Закарпатське МНС через вибори знаходиться у підвищеній готовності

22 жовтня в Територіальному управлінні МНС у Закарпатській області відбулася розширена робоча нарада за участю керівників усіх підрозділів управління, де йшлося про готовність рятувальних підрозділів краю до проведення виборів депутатів Верховної Ради України 2012 року.

Закарпатське МНС через вибори знаходиться у підвищеній готовності

 

Під час наради керівник закарпатських рятувальників Антон Зелінський визначив особовому складу відповідні заходи та завдання щодо підвищення оперативної  готовності до реагування на надзвичайні ситуації у період виборчого процесу.

Так, на період з 27 по 29 жовтня в усіх підрозділах Територіального управління МНС у Закарпатській області призначені відповідальні посадові особи та створені оперативні групи для здійснення контролю за несенням служби, у тому числі на виборчих дільницях, та організації оперативного реагування на випадок ускладнення пожежної і техногенної безпеки та виникнення надзвичайних ситуацій на території Закарпаття.

Вживається комплекс заходів щодо недопущення порушень дисципліни у підпорядкованих органах управління, підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту й спеціалізованих формуваннях.

Разом з Управлінням Держтехногенбезпеки Закарпаття на нараді узгоджені  питання щодо виставлення пожежних постів на об’єктах, де розміщені виборчі дільниці в період голосування та встановлення результатів виборів.

На випадок ускладнення техногенної і пожежної обстановки та виникнення надзвичайних ситуацій, у готовність приведено 91 одиницю пожежної техніки та іншу аварійно-рятувальну та  спеціальну інженерну техніку серед яких пожежні аварійно-рятувальні автомобілі АПД-2 «Дельфін», автодрабини АД-30, рятувальний автомобіль STAYER, САРМ, автомобілі високої прохідності, автомобіль піротехнічної групи та інші засоби для виконання рятувальних заходів.

Окрім цього у постійній готовності до застосування за призначенням знаходиться й вертоліт МНС, що дислокується в аеропорту «Ужгород», який готовий щомиті вилетіти в будь-яку точку області.

Загалом від Територіального управління МНС в області для забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час виборів залучено більше тисячі осіб особового складу.

Проводиться відповідна робота для недопущення під час підготовки та проведення виборів будь-яких проявів адміністративного тиску на підпорядкований особовий склад і працівників ТУ МНС у Закарпатській області, незаконного втручання у виборчий процес, а також використання посадовими особами службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв’язку для підтримки окремих політичних сил чи кандидатів.

У день виборів, шляхом зміни добових нарядів, чергових підрозділів, караулів та оперативних груп Територіального управління, забезпечуватиметься можливість проголосувати особам рядового і начальницького складу та працівникам, які перебуватимуть на добовому чергуванні.

Мобільний рятувальний центр, що створений на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області, організовує посилений моніторинг техногенної та природної обстановки на території зон відповідальності. Особлива увага буде приділятися об’єктам, задіяним для підготовки й проведення виборів. Уточнюється порядок взаємодії з місцевими органами влади, регіональними службами цивільного захисту та відомчими диспетчерськими службами на випадок спільних дій при виникненні надзвичайних ситуацій і подій. Відпрацьовуються плани і картки пожежогасіння на об’єктах, задіяних для підготовки та проведення виборів.

Начальник ТУ МНС у Закарпатській області зауважив, що на даний час уточнені розрахунки та перевірена готовність усіх сил гарнізонів Оперативно-рятувальної служби Закарпаття до оперативного реагування на період проведення виборів. На випадок ускладнення пожежної і техногенної безпеки та виникнення надзвичайних ситуацій, в кожному районі додатково нестимуть службу по декілька пожежно-рятувальних підрозділів та будуть сформовані посилені караули. Йде перевірка джерел протипожежного водопостачання в районах розташування виборчих дільниць та інших об’єктів, задіяних до забезпечення проведення виборів депутатів Верховної Ради.

На випадок необхідності забезпечення електропостачанням виборчих дільниць та інших об’єктів, задіяних для проведення виборів, утримуватимуться у готовності пересувні електростанції, що знаходяться на озброєнні підрозділів ТУ МНС області.

У підвищеній бойовій готовності до виконання завдань при виявленні вибухонебезпечних предметів працюють піротехнічні групи МНС краю. Також до своєчасного реагування готові: кінологічне відділення, гірська пошуково-рятувальна частина, група водолазних робіт та відділення радіохімічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області.

Підсумовуючи результати наради, начальник Територіального управління МНС у Закарпатській області Антон Зелінський наголосив, що пожежно-рятувальні підрозділи краю до проведення виборів депутатів Верховної Ради готові. Про це Закарпаття онлайн повідомили в ТУ МНС у Закарпатській області.

 

23 жовтня 2012р.

Теги: рятувальники, МНС, вибори, готовність

Коментарі

ПИШТА з МЧСА 2012-10-24 / 15:56:34
кажуть шо Щербей уд радості шо уграв суд попав пяний на свому тракторови "Мітцубіші" тому чорному в ДТП в Воловцьови тай побився на Здохлоє шо коньми ледва го утягали з під трактора

Юрко Лебедев техногенщик 2012-10-23 / 20:32:55
шо Мирославе так хочеш назад в МНс шо не біруєш аж пождати виборів? Тебе гико там не чекать в МЧСОВИ,а всі на тя як на Клоуна Позиравуть і на Алкоголіка конченного

ЩЕРБЕЙ капітан МЧСА 2012-10-23 / 18:09:27
но шо а мене ниге немає??А де я на фотьках????Чом мене урізали,а Лисий,Гичка і ількович тав всюди свої морди уклали ?????

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини