Закарпатський Солочин святкував день свого села весело й завзято

Свято - це нагода погортати сторінки минулого, поміркувати над сьогоденням і помріяти, навіть прикинути в уяві, яким буде майбутнє, якщо кращі надбання попередніх літ розвивати. Таку нагоду створюють і традиційні дні села.

Закарпатський Солочин святкував день свого села весело й завзятоЦьогоріч у Соломині це був не тільки розважальний, звеселяючий захід, але й оригінальний спосіб перенесення з минулого в майбутнє кращих надбань історії та соціально-культурного життя, закріплення доброї пам'яті про людей, котрі зробили для рідної землі багато, а також примножили честь і славу. Тому сценарій свята, доповідь сільського голови М.І.Туряниці, а також інших виступаючих зосереджувались, зокрема, на таких аспектах: Солочину — 407 років.

І він має славне минуле та щасливе сьогодення, живе, розвивається, стаючи все кращим, заможнішим. І все це завдяки людям. У святковий день добрим словом згадували ветеранів Великої Вітчизняної війни Марію Бочко, Агафію Кулю, Георгія Туря-ницю, висловлювали їм щиру вдячність за героїчне минуле і добрі справи протягом всього життя. Привітали трудівників, які своєю працею та зразковою поведінкою є прикладом для односельців, — Михайла Туряницю, Павліну Петрус, Василя Калабішку та інших. Мовили й про гордість села - відомих земляків Юрія Уліганця, Юрія Петруса, Федора Кулю, Юрія Симика. Повагою користуються й багатодітні матері Марія Динис, Руслана Бочко, Тетяна Бочко, Тетяна Коневич.

На зміну старшим підростає надійне молоде покоління — учні, яким належить вносити свою лепту в розвиток та процвітання села. За високі знання, передані школярам, виховання і прищеплення їм любові до праці, всього прекрасного на землі висловлювали подяку вчителям М.Л.Чепинець, Н.Ю.Куштан, Л.Й.Коршинській, М.Ю.Жупану та вихователям дитячого садка Л.Ю.Петрус, О.І.Туряниці, працівниці О.Ф.Кобулей.

Солочин приваблює інвесторів, які вже побудували чимало і ще планують звести багато цікавих об'єктів - наприклад, готелі, туристичні комплекси, що забезпечать людей роботою, поповнять бюджет сільської ради.

Має Солочин багато друзів, помічників, спонсорів. Велике спасибі мовилось головному лікарю санаторію „Кришталеве джерело" Василю Мішку, директору ТОВ „Маргіт" Олександру Салію, директору філії № 7 ЦСТРІ м. Києва Андрію Шаблатовичу, генеральному директору ТОВ „Мікол" Анатолію Гольді, директору філії банку „Київ" Володимиру Вишневецькому, директору ТОВ „Водограй" Василю Зваричу, власнику фірми „Надія" Михайлу Ткачуку, приватному підприємцю Івану Ланьо, які надали допомогу для проведення Дня села.

Солочинці були раді гостям, які знайшли можливість приїхати і розділити радість торжества. Зокрема, головам Свалявської райдержадміністрації О.Л.Колядко, районної ради М.І.Вороничу, заступнику міського голови І.І.Івановчику, Кам'яницькому сільському голові Ужгородського району М.Ю.Ковалю, Біласовицькому сільському голові Воловецького району В.В.Шуфричу, судді Мукачева Ю.Ю.Куцкіру, начальнику інвентаризаційного бюро Сваляви Л.Д.Бурч, начальнику КРВ М.І.Иовбак та ін.

У пік святкування відбувся гарний концерт колективів художньої самодіяльності Солочина та запрошених творчих колективів з інших районів, проводились цікаві конкурси, а на шкільному майданчику - товариські спортивні змагання.
На закінчення в сільському клубі відбулась дискотека.

Солочин святкував День свого села весело і завзято.
"Вісті Свалявщини"
23 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
» Всі новини