Іван Різак каже, що по труні його сина топталися комунальники

Не називаючи імен, батько Олексія Різака, що трагічно загинув 16 листопада, продовжує говорити про вбивство і замовників, імен яких, щоправда, не називає. "З першої секунди, коли керівництво УМВС повідомило мене про загибель сина, я не сумнівався, що це вбивство", – пише Іван Різак у своєму черговому публічному зверненні. І пояснює,чому заявив про замінування могили перед ексгумацією тіла сина.

Іван Різак каже, що по труні його сина топталися комунальники

"Я зрозумів, що тільки з допомогою ексгумації тіла можна буде довести, що  мій син не падав з 15 поверху...

Мені і моїм рідним погрожували, говорили, що ексгумація тільки підтвердить самогубство (бо за цим стоять такі сили, що все домовлено). Погрожували, що син після ексгумації ніколи не буде похоронений, а брату Василю прямо писали на телефон, що в нього є діти і внуки.

...В день ексгумації брат Василь, який готував разом з священиками духовну частину цієї слідчої дії, несподівано зустрів на цвинтарі недалекого родича Валерія Дмитровича Штимака задовго до ексгумації (працює начальником ресурсного відділу МНС в Закарпатській області – цей відділ має у розпорядженні вибухівку, піротехніку та інше). Саме з метою недопушення травмування тіла сина, а також експертів я попросив перевірити, чи не було цією людиною і його невідомим спільником щось вставлено в могилу сина. На щастя виявилося, що ні. Що нас просто провокували. А пізніше ми зрозуміли, що тіло сина на очах десятків офіцерів міліції можна знищувати зовсім по-іншому. По труні просто ногами почали ходити працівники комунальних служб, які її поламали, а пізніше пробували поламати все тіло сина, тупцюючись по кришці уже зламаної труни. Зауважимо, що слідча відеозйомка в час припинилася. Прокурор на це віроломство не реагував ніяк", – каже І.Різак.

"Пізніше всупереч чинному законодавству прокурор і слідчий взагалі недопустили ні мене, ні моїх родичів в морг, де досліджувалось тіло сина. Мало того, нам навіть не показали, що ми хоронимо у труні сина Олексія. Такого цинізму (фашизму) ми витримати не могли. Я в черговий раз заявив про відвід слідчого і прокурора, але добитися цього я не можу. Мало того після моїх звернень до керівництва держави місцеві перевертні почали репресії проти моїх рідних!" – заявляє І.Різак.

Ще раз заявляю: "Я не зупинюся і добюся відповідальності вбивць і замовників мого сина. Всіх офіцерів і генералів, прошу допомогти мені провести об'єктивне слідство. ...Судекспертів запевняю, що ця ексгумація була першою, але може бути далеко не останньою", – констатує на завершення І.Різак.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні інформаційне агенство УНН з посиланням на власні джерела в закарпатській міліції повідомило, що за попередніми висновками Різак помер в результаті падіння з висоти, про що свідчать численні переломи кісток і розриви внутрішніх органів. Експерт відзначив, що батько загиблого був присутній і оглянув тіло сина.

Тіло загиблого вже вчора ввечері додали землі. Остаточні офіційні результати експертизи, за словами співрозмовника, будуть готові приблизно через півтора тижні.

14 грудня 2012р.

Теги: Різак, ексгумація, експертиза

Коментарі

7777 2013-01-07 / 14:05:45
Да сю людину жалко се був Губернатор,А не сі гавнюки він би тепер Порядок навів за тиждень.Дядя ВАНЯ держи себе в руках.Ти мужик сильний.

Віка Л. 2012-12-17 / 12:42:53
все що відбувається ще раз доводить що в нашій державі "в ітоге" ні прості люди ні можновладці (чи-то теперішні чи-то колишні) не маюь ні слова ,ні можливосей щось змінити. а гроші роблять все.... шкода що людське життя вже ніхто не цінує...а відбирає якшо комусь так треба. нікому і ніколи не бажаю опинитись в ситуації в якій опинились ті люди. а ще в нашому місті останнім часом як гарячі 90-ті........

верховинцю 2012-12-15 / 12:31:21
Верховинцю,а що має спільного трагічна загибель Різака-молодшого із Савкою та Щурем.Тобі що більше ніде висловити свої блудні думки?Знаєш де вони прцюють,то зайди до них у кабінет і скажи їм все,що за них думаєш.

Микола 2012-12-15 / 09:19:54
Верховинець сам напевно неадекватний, несе всякий бред, не по темі! Майже верховинець - це ненависник мишей, крис, щурів:)

:)) 2012-12-15 / 08:29:45
Верховинець, ти часом не Іван Різак? Щось стилі занадто подібні.:)

верховинець 2012-12-15 / 00:17:43
Якби Різак дійсно знаходився в неадекватному стані то тоді менти і кончені прокурори (криша злочинів нашого прокурора Савки Вадіма та міжгірських Щурів - облпрокурор Ільчук)вже оприлюднили-б фото-відео докази того, що Різак дійсно особисто був присутній при дрслідженні тіла свого сина Олексія, а також оприлюднили-б відео про підняття труни та транспортування її неушкодженої до моргу чи інших приміщень з кладовища !!! Це дійсно на мою думку цинічне, звірське убивство Олексія Різака, і за спливом часу ми всі дізнаємося хто його вбив та замовив, і дай Боже щоб ці покидьки понесли заслужену кару за такий злочин. Співчуття сімї Різак.

Микола 2012-12-14 / 22:29:07
Шкода Різака, схоже в нього "криша поїхала"!

... кіно 2012-12-14 / 21:11:20

переглядаючи події 2012-12-14 / 21:09:24
Жалко батька... Йому би кваліфіковану психотерапевтичну допомогу. Всі його вислови та дії свідчать, що він на першому етапі переживання горя: заперечення того, що сталося, відмова признати факт загибелі сина.

Цікаво, чи кожному би пересічному громадянину так йшли на зустріч на такій стадії переживання горя своїх близьких людей?

НОВИНИ: Соціо

23:58
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
» Всі новини