Як „Малий Париж” весну зустрічає

(В продовження теми „Ви ще зеленієте? Тоді ми йдемо до вас”)

Як „Малий Париж” весну зустрічає

„От іще один урбаністичний монстр,
ще один Пуп Землі, ще одна Столиця Світу.”
„Лексикон інтимних міст”
Ю. Андрухович

На минулих виборах  наше місто вдруге обрало мером кандидата, який  ішов на вибори під девізом: „Європейському місту – європейського мера”.

І це логічно. Як могло наше славне місто вибрати не європейського мера? Як не як, а наше місто – Малий Париж. На будинку мерії так і написано – „Париж”. Не знаю, як в там весною в столиці Франції, але в нашому Малому Парижі весною можна отримати таку еститичну насолоду, що середньостатистичному французу в найсміливіших фантазіях не присниться.

Я не про відвидини нових виставок, картинних галерей, театральні премєри, весняний показ мод – у нас їх немає, а про дива садово-паркового мистецтва і ланшафтний дизайн, який щовесни, ось уже декілька років підряд влаштовують в нашому місті.

Не  буду ділитися епітетами, які  особисто в мене виникають,  коли пробую оцінити смаки і профпридатність таких „дизайнерів”. Навіть не звинувачую їх, бо все це ментальніть громади, яка поступово звикає до думки що так і повинно бути. Виношу на ваш розсуд добірку світлин того, у що невпинно перетворюється наше європейське місто.

Всі фото зроблено у центральній частині міста.

На таких живописних вуличках живуть місцеві „парижани”

Ось набережна славного потічка „Бургунд”, який є окрасою нашого міста

Іде стрижка дерев на всесвітньо відомій дорозі до амфітеатру , де з усього світу зїжджаються поціновувачі „Гуцульської бринзі”

Площа „Комунальної революції „ саме звідси починаються всі оці чудові ландшафтні проекти

Фотографія на пам’ять біля найстарішої будівлі міста – церкви  Божої Матері

Тут також полюбляють стригти дерева, не шкодуючи старовинних хрестів

На цій вулиці розміщені „найкрутіші” місцеві готелі

Кожне дерево на центральних алеях – це шедевр наших знаменитих садівників

Площа новорічної Ялинки – місцеві „Єлісейські поля”

20 соток  бруківки без жодної клумби і битий тротуар для улюблених містян

Гуляємо набережною місцевої Сени – тут бутіки „викидують” все, що не модно в цьому сезоні

І ще одна цікавинка набережної – Мерська алея

Площа „Червоного Вагона” – такий собі Мулен Руж

Дорога біля  головного міського парку

А це окраса нашо міста – центральний парк на набережній Сени,
місце призначення романтичних зустрічей, єдине місце для відпочинку  з дітьми, обладнане дитячими майданчиками за всіма європейськими стандартами

Місцева богема дуже любить об.......жувати  круті береги Сени

А це дерево - номінат на звання „Дерево року”

Через три тижні світлий Великдень, а ще через три місяці – Мундіаль. Що зміниться в нашому місті? Боюся, лиш одне – дерев стане ще менше.

24 березня 2012р.

Теги: дерева, Париж

Коментарі

гуцул 2012-04-10 / 13:02:01
Накінець найшлася людина яка показала реальний стан господарювання мера Думина який нібито носить вишивану сорочку а насправді носить паспорт громадянина мадярщини. шкода що так мало таких людей! і повірте що автор цієї статті був великий прихильник Думина і тепер перед людьми висвітлюючи проблему Рахова хоча цим виправити свою помилку або помилку Думина, тобто просто заставить думина працювати на благо нашого міста Рахів.

Перець 2012-03-31 / 21:52:31

Тролінг і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін

Татьяна 2012-03-28 / 09:33:11
У вас не работают ЖЭКИ. Они существуют,но работы их не видно( нэма коштив) так они отвечают. Дворник по утрам не подметает территорию вокруг дома, уборщица не моет подъезды, никто не вкрутит лампочку над входом в подъезд,не застеклит на зиму разбитое стекло. Интересно куда уходят деньги налогоплательщиков? Я как то спросила у жильцов дома, в который я приезжаю в гости" почему не обратитесь в администрацию и не напишите жалобу?" На меня посмотрели как на идиотку. Никто не хочет никуда идти. Странно как то. У нас если что не так,то звонишь в ЖЭК И ВСЯ ПРОБЛЕМА УСТРАНЯЕТСЯ БЕСПЛАТНО.А бабушки так те если что не так,сразу заявление в исполком несут. Они все знают кому и куда писать. Может и правда говорят,что сам президент "забил на Закарпатье" Но все равно, каждый должен начать хотя бы со своего двора.

Татьяна 2012-03-28 / 09:20:10
опечатку сделала в своем имени)))) Дожила!!!!

Татьяга 2012-03-28 / 09:19:00
Я конечно извенюясь,что перепутала города. Сама я приезжая. Но поверьте, в Ужгороде даже в центре не везде чисто. Те же свалки и мусорные баки с валяющимся вокруг мусором. Все это не огорожено, вокруг подметается наверное раз в месяц. Стоит 2 бака на 10 домов 3 этажек. конечно этого мало.Урны это вообще редкость. Идешь с этой бумажкой от мороженого и не знаешь куда ее деть. Я житель большего мегаполиса,где все чисто и красиво. Обидно,что красивый город Ужгород славится своей грязью.Скоро зацветет сакура и магнолия и боюсь,что аромат их цвета будет перебивать амбре доносящиеся из переполненых помоек и кучек мусора.

СМИХАЙЛО 2012-03-27 / 19:32:38
"...щоденною працею, як казав Шептицький......"
Я нагадаю Вам слова іншого великого українця, І. Франка: "Ти, брате, любиш Русь, як хліб, як кусень сала, я ж гавкаю, щоби вона НЕ СПАЛА". Але, здається, Вас неможливо розбудити - Ваш сон летаргічний

До ХХХ 2012-03-27 / 19:15:30
Ха-Ха-Ха. Невже Ви справді вважаєте, що той, хто розмістить фотографії міських гадюшників сам і "обгаджує" місто, а той, хто ці гадюшники створює "тихою і невтомною щоденною працею" - великий патріот рідного міста, краю, держави? Не хочеться нікого ображати, але це якась хвороблива, перевернута уява про міський благоустрій зокрема і патріотизм взагалі. Кожен повинен виконувати СВОЮ роботу, і бажано якнайкраще. І мер міста, і двірник, і водій маршрутки, і даішник, і будівельник доріг іт. д. І не треба перекладати з хворої голови на здорову.

Орися 2012-03-27 / 18:57:43
В нашій державі все роблять тихою сапою. Спочатку на виборах тихою сапою домальовують голоси, потім нулі в сумах тендерів,
тихою сапою в нас домальовують собі у власність будинки споруди і парки. Кожен має робити те за що бере зарплатнюі що обіцяв робити коли ішов на посаду.
Час покаже кого і як запамятає рідний край.

*** 2012-03-27 / 17:21:05
2ххх

Обгаджують ті, хто пише під ніком і при цьому прикривається іменем Шептицького

ххх 2012-03-27 / 16:56:07
Добре сидіти за компютером і обговорювати недоліки...... а може краще просто взяти і щось зробити для рідного міста..... хай скаже пані Орися що вона зробили для рідного міста ????? Чим її запамятає рідний край ???? тим що вона його обгажує ... таких як вона вистачає, біда що не вистачає справжніх патріотів, які не криками і галасами люблять батьківщину, а тихою і невтомною щоденною працею, як казав Шептицький......

Орися Інж Будівельнику 2012-03-27 / 14:48:38
Думаю що Таня не випадково помилилася і подумала що це Ужгород. Така картина типова для теперішньої України. Села і містечка виглядають як після чуми, а кількість грязі прямопропорційня аморнальності влади і людей які одбростають палацами і пробують дорогими парканами відгородити себе від мерзеннихнаслідків своєї діяльності.
Рахів назвали Малим Парижем ще тоді коли він таким був у 30-х роках, зараз це просто насмішка над Парижем

інж.-Будівельник 2012-03-27 / 13:08:35
Судячи із коментарів, не всі впізнали, по фото, яке це місто!
Це місто Рахів!
Так у нашому районному центрі бруду вистачає!
І коли їдеш залізницею то потяг чекаєш не на вокзалі, а у кафе, бо вокзала немає, проте є ларок де іноді бувають квитки.
Хто назвав Рахів "Малим Парижом"?)))
Центральний парк це взвгалі "родзинка міста"!
Мер якесь "чмо", за десять, чи скільки там, років своїми руками міг хочаби парк привести до порядку.

ТАТЬЯНА 2012-03-27 / 10:18:35
УЖГОРОД ПРОСЛАВИТСЯ СВОЕЙ ГРЯЗЬЮ НА ВСЮ ЕВРОПУ. БОЮСЬ,ЧТО ТУРИСТЫ И БОЛЕЛЬЩИКИ БУДУТ В УЖАСЕ И ПО ВСЕМУ МИРУ ПОЙДЕТ СЛАВА О ВЕЛИКМ МУСОРНОМ ГРАДЕ УЖГОРОЖЕ)))) НАВЕРНОЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ ГОРОДА С ТАКИМ ЖЕ НИЗКИМ ВОСПИТАНИЕМ И КУЛЬТУРОЙ,ЕСЛИ НЕ МОЖЕТ ПРИВЕСТИ В ПОРЯДОК УЛИЦИ РОДНОГО ГОРОДА. РАНЬШЕ ХОТЬ ДЛЯ МУКАЧЕВО ЧТО ТО ДЕЛАЛИ А СЕЙЧАС НАВЕРНОЕ ТОЛЬКО НА СОБСТВЕННОМ ДВОРЕ.

ТАТЬЯНА 2012-03-27 / 10:14:22
Я МНОГО РАЗ ПРИЕЗЖАЛА В УЖГОРОД. НО ТАКОГО ГРЯЗНОГО ГОРОДА НЕ ВИДЕЛА НИГДЕ. МОИ ЗНАКОМЫЕ ТОЖЕ ВСЕ НА ЦИГАН ГРЕШАТ. НО Я МНОГО РАЗА ВИДЕЛА И УБЕДИЛАСЬ НА ВСЕ 100%,ЧТО САМИ ТАКИЕ СВИНЬИ.... МУСОР БРОСАЮТ ГДЕ ПРИДЕТСЯ,ВОЗЛЕ ДОМА ПОРЯДОК НЕ МОГУТ НАВЕСТИ. ЧТО ВОЗЛЕ ДОМА, В СОБСТВЕННОМ ПОДЪЕЗДЕ И НА ЛЕСТНИЧНОЙ КЛЕТКЕ НИКОГДА НЕ ПОДМЕТУТ. ПРОСТО ЖУТЬ. КУДА ТАМ УХГОРОДУ ДО ЕВРОПЫ. СЕЛО,СЕЛОМ ПРИЧЕМ СТАКОЙ НИЗКОЙ КУДЬТУРОЙ И ТАКИМ МЕНТАЛИТОМ У НАСИЛЕНИЯ...........

Фанат 2012-03-26 / 08:55:50
Супер. За одним зауваженням Мундіаль - Чемпіонат Світу, а це буде Євро...

НЕ ЦИГАН до Натали 2012-03-25 / 11:21:49
"Наша страна - Цыгания,...".
Даремно Ви ображаєте циган. Ви напевно не бачили циганських новобудов у славному Малому Парижі (на Усті-ріках та на Полі Чудес нижче РЕСу). Далеко не кожен НЕ ЦИГАН спроможний спорудити такі хороми, облаштувати таку огорожу, ідеально прибрати двір. До ТАКОГО стану наші славні міста (а їх багато!) довели інші люди. Це особлива національність - ГОМОСОВЄТІКУС. В умовах незалежної української держави гомосовєтікуси трансформуються - на УРАпатріотів, ПРоФФесіоналів і їм подібних будівників Нового Закарпаття. Незмінним залишається їхнє бажання - урвати чимбільше для власних потреб, а на громадському - хоч трава не рости! А взагалі, десь глибоко в душі, я з Вами погоджуюся. Сумно...

Натали 2012-03-24 / 09:35:48
Мы Украинцы, Европейцы? Наша страна - Цыгания, а мы настоящие цыгане.