Ужгородська "Говерла" в цифрах й оцінках

Завершилася перша частина Прем’єр-ліги України з футболу. Прийшов час проаналізувати гравців головної команди Закарпатської області.

Ужгородська "Говерла" в цифрах й оцінках

За 18 турів у «Говерли» 11 очок. Такий результат змушує вболівальників нервувати, адже команда знаходиться в зоні вильоту. За вісімнадцять матчів наша команда 2 рази перемагала, 5 – грала у нічию, 11– програла.

На стадіоні «Авангард» команда здобула дві перемоги, три нічиї та три поразки, на виїзді отримала лише два очка і сім разів була переможена. Статистика м’ячів 18 – 39. Дома команда забила 10 мячів, пропустила – 16. На виїзді "Говерла" відзначалась 8 разів, а пропускала аж 23.

В середньому наша команда забиває по 1 голу на гру, а пропускає 2,1. «Говерла» забивала: з1 по 15 хв. - 4 м’ячі, з 16 по 30 хв. – 1, з 31 по 45 хв. – 3, з 46 по 60 хв. - 5, з 61 по 75 хв. – 2, з 76 по 90 хв. – 3. Одразу ж видно, що команді легше забивати на початку тайму, як на першому, так і на другому.

А ось проблеми у захисті виникають іншим чином: з 1 по 15 хв. - 5 м’ячі, з 16 по 30 хв. – 8, з 31 по 45 хв. – 5, з 46 по 60 хв. - 5, з 61 по 75 хв. – 7, з 76 по 90 хв. – 10. Проблеми з фізичною готовністю залишаються реальними. У другому таймі на останній п’ятнадцяти хвилинці ужгородці пропускають дуже багато. Бомбардирами у команди стали: Мірко Райчевіч – 4 голи, Дам’єн Ле Таллек – 3, Олег Міщенко – 3, Давід Одонкор – 2, Боян Малішич, Егіше Мелік’ян, Сотіріос Балафас, Хорді Лопес, Дмитро Трухін, Олександр Косирін – усі по 1 голу. Ужгородська «Говерла» залишається єдиною командою, яка у всіх 18 матчів пропустила бодай один м’яч.

Як усі цифри наведені можна перейти і до гравців. Дмитро Бабенко – відіграв непогану половину сезону, хоча в перших матчів головний тренер йому не довіряв. У Дмитра в кожному матчі була робота, з якою він справлявся на 9 балів з 10. Олександр Надь – в своєму активі має 6 матчів. Початок сезону для нашого голкіпера виявився не дуже вдалим. Надю довелось захищати ворота проти серйозних суперників таких, як «Шахтар», «Динамо», «Дніпро». Єдина проблема Олександра – це гра на виходах. Оцінка проведених матчів – 7. Антон Яшков – в чемпіонаті не зіграв, проте у нього були дві гри у кубку, в яких Антон підтвердив свій статус перспективного голкіпера.

Лінію захисту почнемо розбирати з молдовського легіонера Віталі Бордіяна. Гравець, який пограв у багатьох клубів, в тому числі і «Металісті», запам’ятався вболівальникам хорошою грою в захисті і частими підключеннями до атаки. В футболці «Говерли» Бордіян провів 10 матчів, які відіграв зі всією самовіддачею. Оцінка – 8. Від Олега Допілки тренерський штаб чекав, мабуть, більшого. Але орендований гравець із столичного «Динамо» частіше грає за дубль. Зіграв Допілка в основному складі лише три гри, а більшість своїх матчів пропустив через травми (оцінку не варто ставити через малу кількость зіграних матчів).

Євгеній Єлісеєв – провів у Прем’єр лізі 13 матчів. В основному з’являвся з перших хвилин матчу і провів їх достойно. Також Євгеній автор чудового автоголу в матчі проти «Чорноморця». Оцінка: 7,5. Боян Малішич – прийшов у «Говерлу» влітку і зарекомендував себе настільки добре, що при відсутності капітана команди Мірка Райчевіча носить його пов’язку. За 16 проведених матчів Боян забив один гол, який приніс нам перемогу проти донецького «Металургу». В інших матчах добре справлявся зі своєю роботою. Оцінка: 8.

Ще один орендований гравець із «Динамо» Євгеній Макаренко брався півзахисником, а у «Говерлі» чудово справляється у захисті. Макаренко провів 14 матчів, в кожному з яких приємно додавав у своїх ігрових якостях. Гравці атаки в кожному матчі відчували підтримку від захисника, який неодноразово віддавав чудові передачі на них. У захисті на даний момент Макаренко найкращий – 9. Павло Щедраков – зіграв непогано. В 11 матчах він неодноразово рятував наші ворота від голу, а також став, поки що єдиним, гравцем, який заробив пенальті за гру головою в цьому сезоні (матч проти «Волині»). В підсумку Щедраков награв на 8 балів. Антон Грінченко – зіграв за команду дві гри.

Півзахисник Александар Трішович дуже рідко входить у плани Олександра Севідова. Варто Трішовичу набрати форму, як тут його вже підстерегла стара травма. В цьому сезоні йому випала честь виходити у 6 матчах, де він показав не найкращу свою гру. Оцінка: 6,5.

Повернення Владислава Микуляка у команду було дуже несподіваним. Спочатку всі вірили, що Микуляк заграє, і на початку так і було. Владислав зіграв сім матчів і зник. Хоча в дублі Микуляка побачити можна і там він показує дуже слабку гру. Можливо, якщо б не пунк регламенту чемпіонату про вихованців, то Микуляка в складі не було б. Оцінка: 5. Олександр Ситнік – зіграв у цьому сезоні поки 9 матчів. Причому останні матчі були найважчими, адже Ситніку треба було заміняти Одонкора, а по швидкості це різні гравці. Та все одно, гадаємо, що Ситнік справився зі свєю роботою, якщо не на 10, то хоча б на 8 балів.

Від Хорді Лопеса особливо чекали більшого. Гравець пройшов школу мадрицького «Реалу», грав за «Севілю», щось мало від цього залишитись. Лопес почав набирати обертів лише під завісу першої половини чемпіонату. За 9 матчів забив один гол. Оцінка: 7. Вірменський півзахисник Артур Єдігарян – в складі команди провів також 9 матчів. Не завжди Артуру вдавалося грати на високому рівні, але в підсумку задовільний результат Єдігарян отримав. Приємно також, що гравця нашої команди можна бачити у національній збірній Вірменії, куди Артура запрошують постійно. Оцінка: 7,5.

Сильно додав у своїй грі Станіслав Печьонкін. Гравцю за останні матчі тренери більше довіряють. Про це свідчить 13 зіграних матчів. Печьонкін справляється з важкою долею півзахисника на 7, 5 балів. Грек Сотіріос Балафас чудово вписався до основного складу нашої команди. Балафас за 12 матчів встиг відзначитись у ворота київського «Динамо». Оцінка: 8.

Наш незамінний капітан Мірко Райчевіч підтверджує свій статус лідера у команді. Чорногорський півзахисник у 15 матчах забив 4 м’ячі і на даний момент залишається кращим бомбардиром команди. Також Райчевіч заробив 8 жовтих та 1 червону картку. Оцінка: 9. Німецька «куля» Давід Одонкор не програв по швидкості жодному гравцю нашого чемпіонату. Правда, цієї кулі достатньо не більше, ніж 60 хвилин. Далі гравець може не повертатися назад. Проте таке підсилення на фланзі принесло команді дуже багато приємних вражень. За 14 матчів Одонкор забив 2 голи і зробив 4 гольові передачі. Оцінка: 8 (за те, що не повертається назад). «Куля» українського виробництва Дмитро Трухін провів бездоганно 18 матчів і забив один гол. Трухін, в основному, виступає асистентом. Дмитро не пропустив поки жодного матчу цієї половини, за що і отримує 10 балів.

Французький форвард Дамєн Ле Таллек зіграв 9 матчів і забив 3 голи. Форма до Ле Таллека прийшла ближче до закінчення першої половини (практично, як і до усіх новачків команди, адже з’явилися вони у «Говерлі» ближче до вересня). В останніх матчах він став забивати, хоча активності від нього чекали раніше. Оцінка: 7,5. Святослав Тодоров – форвард таранного типу. Гравець, який пограв у Прем’єр лізі Аглії та за збірну Болгарії прийшов до «Говерли» на роль досвідченого гравця. Поки що досвід поступається нашому чемпіонаті, але не слід забувати, що Тодоров основну кількість своїх матчі проводить під нападником, а не на своєму амплуа. Оцінка: 7.

Його можна назвати легендою українського футболу – це Олександр Косирін. Незважаючи на свій вік (а Косиріну вже 35), він рветься в бій в кожному матчі. Він підставляється під будь-яку боротьбу, не звертаючи увагу на ризик травмуватися. Він чекає тієї митті, коли він нарешті заб’є свій сотий м’яч у кар’єрі. Олександр провів 10 матчів і забив 1 гол (у ворота «Динамо). За останні ігри у Косиріна було безліч моментів для забитого ювілейного голу, але поки нашому форварду не щастить. Оцінка: 8,5. І залишився Олег Міщенко. На його рахунку 14 матчів і 3 забитих м’ячі. Проводить свої ігри Міщенко не погано, хоча і є деякі моменти, в яких від нього хочеться чекати кращого. Оцінка: 8.

Якщо враховувати, що повну комплектацію наша «Говерла» пройшла майже восени, то результат потрошки приходить. І навесні у нас буде повноцінний бойовий колектив, який дасть бій кожній команді Прем’єр-ліги. Головне – зміцнити ланку захисту, адже напад у нас, як на аутсайдера, виглядає добре.

Олександр Сільченко, для Закарпаття онлайн

07 грудня 2012р.

Теги: Говерла, оцінка, статистика, гравці, футбол

Коментарі

Косма 2012-12-28 / 20:33:08
Цифри цифрами, а перспектив не бувало, як казали українські гумористи

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини