У ніч перед виборами не забудьте перевести годинники

У неділю, 28 жовтня, о 4:00 стрілки годинника переведуть на годину назад. Таким чином, Україна врегулювала питання переходу на зимовий час.

У ніч перед виборами не забудьте перевести годинники

 

Вже врахували перехід України на зимовий час і на "Укрзалізниці". Квитки продаються з урахуванням переходу, а зміни у графіку курсування поїздів узгоджені з сусідніми країнами. "Розклад руху поїздів міжнародного сполучення" був відкоригований з закордонними залізничними адміністраціями Росії, Білорусії, Молдови. Тому всі поїзди курсуватимуть за відкоректованим графіком руху ", – зазначили в "Укрзалізниці".

Відновлено також попередній продаж Російською залізницею квитків на поїзди далекого сполучення. Через те, що Держдума РФ розглядала законопрект про перехід Росії на зимовий час РЖД і "Укрзалізниця" були змушені закрити попередній продаж.

Ще минулої зими українському парламенту пропонували відмовитися від осіннього переведення стрілок годинника на годину назад. Уряд пропонував зробити нинішній перехід на зимовий час в Україні останнім. Депутати це питання так і не вирішили.

Ініціатива Кабміну далеко не перша в питанні "переведення стрілок" як уряду, так і народних депутатів. Парламент 20 вересня 2011 р. підтримав проект постанови депутата від Партії регіонів Олега Надоші, яким пропонувалося відмовитися від переведення годинників на зимовий час. Ухвалений проект постанови викликав бурхливу реакцію в суспільстві: проти скасування зимового часу висловлювалися експерти і населення.

У підсумку, глава українського парламенту Володимир Литвин вніс проект про скасування постанови ініційованої Надошею. І вже 13 жовтня іншим регіоналом Вадимом Колесніченком було внесено новийпроект постанови - цього разу про скасування літнього часу. Колесніченко запропонував нардепам ввести на території України зимовий час.

У середині жовтня Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонувало своє бачення літочислення на території України – скасувати перехід на літній час.

Зазначимо, що питання про відмову від переведення стрілок годинника в Україні почало активно обговорюватися після того, як переведення часу скасувала сусідня Росія.

Зимовий час є "астрономічним", літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії. У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом. Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять.

Деякі дослідники вважають, що перехід на сезонний час негативно відбивається на здоров'ї людей. Проте вчені ще повністю не довели, що біоритми людини при переході на інший час серйозно порушуються. У той же час, британські дослідники встановили: близько 15% населення країн, де переводиться час, сприймають це переміщення стрілок досить важко. Вчені пояснюють це тим, що біологічний годинник людини не може швидко синхронізуватися з переведенням годинників. У деяких людей можуть виникнути не тільки проблеми зі здоров'ям, але і серйозні психічні розлади.

РБК

27 жовтня 2012р.

Теги: годинник, стрілка

Коментарі

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини