Хюндай Санта Фе" заступника мера Ужгорода Юрія Белякова.

— Зазвичай я залишаю машину на ніч під будинком. Того вечора припаркувався на тротуарі біля дитячого садка, — розповідає Юрій Беляков. — У підпалі не підозрюю нікого.

9 липня 2011-го в місті Виноградів загорівся "Мерседес" прокурора Хустського району Івана Кайла.

16 жовтня 2011 року палав "Фольксваґен Туран" Володимира Петрицюка, екс-заступника начальника обласної міліції.

Міліціонери не спіймали жодного палія.

— Більшість потерпілих не знають чітких причин підпалів, — пояснює Іван Повханич з обласного управління карного розшуку. — Відеодокази досить низької якості. Але всі злочини перебувають на контролі. Усі ці випадки — помста. Раніше, приміром, били по голові, а зараз палять.

— Регулярні підпали авто викликані нестабільністю в державі, — міркує ужгородський політолог Віктор Пащенко.

— За останні два роки в Україні відбуваються процеси, які нагадують бандитські 1990-ті. Українці бачать, що правоохоронна система не працює, у міліції сидять повні непрофесіонали, суди приймають незаконні рішення.  Унаслідок цього простому громадянину просто нереально добитися правди. Народ повністю втратив довіру до влади, міліції, суду. Люди розуміють, що мусять рятувати себе самі. Запрацювала анархія, самосуд. Почали з'ясовувати стосунки, вибивати борги і зобов'язання за допомогою підпалів автомобілів, будинків, офісів, ресторанів. Чому міліція не може знайти винних? Тому що там багато молоді, яка не має досвіду і не прагне його набиратися. З іншого боку, часто самі ж потерпілі не хочуть видавати імена тих, кого підозрюють. Як чиновник назве прізвище злочинця, якщо вчора він узяв у нього хабар? У найближчі два роки політична система намагатиметься себе захистити, підлаштує під себе правоохоронні структури. Від цього самосуди тільки зростатимуть.