«Регіональна» влада Рахівщини вже кілька років поспіль «пресує» «помаранчевого» вчителя

На Рахівщині відразу з приходом до влади Партії регіонів почалися масові «зачистки». У очільників району виникло бажання змінити кадри, які активно підтримували попереднього президента, керівництво району 2005-2010 років. Найбільш виражено це відбувається в системі освіти, де керівництво відділу освіти Рахівської райдержадміністрації застосовує грубий тиск, вдається до відверто незаконних дій і рішень.

«Регіональна» влада Рахівщини вже кілька років поспіль «пресує» «помаранчевого» вчителя

Днями, перебуваючи на Рахівщині, ми поспілкувалися з вольовою людиною, кандидатом  у майстри спорту  з плавання, вчителем фізичного виховання Середньоводянської ЗОШ І-ІІІ ст. Іваном Гузом,  який  вже два роки  активно бореться за свої права на які  посягнув відділ освіти райдержадміністрації, спочатку під керівництвом  Богдана Грегірчака, а з 2011 р. – Михайла Клементьєва.

–  Іване Васильовичу, скажіть будь-ласка, на підставі яких дій збоку відділу освіти району Ви  стверджуєте, що зазнали переслідувань?

–  Я зазнав не просто  переслідувань, а таки був підданий репресіям збоку нинішньої влади. Для підтвердження своєї думки я можу навести достатньо фактів. Так уже в 2010 році відділ освіти не хотів мене атестувати на вищу категорію, не дивлячись на зібраний та систематизований мною великий матеріал з досвіду моєї роботи, успіхи вихованців, неодноразові заохочення і т.д. Тоді я звернувся з апеляційною скаргою до атестаційної комісії  обласного управління освіти і науки  Закарпатської ОДА і там мою роботу оцінили по належному, атестували мене. Це викликало велику лють в начальника відділу освіти Грегірчака Б.Ю., спеціаліста  по кадрах  Капустяк Н.Т. та директора  школи Маріни Г.М.

–  З чого ви робите такий висновок?

– Я суджу за їх діями.

– А  якими саме?

–  Крім того, що я працював вчителем фізкультури, я, одночасно, був в даній школі завучем по навчально-виховній роботі. Середньоводянську школу одразу почали відвідувати постійні перевірки. Перевіряючі поводилися упереджено, придирливо. Всі недоліки спрямовувались на мою адресу, а не директора, а успіхи – навпаки. Далі, без повідомлення, під час лікарняного, відділ освіти тихенько оголошує мені догану, яку  Рахівський районний суд визнав незаконною і скасував її. Та на цьому відділ освіти, спільно з директором школи, не заспокоюється. Фабрикують різного роду доповідні, готуючи грунт для звільнення по статті. І дійсно, 15 червня 2011 року  наказом  № 201-к відділ освіти звільнив мене з посади заступника директора школи з навчально-виховної роботи за п.4 ст.40 КЗпП України.

–  Ви змирилися з таким рішенням?

– Звичайно, ні. Боровся далі, справа звільнення мене з посади була задумана як покарання за активну громадську позицію – без належних на те підстав, ґрунтуючись лише на надуманих і недоведених звинуваченнях.

–  Як ви далі діяли?

– Знову подався до суду. Свою правоту я довів в судових засіданнях. Рахівський районний суд мій позов до відділу освіти Рахівської РДА про поновлення мене на посаді  та стягнення коштів за час вимушеного прогулу задовільнив та, відповідно, скасував наказ відділу освіти про звільнення мене з посади  як незаконний.

–  Отже, справедливість таки восторжествувала?

– За справедливість дуже тяжко боротися. Далі відділ освіти Рахівської РДА подав касаційну скаргу до судової  палати з цивільних справ Апеляційного суду Закарпатської області. Припускаю, що не виключено, що при розгляді даної справи з боку влади заздалегідь застосовувалися певні впливи на суддів судової палати. Друге рішення було не на мою користь. Але я й далі  рук не опустив. Я його оскаржив в касаційному порядку безпосередньо до Вищого  спеціалізованого суду України.

– І яким було рішення?

–  Скажу по правді, що вже був втрати віру. Але 8 серпня цього року  своїм рішенням  Вищий  спеціалізований суд України з розгляду цивільних  і кримінальних справ виніс рішення на мою користь – касаційну скаргу задовільнити, рішення Апеляційного суду Закарпатської області від 29.03.2012 року скасувати та направити на новий розгляд.

– Його вже призначено?

–  Так, перше судове засідання відбулося 20 вересня 2012 року.

–  Чому ж Вас, Іване Васильовичу, так не любить районне керівництво освіти? За що воно Вас карає?

– Не тільки керівництво відділу освіти, а таки, мабуть, районне керівництво. Без усних вказівок останнього районні «освітяни» так відверто не діяли б. Вся справа в тому, що я з 2002 року активно підтримував „Нашу Україну”, кандидата в  президенти, а згодом і Президента країни Віктора Ющенка. З 2006 по 2010 роки був депутатом районної ради, головою постійної комісії з питань законності і правопорядку. Моя позиція в районній раді дуже багатьом (нині провладним) особам не подобалась. І за це сьогодні вони мені мстять. А ще важливо те, що я активно виступав проти корупції, формалізму в школі з боку директора школи Г.М. Маріни. Я написав декілька звернень  з приводу  формального існування вечірньої школи, приписок  по харчуючуванню  дітей, які відпочивали в літньому таборі відпочинку, що діяв при школі, де  кожного дня  записувалося майже 100% дітей, а реально не було й 30%, а у  вихідні взагалі їх не було, а кошти  на харчування  йшли і нормально списувалися. Це найбільше зачепило покровителів директора у відділі освіти і кажуть, що куратора району, неформального лідера Партії регіонів у районі.

10 жовтня 2012р.

Теги: вчитель, суд, репресії, Партія регіонів

Коментарі

аноним 2012-11-09 / 17:12:00
люди добрые!И как вы только можете коментировать и оскорблять,не зная ни людей, ни ситуации?Стыдно должно быть,что такие люди,как Гузо носять звание учителя.Сволочь он,подлый,мерзкий и беспринципный человек.Уважаемая редакция,поезжайте в Среднее Водяное, познакомтесь с колективом и потом пишите правду,а не чью-то наглую ложь и клевету.

в.и.г. 2012-10-25 / 19:05:45
Не подобаиеться Иване Васильович коли о вас як про таможника говорять???Ваи,ваи,ваи,напевно з вас такии таможник якии и завуч!!!Тому ви вси коментарии удалили.Вони вас так сильно ображали???

Сусид 2012-10-22 / 21:29:29
А чи справятся румуни з такими як Гузо???Я вважаю таких як вин бильше не знайти. Багато румунив знаю. Порядни люди. Але вин до их числа не належить.

румун 2012-10-21 / 13:08:41
Не знаю хто ти з Тячіва, на не тобі судити. Ти такій же сво... як і ті, по заказу яких ти пишеш. Не тобі судити про румунів, займись своїми справами.Румуни з такими як Клеиентєв і Маріна сами справляться, без твоєї допомоги, так що не виступай!!!!!

з Тячива 2012-10-20 / 18:20:07
Ничого соби - Гузо-герой,чиясь жертва!!!А я його иншим знаю...Навить не хочу говорити яким. И коли вин зупиниться? А скарги все пише? Хоча вин сам не напише, не вмие, хтось мабуть помогае. Та що з вами, румуни?!!!Як ви його терпите? А ви, що у влади? Вин вам потрибен такий у школи чи де вин там у вас працюе?

л.д 2012-10-18 / 19:12:14


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


друг 2012-10-16 / 19:11:18
шипить кодло голубих. Іване бояться вони тебе, особливо Клементєв і Маріна і тому в коментарях малюють тебе блазнем.

Слов'янин 2012-10-15 / 21:50:12
Те, що представники ПР конюнктурщики - питань не виникає. А де раніше був цей вчитель?

Ад! Во! Кат! 2012-10-15 / 10:41:42
Правольно Ванька. Не Ванька а Вонько. Так держать, продолжай вонять. От вони даже кури дохнуть. Даже мастера спорта не видерживають.

Берк. 2012-10-14 / 13:39:15
Директор цієї школи злодій і зрадник, там проблеми ще скоро не закінчуться, бо він вважає себе і богом і царем. Кінець йому буде , дочекаємось.А крім того він мав і кримінал, на нього відкрита кримінальна справа.

Завуч 2012-10-14 / 13:35:20
Не кажить який він був завучем, во всяк випадок не такий як зараз ця "мимра", яка взагали не уміє ні рот відкрити.

румун 2012-10-14 / 13:32:08
Всі, хто пише проти цієї статті - сві слуги влади. Дай вам бог пройти через всі круги ада, тоді поговоримо. А чи поважають В.В в рідному селі не вам судити. Повага до нього не зрівняти з повагою до директора І ми це докажемо!

БандуПР-ГЕТЬ 2012-10-14 / 12:57:24
СЛАВА БОГУ, ЩО СКОРО ЩЕЗНЕ ГОЛУБА-ЗЕКІВСЬКА ЧУМА

777 2012-10-14 / 09:27:48
СЛАВА БОГУ ЩО ПОМАРАНЧОВА ЧУМА ПРОЙШЛА

Петро 2012-10-13 / 22:56:54
ай но цимборе Іване, хіба ж ти у вчителі пудався? ай но хто се такеє пузволив7 Я би тобі і отару стерегти не дозволив не те шо діточок научати.

Таможник 2012-10-13 / 22:14:08


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


Леонид 2012-10-13 / 21:53:38
Хиба ви вси забули як звильняли с посад помаранчови?Зарас в Рахови у влади порядни люди незважаючи на те що вони як ви кажете регионали.Звичайно таким як цей Гузо вони не подобаються.

М.В. 2012-10-13 / 21:35:12
Кандидат в мастера по написанню скарг-ось яким ми знаемо в райони пана Гузо.Та ще ми знаемо як вин гроши брав вид нас коли працював на митници.

Надія 2012-10-13 / 21:18:19
Іван Васильович, знайома обличчя, тобто колега! На семінарах завучів, коли приходила його черга казати щось розумне, він завжди робив ноги з аудіторії.

Олег 2012-10-13 / 20:33:01
Гузо Иван В, учитель? да притом и кандидат в мастера спорта по плаванию??? чушь какая-то! Таможенник и шестёрка он несчастный!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини