Як у Рахові місцевий "Отелло" поквитався з дружиною

Чи подумали б колись жителі закарпатського міста Рахова Петро та Ганна, стаючи радісно на весільний рушничок, що всього за кілька років від їхнього щасливого подружнього життя не залишиться й сліду...

На початку червня у черговій частині Рахівського райвідділу УМВС пролунав тривожний дзвінок. Телефонували медики з райлікарні, котрі повідомили, що до них з численними тілесними ушкодженнями у тяжкому стані доставлено місцеву жительку 23-річну Ганну. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група. Однак, незважаючи на зусилля лікарів, врятувати життя молодій жінці не вдалося.

Про те, що молодиця пішла з цього світу не з власної волі, свідчили численні побої на її тілі. За висновками судово-медичної експертизи, смерть жінки настала внаслідок черепно-мозкової травми, розриву печінки, внутрішньо-черевної кровотечі, множинних переломів ребер.

Для розкриття цього злочину було створено пошукову групу з числа найкращих фахівців. Виявлення та затримання зловмисника, котрий позбавив життя людину, начальник райвідділу Андрій Кравчук взяв на свій особистий контроль.

Найперше, оперативники вирішили поговорити з чоловіком потерпілої, 25-річним Петром. Саме він, як знали правоохоронці, викликав "швидку" для дружини. Візит стражів порядку чоловік сприйняв нібито спокійно. Став розповідати, що того дня у них в помешканні були якісь три невідомі гості, яких він злякався і втік у ліс. Можливо, резюмував господар, вони й позбавили життя Ганну, а, я, мовляв, застав її побитою.

Розбившись на кілька груп, міліціонери провели подвірні обходи. На допомогу місцевим сищикам приїхали їхні колеги з обласного управління карного розшуку. З допомогою свідків оперативники невдовзі встановили особи всіх трьох гостей, котрі виявилися... добрими знайомими цієї сім'ї, один з яких навіть доводився родичем Петрові.
Під час розмови з сищиками всі підтвердили, що того дня гостилися у Ганни. Однак після повернення господаря одразу ж розійшлися по домівках. Ніякого конфлікту не було. Тож оперативники вирішили ще раз поговорити з господарем.

Спочатку Петро спробував було відпиратися: мовляв, як ви можете на мене таке подумати? Це ж моя дружина. Однак підозрюваний чомусь не зміг пояснити, звідки у нього на руках свіжі подряпини. Згодом, став плутатися у відповідях на прості, здавалося б, запитання і врешті-решт зізнався у скоєному.

Не маючи роботи вдома, Петро, як і більшість його земляків, час від часу виїжджав на заробітки в Чехію, адже подружжя виховувало трьох дітей. Перебуваючи на чужині, його “гризли” ревнощі.
Того ранку газда зібрався знову на заробітки. Попрощавшись з дружиною та дітьми, сів в автобус. Ганні наказав іти додому. У голову приходили всілякі думки, й Петро зателефонував жінці з Хуста. Далі черговий дзвінок зробив у Мукачеві. Крім голосу дружини, у трубці почув ще й якісь чоловічі голоси. Та не зміг щось з’ясували, бо Ганна вимкнула телефон. Будучи досить "накрученим", чоловік не витримав, зійшов у Ракошині з автобуса і став добиратися до Рахова.

У помешканні газда застав трьох знайомих хлопців, один з яких доводився йому родичем. Стіл був накритий, як і годиться: закуска, випивка. Після повернення господаря всі троє мовчки підвелися з-за столу й подалися додому. Ганна зніяковіло запропонувала чоловікові децу. Після випитого спиртного між подружжям спалахнула сварка. Коли словесні аргументи скінчилися, у хід пішли кулаки, а потім газда схопив ремінь... Побачивши, що Ганні стало погано, поклав її на ліжко, дав напитися води, а сам ліг спати. Наступного ранку дружина ледь стогнала. Злякавшись, Петро викликав "швидку”...

Петро плакав, каявся у скоєному, жалкуючи що так трапилося. Дітей шкода, витирав сльози, як вони тепер...

За цим фактом порушено кримінальну справу. Проводиться слідство, котре повинно пролити світло на всі обставини цього дикого випадку. Але останню крапку поставить суд.
Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
17 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини