Іван Балога в парламенті лобіюватиме інтереси закарпатських угорців

У середу, 12 вересня, кандидат в народні депутати по виборчому окрузі № 73 Іван Балога провів зустрічі з освітянами міста Берегова. Зокрема, він поспілкувався з вчителями шкіл №5 та №1, гімназії з українською мовою навчання та з колективом медичного коледжу. Цього ж дня Іван Балога зустрівся з мешканцями сіл Великої Бакти та Мужієва Берегівського району.

Іван Балога в парламенті лобіюватиме інтереси закарпатських угорців

 

Чимало питань стосувалося того, чому голова обласної ради вирішив йти до парламенту. «Чому команда вирішила висунути саме мене по цьому окрузі? На місцевих виборах 2010 року я балотувався до обласної ради від Виноградівщини. Постійна робота з громадами в цих районах вплинула і на рівень довіру населення до мене, як до політика. Мотиви йти у велику політику прості. Були сподівання, що з 2010 року в країні буде збережено головні надбання попередніх років – свобода слова та курс на євроінтеграцію. Не сталося, ці цінності треба відстоювати, і відстоювати в першу чергу у стінах парламенту. В нас нема позитивних зрушень у галузі медицини та освіти. Більше того, влада закриває лікарні й школи. Такий стан справ треба міняти», - вважає кандидат в нардепи. 

Прокоментував Іван Балога в прийняту пенсійну реформу: «Я категорично проти того, що пенсійний вік підняли. Проблема й в тому, що багато наших людей не доживають до пенсійного віку. Пенсія має бути такого розміру, щоб люди змогли прожити, а не існувати. Подачки у вигляді доплат напередодні виборів у 30-50 гривень нічого не варті при  девальвації гривні. Вчителі-пенсіонери працюють лише через те, що не можуть на неї прожити. Пенсія педагога у 1200 гривень – це ганьба для держави! Тому головні зміни до пенсійного законодавства мають стосуватися рівня пенсійного забезпечення»

Щодо продажуземлі і загалом земельноїреформи Іван Балога сказав:

«В Європі земля – це товар. Якщо йти їх шляхом, то земля має отримати власника. За останні двадцять років в нас декларують, що вона не є товаром, але ті, хто при владі, різними схемами на товар для себе її все таки перетворюють. Що буде у нас, якщо  дозволять її продавати землі? Відповідь проста – її скуплять олігархи. Українці навіть з середнім достатком її не побачать. Тому держава має ставити обмеження, бути регулятором: визначити скільки дозволено купляти одній особі, встановити відповідну орендну плату. Якщо держава створить ринок землі прозорий – то в першу чергу виграють місцеві бюджети, які отримають непогані відрахування в свої бюджети від оренди та використання землі».

Прокоментував Іван Балога і те, що на цих виборах влада залишила угорську громаду без власного мажоритарного округу. Він вважає, що «цей округ «нарізали» під провладного кандидата, який проживає у Виноградові. Але хочу вас запевнити: за даними соціологів, як місцевих, так і київських провладні кандидати в усіх округах програють представникам команді Віктора Балоги.  Тобто такою «нарізкою» влада зробила капкан для себе. Вважаю, що межі цього округу мали бути такі, як і на виборах 2002 року. Це була б повага до 150 тисячної громади угорців Закарпаття. Угорщина – наш партнер і ми мали відповісти їм тим же. Влада була неправа, коли угорці опинилися одразу в кількох виборчих округах. І це «заслуга» регіоналів», - зазначив Іван Балога.

Натомість політик пообіцяв в парламенті лобіювати інтереси угорської громади. Конкретні кроки вже робляться. Так, у березні цього року обласна рада підписала угоду про співпрацю з міністерством закордонних справ Угорщини. Сторони виділяють по мільйону доларів на реалізацію соціальних проектів краю. Встановлюються партнерські зв’язки з новими регіонами Угорщини. Так, минулоріч голова обласної ради Іван Балога та заступник голови Загальних зборів області Боршод-Абауй-Земплен Різ Габор підписали угоду про співробітництво. Також обласною радою прийнято програму «Програму забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2011 – 2015 роки» на яку виділено більше чотирьох мільйонів гривень. І таких прикладів підтримки національних спільнот краю чимало.

Віктор Секереш

13 вересня 2012р.

Теги: Балога, угорський, земля, пенсійна

Коментарі

Ужгородка 2012-09-13 / 19:34:52
"Нагнали" бюджетников для толпы и "гонят пургу" на них. Сколько же можно издеваться над людьми ?????????????????????????????????

неєцун 2012-09-13 / 19:22:07
Почав Балога також підлизуватись і до угорських виборців Берегова, а спочатку критикував провладного кандидата, той також захищатиме інтереси громад угорців, а тепер його слова повторює Балога. І яку він роботу проробив для мешканців цього округу і як пожалкував, що нема єдиного угорського округа, хоча сам реально знає, що тоді б він сам пролетів на цьому окрузі як фанера над Парижем

Логік 2012-09-13 / 15:33:39
І лише угорці переконані, що їх інтереси краще буде лобіювати угорець. :-)

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини