Ледида хоче від Погорєлова цільового використання коштів, але проштовхує реконструкцію площі Народної

На ці теми "губернатор" Закарпаття Олександр Ледида говорив у п'ятницю, 21 грудня, у прямому ефірі телеканалу "Тиса-1"

Ледида хоче від Погорєлова цільового використання коштів, але проштовхує реконструкцію площі Народної

На запитання, яким він бачить розвиток обласного центру і чи є якісна співпраця з меров Віктором Погорєловим О.Ледида сказав: "Співпраця є з мером, але... (пауза) десь коштів не хватає в міському бюджеті. Я розумію, що проблем багато в місті, а коштів не хватає. Хоча, я би бачив, десь, більш цільове використання коштів на перші потреби обласного центру. ...Багато є проблем в місті Ужгороді, які треба вирішувати – як з місцевим бюджетом, так і обласним бюджетом, думаю – навіть за допомоги державного бюджету. Треба нам повернути історичну "родзинку" нашого обласного центру".

Відштовхуючись від цієї фрази, ведуча одразу ж задала питання про доцільність реконструкції площі Народної – однієї з найоблаштованіших місцин Ужгорода і, до того ж, пам'ятки архітектури. "Противники вважають, що в Ужгороді є набагато більше проблемних питань, на які можна витратити кілька мільйонів. Це стосується і реконструкції історичних фасадів", – констатувала журналіст.

"Робота критиків: вони критикували, критикують і будуть критикувати. Набагато легше критикувати, як щось робити. Якщо нічого не робиш, то тебе не критикують. Я не відношусь до тієї категорії людей, якого не критикують. Прийнято рішення, воно буде зроблено і побачите, наскільки воно стане окрасою обласного центру. А критики будуть далі критикувати..." – уникнув прямої відповіді О.Ледида.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, з ініціативи Закарпатської ОДА 21 грудня на сесії Закарпатської облради було прийнято рішення "Про Програму підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарства облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації як пам’ятки архітектури на 2013 рік". Одним з пунктів в цьому документі значиться виділення з обласного бюджету 3,2 мільйонів гривень "на благоустрій-реконструкцію партеру на пл. Народній у м.Ужгород". Такий намір видозмінити найбільш облаштовану місцину Ужгорода – перлину чеського конструктивізму авторства архітектора Франтішка Крупки – ще раніше викликав збурення громадськості обласного центру. За інформацією громадських організацій, рішення про реконструкцію площі, яка раніше мала проводитися з державного бюджету, адміністративно і всупереч охоронному законодавству ініціює особисто О.Ледида.

22 грудня 2012р.

Теги: Ледида, площа Народна, Погорєлов

Коментарі

Олександр 2012-12-23 / 15:10:10
Тетяна добре зазначила, що це ще при Балозі почалася "реконструкція" і тоді площа здобула теперішній вигляд. Було насправді знищено мозаїку площі та вирубані кущі та дерева. А тепер Балогівська команда намагається завадити надати європейський вигляд площі, як це має бути, за допомогою різних маніпуляцій у ЗМІ. Не винятком є і тут присутній і коментатор під ніком "ужгородець", який окрім образливих висловлювань на адресу влади не може нормально висловити власну думку ( якщо вона в нього ж є звичайно ). Ви можливо не звернули увагу, але люди, які за надання площі нормального вигляду ведуть дискусію цивілізовано, а "захисники" площі не можуть підібрати навіть реченні, як "ужгородець", щоб не висловлюватися грубо - ось вам і рівень "прихильників".

ужгородець 2012-12-23 / 13:14:37
Це ви задовбали. Вкладіть, раз уже так дим із гузиці йде, максимум 50 тисяч на систему поливу і загалом вдосконалення газону, аби він і влітку був красивим,і ВСЕ. Решту - на реставрацію фасадів історичного центру, АБО реконструкцію площі і фонтану біля драмтеатру, АБО на реконструкцію площі і відновлення фонтану на площі Театральній.

Ви,тупаки, не розумієте, що навіть розпочати реконструкцію площі Народної вам ніхто не дасть,бо ви не зможете вивести її з переліку пам'яток. А,крім того, ніхто не дасть вкрасти, бо все це - під пильною увагою громадськості і ЗМІ.

Ви відверті наглоти і ідіоти. І не розумієте, що ужгородці швидше винесуть Ледиду з площі Народної, ніж дадуть йому понівечити площу.

Знайшов конюх собі геморой на гузицю.

Тетяна 2012-12-23 / 12:25:02
Ви задовбали - "спеціалісти по спадку Крупки". Не створював він того поля! Це творіння губернатора з Мукачева з подачі видатного С-на, як і перенесення церкви у сквер біля ОДА. Так на це поле тоді вбухали більше 400 тисяч - де ви були, цінителі історизму, коли викорчовували посаджені ще при Крупці самшити и піраканти? Саме тоді і була понищена унікальна дренажна система тими бульдозерами, які вивозили нормальний грунт, а завезли сміття с камінням. Саме по цій причині С-н так відстоює теперішній стан, бо вилізуть всі ті проблеми, які на його совісті. А на завезення купи гравію в сквер майже 200 тисяч. Отакі "совєтчики" і винні, бо думають, що зробити 100 фоток и описати те, що зробили інші - і вже є право учити весь світ.

Гость 2012-12-22 / 22:27:32
пить меньше надо чтобы выглядеть хорошо

Олександр 2 2012-12-22 / 20:57:55
Подивіться фото міських і обласних урядовців початку 30-х або 40-х років на Закарпатті. Інтелігентні обличчя патріотів краю і візьміть фото з сайтів теперішньої влади - конюхи. які інтервю не можуть дати, оскільки невігласи, а в біографіях ніхрена путнього немає. А народ - красава, блюки, бушки, конюхи і іже з ними його нагинали, а він їх і вибрав.
Бидло. І вже скоро аукнеться всім нам за діла наші.

Ung 2012-12-22 / 19:45:48
Конюха зять торгує стройматеріалами все своє життя, раніше у домовому потім на себе пішов працювати. Тому він і відстоюватиме міліони донечці.

Читач 2012-12-22 / 16:28:49
А з очевидцем цільо згоден!
Дві трохи підремонтовані вулиці на фоні сотен вбитих - це таки краще, ніж нічого )))))))))))))))

Читач 2012-12-22 / 16:26:19
Ага - на фоні лайна, маленька какашка - це таки пакращення! )))))))

Олександр 2012-12-22 / 16:07:15
Очевидець добре зауважив - а де насправді ці 26 млн. гривень, про які деякі ЗМІ так сильно говорив, мовляв, це за їхніми власними джерелами була дістана інформація? Видно це робилося заради нагнітання ситуації навколо відновлення площі Народної.
А ужгородець, як не міг нормально спілкуватися і лише ображає людей ображає людей. І справа тут не в нашому губернаторі, який на відміну від попередників хоча намагається вирішувати важливі питання, а не як інші лише обіцяли будувати та ремонтувати. Мабуть, ви ужгородець, якраз і належите до тих людей, які не можуть з миритися з тим, що ваші часи пройшли і нова влада хоча б працює аби створити європейський вигляд для Ужгорода, а ви що зробили, окрім вічного плачу про те як вам подобається те поле, що біля ОДА.

ужгородець 2012-12-22 / 15:27:10


Очевидець, а де, справді, ті мільйони, які губернатор обіцяв з держбюджету на облаштування Народної? Чому вбивство того, що створив Крупка, тепер має відбуватися з обласного бюджету, зокрема з моєї кишені - за рахунок масового закриття в області лікарень і шкіл?

Область не мала ліпшого конюха. А про губернатора ліпше мовчіть. Такого низького рівня влади у нас на Закарпатті не було ніколи.


Очевидець 2012-12-22 / 15:08:43
Критикани критикували, критикують і будуть критикувати -
така їхня нікчемна місія в цьому житті.
Критики не здатні нічого путнього творити - от і судять про всіх по собі.
Приємно було слухати губернатора - кожне слово виважене і відповідає дійсності.
Де ті брехачі, котрі верещали на всю область про якісь міфічні 26 мільйонів гривень?
Їм не ганьба - за БРЕХНЮ?
Як бачимо - це люди без ганьби та совісті, аби поверещати, аби побільше шуму на порожньому місці.
Вже зрозуміло всім - чиє це замовлення.
А губернатор молодець. Так тримати.
Ліпшого губернатора ще область не мала.
За губернатора Ледиди з'явилась перша сонячна електростанція в Ратовцях і багато інших добрих справ зроблено - губернатор про них казав.
А хто не знає, то хай цікавиться, а не лиш критикує.
Хто має розум і очі- той бачить і розуміє чиї гроші відпрацьовують критики.
І Швабська нормально заасфальтована і Мукачівська - ліпші дорожні покриття в сто раз,
як були. Тож нічого й на Погорелова гнати.
Самі поробуйте щось робити, а не лиш критикувати.

Читач 2012-12-22 / 13:47:48
То якраз мукачівський клан спить спокійно, поки урка погі та конюх леді - паскудять місто)))

Олександр 2012-12-22 / 13:23:39
до ужгородець 2012-12-22 / 13:05:52 такі як ви якраз і відпрацьовують гроші деяких політиків! Я не думаю, що мешканець нашого міста не був би проти як би на місці простої галяви ( яку ви залюбки називаєте "площею" ) поставили ще додатково ще лавиці та фонтани. Як я вже зазначав, просто деяким дуже не подобається, коли щось робиться не через них. Через це сюди можна спокійно накласти і політичне забарвлення, коли з помахом руки одного бізнес клану збираються "громадські діячі" на конференції; публікуються матеріали про "шедеври" архітектури площі Народної; невідомі громадські організації, які до тепер не цікавилися життям міста та проблемами забудови; організовуються раптом безкоштовні ( ! ) туристичні маршрути по Чеському кварталу, де особливе місце виділяється площі Народній. Ви гадаєте, що весь рух зазначених подій виник спонтанно? А думаю, що просто мукачівський клан не дуже любить, коли Ужгород намагаються відродити краще за Мукачево.

ужгородець 2012-12-22 / 13:05:52
Олександр, а до чого тут політика? Ви в штабі ПР працюєте? Ну й працюйте. Але залиште в спокої, разом з Ледидою і Павлейом, Ужгород. Займайтеся конями, фонтанами, чим завгодно і де завгодно, але лишіть в спокої чеський квартал і спадщину Крупки.

Ті, кого Ледида називає "критиками", зробили в сто разів більше від Ледиди. Сирохман написав і видав товстелезну книжкку про дерев'яні церкви Закарпаття. Щоби зробити таке, треба мати щось в голові. А коням хвости крутити на Золотій горі зможе кожен недуйдавий. Якщо Ледида під "роботою" мав на увазі здатність "працювати" поза законом – ганяти контрабас через кордон (на чому він нажив свої статки), чи красти мільйони на руйнуванні спадщини Крупки, то це не робота, а злодійство.

Геть брудні руки і нечисте сумління від площі!

Олександр 2012-12-22 / 12:23:18
Ледида правильно зауважив, справа критиків тільки критикувати, на більше вони нічого не здатні! А фраза у статті "...площі Народної – однієї з найоблаштованіших місцин Ужгорода" - викликає лише сумну посмішку. Як можуть люди бути настільки обмежені, що просту галявину вважають пам'ятником архітектури. Скоріш це виглядає як небажання деяких впливових політиків бачити як їхні політичні конкуренти працюють для розвитку міста.

Андрій 2012-12-22 / 12:09:42
/sarcasm/
А дійсно критикикують чого?
Он дорожні працівники в дощ і мороз можуть класти асфальт?!
Ось вони хоч щось роблять... а критики ну зовсім! нічого не роблять!
:D

АНДРЕЙ 2012-12-22 / 12:01:20
ОНИ КАК БЫЛИ БЫДЛОМ ТАК И НИЧЕГО И НЕ УСВОИЛИ!!! (((

7745 2012-12-22 / 11:54:35
Ще раз підтверджує що ригианал Ледида і регианал Погорелов рали на інтереси людей. Їх мета розкрадати бюджет. Не важливо який. А на проблемах багато не вкрадеш. Зате на будівництвах і обаштуваннях красти вже навчені. Чого варта їхня регианальна Швабська. Вбухано немало мільйонів, а навіщо? Тротуари як були в жахливому стані так і лишилися, зелені зони закатали в асвальт. І як завжди думка людей їм до сраки. Ани приняли решеніє грім би їх аналів тих уже би всіх за разом убив.

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини