Закарпаття, «Русскій мір» і «кнопкодав» Ковач

Путінський проект «Русского міра» пускає щупальці на Закарпаття через бізнес. Політика робить гроші, гроші роблять політику. І тепер можна тільки здогадуватися, інтереси якої держави представляє в українському парламенті дотеперішній очільник «Закарпаттяобленерго», нардеп від Партії регіонів Василь Ковач.

Закарпаття, «Русскій мір» і «кнопкодав» Ковач

У листопаді український Кабмін ухвалив рішення, яке залишилося майже непоміченим. Але цим рішенням ненайгірший об'єкт державної власності був переданий в управління людям, які покликані будувати «Русскій мір» від імені президента Росії Володимира Путіна, розповідає Сергій Щербина в статті "Україна профінансує будівництво «Русского міра»?" на «Українській правді».

Як йдеться у цій статті, група, очолювана спецпредставником Путіна Олександром Бабаковим, завдяки уряду в цілому, і міністерству інфраструктури Бориса Колеснікова зокрема, успішно розширила свою українську мережу готелів. Фактично таким чином держава профінансувала більш ніж суперечливу діяльність Москви, самостійно визначивши винагороду для росіян.

«Українська правда» спробувала розібратися, що та як отримала від Кабміну Миколи Азарова так звана лужниковська група.

11 років тому, 2001-го, в Одесі відкрився перший п'ятизірковий готель – нинішній готель «Одеса», колишній «Кемпінські», висотна будівля якого стоїть прямо на березі, навпроти легендарного Дюка та Потьомкінських сходів.

«Одесу» називали «містом в місті». Там організували власну електростанцію, конференц-зали, ресторани, панорамні ліфти і навіть турецькі лазні. Загальна вартість будівництва і сьогодні виглядає більш ніж пристойно, а для 2001 року була взагалі космічною – 24,7 млн дол.

Втім, в останні роки «Одеса» переживає не найкращі часи. У квітні 2012 року одеські ЗМІ навіть повідомляли, що готель деякий час не працював. Ходили чутки, що будівлю взагалі можуть знести. Однак у ситуацію втрутилося Мінінфраструктури, очолюване Борисом Колесніковим. У листопаді державну частку готелю передали в управління приватній структурі на десять років. «Щасливчиком» стала так звана лужниковська група на чолі з колишнім віце-спікером Державної думи Росії Олександром Бабаковим.

У відомстві Колеснікова – Мінінфраструктури повідомили, що у жовтні 2011 року Одеський порт оголосив конкурс з визначення оператора готелю «Одеса».

За інформацією міністерства, у конкурсі взяли участь шестеро учасників. Перемогла компанія «Прем'єр інтернешнл».

За результатами конкурсу, Мінінфраструктури навесні 2012 року подало до Кабміну пропозицію укласти угоду з «Прем'єр інтернешнл», і 7 листопада український уряд погодив укладення угоди з цією компанією.

Але кому ж держава довірила свою частку у п'ятизірковому готелі?

За інформацією Мінінфраструктури, «Прем'єр інтернешнл» управляє 12-ма готелями: у Києві, Львові, Ялті, Одесі, Харкові, Мукачеві (йдеться про чотиризірковий готель «Стар», що входить до мережі «Прем’єр Готелів» і розташований на центральній площі Миру, поряд з міською Ратушею, в старовинному будинку в стилі арт-нуво, що колись належав австро-угорській графській династії фон ШенборнЗакарпаття онлайн) та Кривому Розі.

«Українська правда» звернулася за коментарем щодо цих подій до екс-керівника Мінінфраструктури Бориса Колеснікова. Колесніков заявив, що йому не відомо, кому належить «Прем'єр інтернешнл».

Втім, в Україні власники київського «Прем'єр-палацу» відомі. Мова йде про групу VS Energy, більш відому під назвою «Лужниковські». І готелі – це лише частина їх бізнесу. Основні активи групи зосереджені в електроенергетиці та металургії. Зокрема, їм належать пакети акцій в «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Херсонобленерго», «Одесаобленерго», «Севастопольенерго», «Хмельницькобленерго», «Чернівціобленерго» та «Закарпаттяобленерго».

VS Energy контролюють російські бізнесмени Михайло Воєводін, Сергій Шаповалов, Євгеній Гінер та колишній віце-спікер Держдуми Росії Олександр Бабаков. До цієї ж групи відносили бізнесмена Максима Курочкіна, убитого 2007 року снайперським пострілом на подвір'ї суду в Києві.

«Біографія» групи та методи ведення бізнесу у 2000-х роках викликали багато питань. Чого тільки варті їхні конфлікти з «Приватом» Ігоря Коломойського, Геннадієм Корбаном, Костянтином Григоришиним, Костянтином Жеваго та іншими видатними особистостями.

Найцікавіше, що в часи, коли весь український бізнес здригається під ударами «сім'ї», а в конкурсах з приватизації державних об'єктів беруть участь лише завчасно визначені «переможці», у «лужниковських» все добре. Пакет акцій «Закарпаттяобленерго» група придбала вже 2012 року. Тепер держава довірила їм свою мажоритарну частку у п'ятизірковому готелі в центрі Одеси.

Втім, мукачівський готель «Стар» та ПАТ «Закарпаттяобленерго» – не єдині «здобутки» «Прем'єр інтернешнл» на Закарпатті.

У листопаді Закарпаття онлайн опублікувало інформацію, в якій йшлося про те, що «Прем'єр Інтернешнл» взяв під управління ужгородський готель «Прага». Як повідомлялося, «портфоліо готельного оператора «Прем'єр Інтернешнл", під керуванням якого на даний момент знаходиться 3 готельних мережі в різних сегментах («Прем'єр Готелі», «Акорд Готелі», «Компас Готелі»), поповнилося новим учасником. Ним став готель «Прага» в Ужгороді, який увійшов в мережу готелів бізнес-класу «Акорд Готелі». Договір про входження готелю до мережі підписав власник готелю Юрій Бережник. «Прага Акорд Готель» став 17 об'єктом під управлінням «Прем'єр Інтернешнл». На початку року менеджмент компанії заявляв про свої плани по розширенню мережі готелів до 20 об'єктів протягом декількох років. Протягом 2012-го року «Прем'єр Інтернешнл» взяв під управління п'ять нових об'єктів в різних сегментах ринку».

Зрештою, найважливішим в цьому контексті є інше.

Як далі повідомляє «Українська правда», влітку 2012 року «духовний лідер» VS Energy Бабаков був призначений спеціальним представником президента Росії Володимира Путіна по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном.

У перекладі на людську мову це означає, що Бабаков є повіреним Путіна у питаннях всіляких «Руських блоків», зокрема, й в Україні.

Очевидно, що відмовляти таким людям не прийнято. Краще їм дати грошей, резюмує на завершення «Українська правда».

Як і на що «працюватимуть» ці гроші в майбутньому, непатріотичну і продажну українську владу – Януковича, Азарова, Колеснікова та інших – не цікавить. Натомість, Ужгород і Ужгородщина ще не встигли забути, з якою легкістю на парламентських виборах 28 жовтня представники Партії регіонів прощалися з 200-гривневими купюрами на користь кандидата від Партії регіонів, тоді ще генерального директора «Закарпаттяобленерго» Василя Ковача. В підсумку, нецікавий і невиразний управлінець впевнено переміг двох харизматичних самовисуванців – Павла Чучку та Сергія Ратушняка. Російський бізнес отримав у парламенті ще одного свого лобіста, а російська політика – ще одного гарантованого «кнопкодава», який без жодних докорів сумління голосуватиме на користь розширення кордонів «Русского міра» – за входження України в Митний союз чи ЄврАзЕС і культивування на Закарпатті путінського варіанту «русинства».

Отак і продається майбутнє держави.

На кого тепер скаржитися, панове закарпатці?..

18 грудня 2012р.

Теги: Закарпаттяобленерго, готель Прага, Русскій мір,

Коментарі

Володимир 2013-01-01 / 11:13:25
Ганебний брудний опус,який соромно читати свідомій людині,оскільки зрозуміло, що окрім заангажованості, міжнаціональної, міжнародної ворожнечі,він нічого конструктивного для народу не містить.

до ІВАНа 2012-12-22 / 02:01:37
Пак гія било сярозбирати у 2003, коли "прищоватого" висунули на кандидата в Призиденти. Був нам не добрий Кучма (генеральний директор ВО"Южмаш"), хотілисьмо Юща(бухгалтер із колхоза), котрий вшитко довалив. Тай десьмо типирь?

ІВАН 2012-12-21 / 18:16:18
Нинішнього "народного депутата" Ковача ввів у "політику" В. Балога. Саме він включив його у список кандидатів у депутати Закарпатської обласної ради від блоку "Наша Україна" (!!!). А типирь сіся курва уже у ригіоналах та служит маскалям. Тож ще тоді(2006 р.) треба було розбиратися у людях - хто є хто.

arto 2012-12-20 / 14:01:13
Про "Закарпаттяобленерго" - брехня, це офіційно вони власники, а насправді власник - Юрій Бойко, міністр і права рука Фірташа.

банк 2012-12-19 / 14:37:12
На "рваном" он бы смотрелся лучше.

Адмін 2012-12-18 / 20:18:25
2Василь

Конкретизуйте.

Мукачівець Для співАвтора 2012-12-18 / 20:04:29
В Мукачеві вже давно поговорюють,шо Зірка комусь відійшла,але частіше за все згадувався сашка стоматолог)

Василь 2012-12-18 / 19:50:48
Для адміну. Всю виборчу компанію Ви провели поливаючи людей брудом.Чучка-дідо Чучка-батько Чучка-син що вони мають до України.

торнадо 2012-12-18 / 14:18:33
Хорошая статья, но как говорится, запоздалая. Кнопкодав Ковач лишь пешка в большой игре олигархов. Просто непонятно как люди могут продаваться и продавать свой Закарпатский край за жалкие 200 гривен?

співАВТОР.Бо автор - "Українська правда" )) 2012-12-18 / 11:15:19
Належить чи не належить Ровту - невідомо, а от те, що перебуває в управлінні "Прем'єр інтернешнл" - точно Це зафіксовано навіть на офіційному сайті "Прем'єр інтернешнл" - http://www.premier-international.net/ua/about/

Мукачівець 2012-12-18 / 11:08:41
Автор,а хіба готель Star не належить Алексу Ровту???

ужгородець 2012-12-18 / 10:53:42
Молодці, "Закарпаття-онлайн"! Ваш сайт - з мозгами і для тих, хто з мозгами.

975 2012-12-18 / 10:36:37
Да.... Ковач - поганий, а Чукча - вообще класний пацан. Це лиш у нас журналісти не можуть забути про поразку їхнього кумира...

Ужгородець 2012-12-18 / 10:10:55
Відколи Чучка став харизматичним лідером?? І взагалі ваш " незалежний " і " неупереджений" Інтернет сайт вже втомив всіх читачів замовними матеріалами. Якщо ви претендуєте на звання журналістів, просто будьте ними а не пляшіть під чеський дудку.

Вася 2012-12-18 / 08:26:50
Забули причислити туди нашого мера

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини