Подвійне громадянство не відповідає національним інтересам – експерт

Політолог Володимир Фесенко вважає політичними іграми заяву лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука про надання можливості українцям мати два громадянства. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Подвійне громадянство не відповідає національним інтересам – експерт

За словами експерта, такими закликами Медведчук працює на Росію, яка хоче посилити вплив на певні регіони України.

Фесенко наголосив, що подвійне громадянство веде до ряду ризиків. "Воно може поставити деякі наші прикордонні регіони під вплив сусідніх держав. Це не відповідає нашим національним інтересам. В Криму це означатиме, що Україна хоч і частково, але може втратити контроль над цією територією. Тоді це вже буде регіон подвійного контролю – з боку України він буде формальним, але велику ступінь неформального матиме Російська Федерація. Але йдеться не тільки про Росію. Схожа ситуація може виникнути в частині районів Закарпаття", - пояснив він.

Політолог зауважив, що, в той же час, така ідея доволі популярна серед частини населення України, зокрема мешканців Криму чи угорців та румун.

Коментуючи заяву Медведчука про те, що така дія потрібна українцям, які виїжджають за кордон, Фесенко зазначив: "Це лукавство. Абсолютна більшість наших трудових мігрантів не матимуть можливість отримати подвійне громадянство. Бо це окрема процедура, яка у багатьох європейських країнах є складною. Потрібно перебувати на території держави, де людина працює, мати вид на проживання, виконати цілий ряд умов. Враховуючи, що багато хто з наших мігрантів працюють неофіційно, їм складно буде претендувати на отримання громадянства".

08 січня 2013р.

Теги: громадянство

Коментарі

változás 2013-01-14 / 09:01:13


Коментар видалено. Адмін


Istvan 2013-01-12 / 19:53:00
А що там, з подвійним громадянством?

місцевий 2013-01-11 / 15:42:07
"Чи, все-таки, до тями вас повернув не МѢСТНЫЙ, а та інформація про справі сидорового Сойму?.. :)"

Пане сори, я трохи цікавився тим, що ви називаєте "визвольна боротьба".

Я вже й не знаю, що про вас думати.

В галичині нкаведісти лякали люд "бандерівцями" отак як ви зараз лякаєте "сидором".

Але ж то сішно. "Бандерівці" в галичині дійсно були а "сидора" на Закарпатті НЕМА, то ви ж його самі й придумали, ви ж добре знаєте, бо мабудь десь хоч трохи приїзджаєте на Закараття із своїх "парижів", закарпатці люди РОЗУМНІ та МУДРІ й на "полову" не поведуться, бо одна справа ЕС, а друга кагебістські провокації в дусі Дзержинського, памятаєте як чекісти Савінкова розвели?

місцевий 2013-01-11 / 14:57:54
Пане сорри, може на цьому сайті я і "поверхневолітаючий", але "подвійногромадянською ахінеєю" ви мене не лякайте, у мене БАБКА, най буде ПРОЩЕНА - Мадярка, а ще й сватів маємо мадярів, особливо сваха мадярка печена, учителька в мадярській школі, який сват радий коли прийду, бо прячемося од неї у пивниці, а у свата там є погарчик припрятаний /аби не узнала/.

Я так розумію, ви чоловік прийшлий, вам простіше, а нам вибачайте, як кличе піп у Церкві "одна лиш смерть розділит", тому, якщо Ви чоловік серйозний і солідний будь-те уважні.

Наша ФАЙТА майже уся уже "там", "в ахінеї", а нам то не ахінея.

сорри 2013-01-11 / 14:37:02
Ви, місцевий, якийсь залітний і поверхневолітаючий... ))

МѢСТНЫЙ, з яким ми вже давно знайомі по коментарях на цьому сайті, тут справді нідочого – я говорив про вас. А конкретніше 0прол те, що, очевидно, під його впливом ви написали два абсолютно адекватні коментарі. Повністю контрастуючі з тією сепаратистсько-подвійногромадянською ахінеєю, яку ви несли раніше.

Чи, все-таки, до тями вас повернув не МѢСТНЫЙ, а та інформація про справі сидорового Сойму?.. :)

місцевий 2013-01-11 / 13:58:31
сорри 2013-01-11 / 13:30:25

Пане сорри, а при чому тут "местний", якщо у чоловіка добра думка і добрі наміри то хай буде хоч галичанином хоч москалем, давайте не будем падати на рівень родо-племінних стосунків де і в Африці вже рідкість, а то я дійсно подумаю про вас щось погане.

Олег 2013-01-11 / 13:30:47


Коментар видалено. Адмін


сорри 2013-01-11 / 13:30:25
Нарешті почув від місцевого мудрі слова, народжені під впливом МѢСТНОГО

місцевий 2013-01-11 / 13:17:24
Олег 2013-01-11 / 13:09:32

Дурний ви дядьку, ніхто нікуди тікати не буде, навіть ті не втечуть хто зараз і зневажає цей народ.

Подивіться на Прибалтику, ніхто з тих паразитів в Псковскую область не подався, сидять на гузиці, хоч і "з обрізаними правами", та ще й погавкують час від часу, тішачи місцевий люд.

місцевий 2013-01-11 / 13:11:58
МѢСТНЫЙ 2013-01-11 / 13:01:38

Мудрий ВИ чоловік та Розумний, бо нам ця регіональна війна не потрібна, то не наша війна, очевидно що хитрі режисери стравлюють УКРАЇНЦІВ під любим кутом, нам би РОЗУМУ, та попуститися один одному, аж ні, шукаємо ворогів там де їх апріорі не має.

Олег 2013-01-11 / 13:09:32
Сорри Можливо, до вас прийдуть не завтра, а після завтра????За те і треба робити Угорське громадянство!!!!Щоб будо куди тікати!!!

МѢСТНЫЙ 2013-01-11 / 13:01:38
2 місцевий и сорри: ох, люди, вашу б энергию да в мирных целях...
или пусть даже не в мирных, но одинаково полезных для всех: в условиях, когда страна живет при фактической оккупации "донецкой семьей" все эти рассуждения на тему "предатель - не предатель", "противоречит - не противоречит нац. интересам" второе, третье и десятое гражданство - очевидная попытка этой самой "донецкой семьи" отсрочить участь Каддафи. ИМХО.

місцевий 2013-01-11 / 11:41:53
Пане "сорри", але Ви розумна людина і добре знаєте є таке прислівя, "чим би дитя не гралося лиш би не плакало".

Ви той "сойм" створили ви з ним і боретеся.

Успіхів вам, а ще візміть за гузицю мадам Вітренко, як натхненника того "сойму", а ще й заодно парочку-другу інших українських мракобісів.

Ой реготу буде, біжу за пивом.

сорри 2013-01-11 / 01:04:06
Бачите, місцевий, яка сильна у мене матеріалізація думок. Не встиг я сказати (сорри 2013-01-10 / 12:55:49), що "загалом все це завершиться в 2014-му році,... Якщо, звичайно, донецькі, з безвиході, не заходяться доказувати свої патріотизи і українськість на таких, як ви, ще раніше...", як новопризначений донецькими керівник закарпатської СБУ зробив правильні висновки та кроки - http://zakarpattya.net.ua/News/105326-Ponovleno-rozhliad-spravy-pro-pozbavlennia-reiestratsii-Soimu-pidkarpatskykh-rusyniv Але дуже не переживайте. Можливо, до вас прийдуть не завтра, а після завтра. Так що маємо ще час насолодитися цією розмовою... ))

Istvan 2013-01-10 / 19:22:34
:)) http://s41.radikal.ru/i093/1301/ee/f21178058f76.jpg
А ви спочатку спробуйте користатися з цією послугою, і буде ясним, чи побачете потім це громадянство, або свої гроші, якщо ні...

місцевий 2013-01-10 / 16:54:50
" І пропри всі потуги Росії і Путіна, Європа не зацікавлена ані в розчленуванні України, ані в її поглинанні Росією. І цей геополітичний чинник і визначатиме майбутнє України. "

В чому зацікавлена Європа не вам, а мені краще знати, бо я ВИБОРЕЦЬ.

І, повірте дуже уважно буду стежити за рухами "фидес" і інших цього року.

Стосовно Україна-Росія, треба добре порахувати, що краще стабільна, передбачувана Росія, чи то "дике поле", що стає все більш "дикішим" між ЄС і РФ.

Хто їх здатен приборкати?

Човен тільки розхитується, а може варто не втручатися в російську вотчину від Карпат до Камчатки?

Rusnak 2013-01-10 / 16:45:29


Тролінг і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


сорри 2013-01-10 / 16:02:17
У вас, бачу, в голові свої таракани, і ви дієте і говорите виключно відповідно до їх рухів - за принципом "чукча нє чітатєль, чукча пісатєль"...:)

Я що, десь піддавав сумніву потугу ЄС? Хоча і тут можна було б поговорити, для порівняння, про потугу США і Китаю. Але мене це не цікавить...

Хіба я піддавав сумніву рівень життя в ЄС? Безсумнівно, він набагато вищий, ніж в Росії, на яку ви підпрацьовуєте.

Хіба я не кажу постійно, що культура в ЄС вища, аніж у нас, а тим більше - ніж у північно-східного сусіда України?

Інша річ, що я при цьому бачу і недоліки ЄСвросоюзу, опанованого "масонською" владою, яка поступово знищує європейські цінності, розміщуючи їх в "американському" казані за вже апробованим рецептом.

Однак,з двох зол вибирають менше, а тому мені Європа, хай і понищена "масонськими" мультикультуралізмами та ін., ближча, аніж російська Азіопа. І пропри всі потуги Росії і Путіна, Європа не зацікавлена ані в розчленуванні України, ані в її поглинанні Росією. І цей геополітичний чинник і визначатиме майбутнє України.

І саме тому, усвідомлюючи цей набір факторів і просто люблячи свою країну, я працюю на європейський вектор України, а ви підпрацьовуєте сепаратизмами і своїми 30-срібляниковими "синицями" на її знищення. Але напрацюєте, в кінцевому підсумку, виключно проблеми на власну гузицю... :)

місцевий 2013-01-10 / 13:47:19
Я свій вибір пане "сорри" вже зробив і цілком свідомо і хай буде, шо цей вибір не "європейський" а "оєвропейщений", але краще синиця в руках.

Я, а не ви, можу собі зараз дозволити з поп-корном и пивом реготати як ви і вам подібні будете ловити свого "журавля".

Що буде далі, ніхто не знає, але я знаю, що в мене за плечима півмілліарда співгромадян, може не таки досконалих як хотіло ся б, але поки що в світі більшої потуги як ЄС - нема, а ви далі розказуйте свої побрехеньки про "сидора", агентів фсб і іншу дурню.

сорри 2013-01-10 / 13:34:21
Сумна доля була в багатьох людей - не всім судилося померти вдома на перині.Однак одні з них померли як герої, другі - як зрадники. Чужих "героїв" до мене не туліть - мої смаки, вподобання і орієнтири тутешня читаюча публіка знає, а тому не приліпиться. А Сталіним ви провтикали: ви забули написати написати його через прописні ААА, як ПуУУУУтіна, і якраз це вам білокам'яній можуть не пробачити - вони тепер самі його реанімують, і українських аґентурників зобов'язують це робити. Тому не халтурте, бо звільнять... :))

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини