За вбивство і розчленування бабусі 14-річний закарпатець сяде на 8 років

Новина про виявлення розчленованого тіла жінки неподалік Виноградова у липні минулого року сколихнула все Закарпаття. Випадковий перехожий, який прийшов на річку порибалити, виявив труп жінки без голови та кінцівок.

За вбивство і розчленування бабусі 14-річний закарпатець сяде на 8 років

 

Того ж дня на пошуки осіб, причетних до жахливого вбивства, було орієнтовано виноградівських, частково мукачівських та іршавських правоохоронців. За чотири дні пошуків міліціонерам вдалось встановити і особу вбитої, і родичів, які позбавили бабусю можливості померти власною смертю. 

Від заможної пані до непотрібної старої

Останні роки родина Клюсів у с.Сасово, що на Виноградівщині, характеризувалась не з кращого боку. 70-літня бабуся, яка за часів Радянської влади працювала провідницею на рейсах міжнародного сполучення, була колись заможною пані. Виховала єдину доньку та внука, який ріс у сім`ї серед жінок без батька. Колись забезпечена бабуся спромоглася вибудувати триповерхову хату, в якій донедавна мешкала сім`я. Та, як стверджують сусіди і родичі, мала старенька не простий, а то навіть деспотичних характер. Ні рідних, ні сусідів, а тим паче знайомих навіть до порогу не підпускала. Так само виховувала і забороняла своїй 38-літній доньці Галині та 14-літньому онукові Василеві товаришувати з селянами чи родичами. На цьому ґрунті часто і виникали сварки між близькими.

Того липневого ранку неповнолітній Василь черговий раз почав вимагати від бабці грошей, адже жили всі троє на її пенсію. Квола бабуся, яка і без того, як стверджують родичі, недолюблювала онука, відмовила йому. Між ними виникла суперечка. Василь почав ображати бабусю і від неї  в свою чергу лунали лайки та прокльони. Тоді розгніваний хлопець вдарив бабцю кулаком в груди. Та на цьому він не зупинився. Хлопець вибіг на подвір`я,  схопив камінь і почав стареньку товкти куди потрапило. Найбільше ударів 70-літній Ганні перепало в голову. Лише коли пенсіонерка стихла, Василь зупинився, кинув камінь і побіг в село.

Донька старої  - Галина, яка той час поралася на подвір`ї, не реагувала на  вже звичні сварки між сином та матір`ю. Коли вона зайшла до хати  і побачила закривавлену жінку, яка ледве дихає, то навіть не кинулася по допомогу. Зачекавши годинку-другу, Галина вирядилась до Королева, залишивши стару конати.

Як кажуть в народі: материнська любов - сліпа

Повернувшись додому, Галина застала ту картину, на яку, власне, і очікувала. Мертва мати залишалась лежати на тому ж кривавому ліжку. Тоді 38-літня донька не стала задумуватись над тим,  аби викликати швидку, а тим паче міліцію.  Попри все вона хотіла уберегти сина від правосуддя і приховати сліди злочину. Спочатку запитувала хлопця, для чого він вбив стареньку? Та відповідь була звичною, бо не хотіла дати грошей. Коли звечоріло, то Галина з Василем взялись «за роботу». Аби приховати тіло, у  жінки спочатку виникла ідея  зварити тіло матері  і згодувати собакам. Та великої ємності у хаті не знайшлось, тому вирішили пилою розпиляти і винести тіло за село. Так, 14-літній онучок тримав, а донька Галина розпилювала. Тоді вночі,  аби легше було нести, частину рештків матері Галина кинула собакам, а  все інше разом  з синочком повантажили на візок і відвезли за 10 км за село  до р.Тиса.

Наступного ранку після вбивства бабці, мати з  сином продовжували жити звичним побутом. На запитання сусідів, де бабця Ганна, обоє твердили, що поїхала до Києва перераховувати пенсію. Та недовго довелось брехати родичам та сусідам. Коли вода у Тисі спала, то рештки жінки знайшов перехожий, про що й повідомив до правоохоронних органів. А тут справа часу.

За вчинений злочин – відповідне покарання

Розслідувати криваве вбивство довелось досвідченій та професійній старшій слідчій слідчого управління підполковнику міліції  УМВС України в Закарпатській області Оксані Данько. Як розповідає слідча, коли Галину з сином доставили до райвідділу у м.Виноградів, то спочатку жінка намагалась брехати, що мати в Києві. Та плутаючись  у показах, щиросердно зізналась  у скоєному.Зізнався і 14-літній підліток, хоча особливого жалю за вчинене, у його очах видно не було.  

Враховуючи важкість злочину та вік неповнолітнього, Виноградівський міськрайонний суд засудив Василя до 8 років позбавлення волі. А його матір, яка притягувалась до відповідальності за ст.135 Кримінального кодексу України «Залишення в небезпеці» своєї матері, якій за законом вона  зобов`язана була надати допомогу, засуджено до 2 років позбавлення волі. Про це Закарпаття онлайн повідомила Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС.

18 жовтня 2012р.

Теги: вбивство, розчленування, підліток, покарання

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини