Тіньовому бізнесу податківці Закарпаття протидіятимуть спільно з громадськістю краю

Вчора, 19 червня, в Ужгороді проведено спільне засідання Громадської ради при ДПА у Закарпатській області та ради Територіального відділення Асоціації платників податків України у Закарпатській області.

Головним питанням, винесеним на розгляд цих громадських формувань, була інформація першого заступника голови – начальника УПМ ДПА у Закарпатській області І.І.Шведа про заходи ДПА у області щодо захисту інтересів вітчизняних суб‘єктів господарської діяльності та споживачів від контрафактної та контрабандної продукції.

Він зазначив, що з початку 2007 року працівниками податкової міліції виявлено та припинено 104 факти незаконного перевезення, зберігання та реалізації товарно-матеріальних цінностей. З незаконного обігу вилучено товарів та майна на суму понад 10 млн.грн., в тому числі:

Лікеро-горілчаних напоїв та спирту на суму понад 950 тис. грн.,тютюнових виробів на суму 200 тис. грн.,ПММ на суму 171,0 тис. грн.

контрафактної аудіо-відео продукції на суму 40 тис. грн., лісо-пило матеріалів на суму 275 тис. грн,продуктів харчування на суму 72,3 тис. грн., а також іншого майна на суму понад 8,6 млн.грн.. грн.

За фактами незаконного обігу товарів порушено 18 кримінальних справ.

В процесі здійснення оперативно-розшукових заходів по виявленню шляхів надходження на ринки області фальсифікованих товарно-матеріальних цінностей підрозділами податкової міліції з початку 2007 року викрито 12 підпільних цехів по виготовленню фальсифікованих алкогольних напоїв. Крім цього виявлено 16 підпільних цехів по переробці деревини та виготовленню столярних виробів, 1 підпільний цех по розливу мінеральної води, 2 підпільні бензозаправні станції, 1 підпільна авторемонтна майстерня та 3 підпільні цехи по виготовленню металовиробів. З незаконного обігу вилучено фальсифіковані алкогольні напої, спирт, інші ТМЦ та засоби по незаконному виробництву вказаної контрафактної продукції на загальну суму близько 1,2 млн. грн.

Проведені заходи сприяли діяльності легальних суб’єктів господарювання та споживачів і тим самим збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Учасники засідання відмічали необхідність посилення роботи податкових та інших правоохоронних органів по захисту споживачів від контрафактної та контрабандної продукції. Адже через її присутність на вітчизняному ринку не можуть успішно діяти легальні виробники, які сумлінно сплачують податки. Тому, сприяючи легальним виробникам, борючись з тіньовою економікою, податкова служба розширяє базу оподаткування та утверджує у суспільстві усвідомлення невідворотності сплати податків.

Було підкреслено і роль громадськості у підтримці зусиль податкової служби. Як зазначив голова ДПА у області Василь Іванчо В.В., за кожним виявленим фактом підпільного виробництва та реалізації такої продукції стоять люди, які добре розуміють наслідки та відповідальність за ці порушення. І у суспільстві необхідно формувати усвідомлення громадянського обов'язку по сплаті податків, законослухняності та вигідності дотримання податкового законодавства. продукції. Лише за останні 2 місяці органами податкової служби області проведено більше 80 зустрічей з депутатським активом та населенням з питань легалізації підприємницької діяльності. За їх наслідками додатково зареєстровано більше 100 підприємців та врегульовано їх відносини з понад 100 найманими працівниками. А це також додаткові поступлення до бюджету.

На засіданні заслухано також інформацію начальника відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян області І.Г.Діуса про підсумки обговорення проекту Податкового кодексу.

Було висловлено думку, що найскоріше прийняття Податкового кодексу сприятиме створенню такого середовища оподаткування, яке було б сприятливим для реалізації принципу рівності всіх платників перед законом, відповідального ставлення платників до виконання своїх податкових зобов'язань.

Тому членам Громадської ради при ДПА у області, громадським радам при податкових інспекціях та членам АППУ рекомендовано спільно з ОДПС області продовжити роботу серед населення щодо роз’яснення необхідності скорішого прийняття Податкового кодексу.

Розглянуто ряд інших питань.

На засіданні Громадська рада при ДПА у Закарпатській області поповнилася новими членами – представниками регіонального відділення Української спілки промисловців та підприємців, обласної організації Національної спілки журналістів України та Закарпатського територіального відділення Всеукраїнської професійної громадської організації “Спілка аудиторів України”.

Наступне своє засідання Громадська рада при ДПА у Закарпатській області проведе у серпні на базі громадської ради при ДПІ у Виноградівському районі. Планується розглянути такі питання:

-Інформацію про стан дотримання платниками податків вимог законодавства щодо проведення розрахункових операцій за готівку.

-Узагальнення судової практики за участю суб’єктів господарювання та ОДПС області,

- Практика застосування вексельної форми сплати податкових зобов'язань на митниці.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області
20 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
» Всі новини