«Молодіжка» «Карпат» вдома обіграла «Говерлу»

У рамках 12-го туру молодіжної першості України резервісти «Карпат» учора на своєму полі зіграли з однолітками з ужгородської «Говерли». Гра на полі львівського стадіону СКА закінчилася перемогою карпатівців з рахунком 2:0.

«Молодіжка» «Карпат» вдома обіграла «Говерлу»

 

Після поразки в Луганську з великим рахунком, резервісти «Карпат» у молодіжному західноукраїнському дербі горіли бажанням реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Але й «Говерла» на гру налаштувалася достатньо серйозно, свідченням чого є той факт, що в стартовому складі «ведмедів» вийшла максимально дозволена квота гравців старше 21-го року – захисники Олег Допілка і Андрій Гринченко та хавбеки Владислав Микуляк і Александар Трішовіч. Натомість у «левів» підсилення було мінімальним – лише опорник Ярослав Мартинюк. 

Втім, перевага гостей у досвіді не вплинула на бажання господарів одразу нав’язати супернику свою гру і вже на 2-ій хвилині вони створили небезпечний момент. Отримавши право на штрафний, «зелено-білі» не стали пробивати, а розіграли м’яча, Елла справа увірвався в карний майданчик і пробив – удар низом в дальній кут воротар закарпатців Антон Яшков відбив ногами.

Але розвинути свій атакувальний порив підопічним Ігоря Йлвічевіча та Романа Зуба не вдалося. Закарпатці швидко заспокоїли гру і в наступні майже два десятка хвилин події розвивалися між двома карними майданчиками. Всі намагання як господарів, так і гостей загострити гру зводилися нанівець через надто великий відсоток технічних помилок. Тому немає нічого дивного, що другий небезпечний момент, свідками якого стали глядачі, став наслідком не командних зусиль, а індивідуальних дій Мартинюка. На 20-ій хвилині опорник «Карпат» пройшов по центру з центрального кола майже до карного майданчика гостей, обігравши по дорозі двох суперників, і пробив по воротах. Але пробивав він з правої, а робоча в нього ліва, тож удар вийшов як не сильним, так і не точним – бальон пройшов повз рамку.

Значно веселішою видалася друга половина першого тайму. Почалося все з того, що на 28-ій хвилині «ведмеді» ледь не відкрили рахунок: Роберт Молнар зліва подав корнер, а Вадим Папірович головою пробив у дальній кут – на щастя карпатівців, круглий пройшов поряд із стійкою. Карпатівці не забарилися із відповіддю і за дві хвилини черговий рейд Елли правим флангом закінчився ударом низом з-під захисника з меж штрафного майданчика, але Яшков правильно обрав позицію і впіймав м’яча. А в атаці у відповідь вже закарпатці отримали право на штрафний в метрі від лінії карного майданчика: Трішовіч намагався підкрутити м’яча над стінкою, але той перелетів не лише через живий мур карпатівців, а й через поперечку воріт. Обмінялися суперники непоганими ударами й наприкінці тайму, але спочатку Антон Яшков, а перед самим свистком на перерву і Назар Лазарський не дозволили себе пробити Еллі та Владиславу Микуляку відповідно. Тож на перепочинок суперники пішли за «сухого» рахунку.

Другий тайм активніше розпочали «Карпати». Зокрема, за перші п’ять хвилин після поновлення гри двічі небезпечно пробивав по воротах «ведмедів» Юрій Красномовець. Однак в першому епізоді вінгеру «левів» забракло влучності, а в другому надійно зіграв кіпер. Але карпатівці не припиняли посилювати натиск. На 57-ій хвилині Володимир Костевич класно пройшов лівим флангом і виконав небезпечний простріл, але ніхто з партнерів не встиг його замкнути. А за десять хвилин з потужним ударом Мартинюка зі штрафного в черговий раз впорався Яшков.

І все ж «Карпати» зуміли матеріалізувати свою перевагу в забиті голи. До взяття воріт суперника «зелено-білим» вдалося довести дві свої атаки. На 70-ій хвилині лівий захисник господарів Роман Гудак виконав фланговий навіс на дальню штангу, де Ярослав Мартинюк, зігравши на випередження, головою переправив сферу під поперечку – 1:0. А вісім хвилин по тому капітан «левів» свій черговий рейд флангом завершив силовим прострілом низом. В жорсткій боротьбі із захисниками гостей Юрій Красномовець видряпав круглого, пробив повз кіпера «Говерли» і, як виявилося хвилин через 15, встановив у такий спосіб остаточний результат матчу – 2:0. Але потрібно віддати належне закарпатцям, які до самого фінального свистка намагалися коли й не врятувати нічию, то принаймні повернути інтригу в гру. Однак, коли не брати до уваги кількох кутових, то за великим рахунком серйозних проблем «ведмеді» «левам» так і не створили.

Довідка
Футбол. Молодіжна першість України
Матч 12-го туру
«Карпати» U-21 (Львів) – «Говерла» U-21 (Ужгород) – 2:0 (0:0).
20 жовтня . Початок 14:00. Львів. Стадіон СКА. Сонячно. +15°С. 300 глядачів.
Арбітр – Юрій Мосейчук (Чернівці).
Асистенти арбітра – Юрій Карп’як, Анатолій Філевич (обидва – Львів).
Четвертий арбітр – Олександр Шандор (Львів).
Інспектор ФФУ – Михайло Овчар (Івано-Франківськ).
«Карпати» U-21: Лазарський, Гудак (к), Жовтюк (Тосік, 59), Савченко, Подоляк, Чачуа (Білий, 60), Страшкевич (Гірський, 76), Мартинюк (Семчук, 78), Красномовець, Костевич, Елла (Смук, 90).
Запасні: Нагірний, Березовий.
Старший тренер – Ігор Йовічевіч.
«Говерла» U-21: Яшков (Бендер, 82), Плосконос, Ількович, Гринченко, Допілка, Папірович, Молнар, Микуляк (Гребенюк, 46), Ботвинник, Трішовіч (Ловска, 55), Курта (к) (Махно, 74).
Запасні: Вагін, Северенчук, Гнепа.
Старший тренер – Володимир Васютик.
Голи: Мартинюк, 70; Красномовець, 78.
Попередження: Тосік, 64; Семчук, 80 – Трішовіч, 24; Плосконос, 66; Папірович, 73.

 

21 жовтня 2012р.

Теги: Карпати, Говерла

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини