Севідов не хоче гнівити Бога за одне очко у Львові

По завершенні матчу «Карпати» – «Говерла» головний тренер закарпатців Олександр Севідов у прес-центрі львівського стадіону «Україна» поділився своїми враження від гри та відповів на питання журналістів.

Севідов не хоче гнівити Бога за одне очко у Львові

– Звичайно, хотілося нам сьогодні перемогти. Були моменти у нас, були моменти і в «Карпат». Хороші були моменти, але напевно саме тому ми і є сусідами по нижній частині турнірної таблиці, що свої моменти не можемо реалізувати. Сьогодні була хороша гра, ніхто не хотів поступатися. Я думаю, такий футбол не може не подобатися – тут емоції, напруга, відчайдушна боротьба. Претензій у мене до футболістів немає. Звісно, щось знайти можна, але в нашій ситуації кожне набране очко – на вагу золота. У Львові традиційно всім дуже важко грати, тут насправді дуже важке поле. До того ж тут сильна команда, яка є добре зіграною, бо вже не один рік виступає одним складом. Я не стану говорити про проблеми «Карпат», у них є свій кваліфікований тренер, який в усьому розбереться. Ми добре вивчили «Карпати», напевне, так само, як і вони нас. Знаєте, якщо рахунок 1:1, то значить він є закономірним. 

– Оцініть захисні дії своєї команди.

– В першому таймі більш-менш. А в другому, коли «Карпати» на нас «насіли»... Знаєте, це, напевне, парадокс нашого футболу: у нас всі вважають, що така команда, як «Говерла», забивши «Карпатам» гол, повинна продовжувати атакувати. Безумовно, ми хотіли втримати переможний рахунок, безумовно, ми притиснулися до власних воріт і, безумовно, почали помилятися. Але мене тішить, що ми не збилися на відбій, а грали організовано і проводили гострі контратаки. Як мінімум ще два м’ячі при відповідній долі везіння ми могли ще забити.

– Ви сказали, що на «Україні» погане футбольне поле?

– Я не сказав «погане», я сказав «традиційно важке поле». У Львові завжди був дуже в’язкий газон і на ньому сильно ноги сідають. Мені сказали, що його перестелили, але, здається, нічого від цього не змінилося. 

– Поясність заміну Одонкора...

– Одонкор, звичайно, гравець ефектний. Але ефектний і ефективний – це різні речі. Він зробив дві передачі в першому таймі, після яких ми могли забити. Але коли в другому таймі Бордіяну стало важко на його фланзі, то той, хто хоча б трішечки слідкує за нашими іграми, не може не помітити, що по перерві Одонкор ніколи не допомагає крайнім захисникам. І коли стало важко Бордіяну, ми Одонкора відразу поміняли. Він був, щоправда, незадоволений цим рішенням, але це його проблеми. Але навіть його 16 матчів за збірну Німеччини не дають йому право висловлювати свою думку – тут вирішувати буду я, а не він. Знаєте, є така футбольна мудрість: коли футболіст знає, як йому грати і що робити на полі, то йому необхідно закінчувати грати самому і переходити на тренерську роботу.

– В кінці гри склалося враження, що одна частина ваших гравців хотіла виграти, а інша була в принципі задоволена і нічиєю. Ви давали якусь установку на останніх хвилинах гри?

– Знаєте, тут до Трухіна, найближчого до тренерської лави гравця, неможливо було докричатися, то яку я міг давати установку в подібних умовах... Ви, напевне, і Костову це питання будете ставити. Я ж скажу відверто, в футболі в такій ситуації той, в кого залишилися ще сили – хоче виграти, а в кого їх вже немає – згоден на нічию. Той же Трухін, у якого вже були судоми, але ми не могли його замінити, бо інші виконали ще більший об’єм роботи, звичайно, що був згідний на нічию, а Печенкін і Тодоров, які вийшли на заміну, хотіли виграти. І це мене дуже тішить, що за рахунку 1:1 з такою командою, як «Карпати» та ще й у Львові, ми хочемо перемогти.

– Наступні два суперники у «Говерли» – «Кривбас» та «Шахтар». Чи вистачить сил у команди на ці ігри, які пройдуть з інтервалом у три дні, щоб здобути в них позитивний результат?

– Знаєте, ми звикли жаліти своїх гравців, але це неправильно – вони ж професіонали, вони за свою роботу отримують зарплату. Вони повинні виходити і незалежно від суперника грати, викладатися на сто відсотків. А якщо не вистачить у когось сил, то ми «витягнемо його за ноги» і замість нього вийде хтось інший. Футболіст повинен виходити на поле і добросовісно робити свою роботу, втім, як і будь хто інший, хто працює в футболі. 

– І все ж, ви задоволені результатом сьогоднішнього матчу?

– (Важко видихнувши) Коли відверто, поклавши руку на серце, то ні. Але, з іншого боку, як говорив мій перший тренер Семен Альтман, не потрібно гнівити Бога – одне очко у Львові, не так вже й погано. Тим більше в нашій ситуації. Так, ми могли сьогодні виграти. Але ж могли й програти, і тоді я б зараз тут сидів перед вами, похнюпивши носа...

Інформаційний центр ФК «Карпати»

21 жовтня 2012р.

Теги: Севідов, Говерла, Карпати

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини