Пул Шашіка

Воно, звичайно, вірити в Бога треба. Тільки, щиро й без надриву. Бажано, мовчки. Віра в Бога, безумовно, відбувається через наші думки. Власне, коли виражаємо свою віру вголос, то передаємо словами. Своїми ж!

Мілан Шашік наразі без журналістського пулу
Мілан Шашік наразі без журналістського пулу

Те, з ким нас хто (або – що) ріднить, те й тримає на світі. Решта – абстракція. Сенс для здогадливих. Ось, і буває не раз, розмірковуєш, що ж воно та-а-м насправді... Нуль, або питома вага!

Здається, так усе просто. Ат, виявляється, ні. Припасовуєш до нуля одиничку то туди то сюди. Ну, для солідності. Й сам тоді відчуваєш себе значно впевненіше. Абсолют уже не цікавить нікого. Хіба що – космічне сміття на орбіті. Німб. І розминаєш сміття. (За Станіславом Вишенським). У результаті – брешеш собі й іншим. Я – вірю. В кого або що віриш, якщо твій мозок захаращений сміттям. До слова, те «святе» пометення зібране й викинуте на твій город, з чужої хати. Відтак і понині захоплюєшся ґозом, що виріс на пустирі – замість того, щоб виплекати самому доглянутий сад. А, нащо... В сусіда грушки смачніші. Та й не треба надміру докладати зусиль, напружувати власне сумління!

Ковдош завжди простибігу радий.

Хоч, кажуть, що й ковдоші позаочі бувають заможні. Хтозна-хтозна...

Цікаво, най би розповів меткий на слово Михайло Фединишинець, як то бути в пулі самого Мілана Шашіка. Народ-то у нас темний і затурканий. Розкажи, Мигальку! Дитино золота... Просвіти трохи русинську паству.

А відтак когось попрошу, най би поділився своїми враженнями від його ж (її ж) присутності в пулах Феодора й Марка... Журналюги завше раді поділитися чимось новим! На те вони й провісники світла...

07 лютого 2012р.

Теги:

Коментарі

Катя 2012-02-12 / 19:35:32
Так, амінь

Прохожий 2012-02-12 / 13:58:31
Катя, це не лиш до "Бойка", це до "автора", до Піпаша, і до Вас, словом, до ВСІХ !!!

Катя - Бойкови 2012-02-12 / 08:47:55
Евангеліє від Матвія глава 23

А вы не называйтесь учителями,
ибо один у вас Учитель — Христос,
все же вы — братья;
9
и отцом себе не называйте никого на земле,
ибо один у вас Отец, Который на небесах;

и не называйтесь наставниками,
ибо один у вас Наставник — Христос.
11
Больший из вас да будет вам слуга:
12
ибо, кто возвышает себя, тот унижен будет,
а кто унижает себя, тот возвысится.

Горе вам, книжники и фарисеи, лицемеры,
что затворяете Царство Небесное человекам,
ибо сами не входите и хотящих войти не допускаете.
14
Горе вам, книжники и фарисеи, лицемеры,
что поедаете домы вдов и лицемерно долго молитесь:
за то примете тем большее осуждение.
Горе вам, книжники и фарисеи, лицемеры,
что обходите море и сушу,
дабы обратить хотя одного;
и когда это случится,
делаете его сыном геенны,
вдвое худшим вас


Микола 2012-02-12 / 00:11:06
Віруючі..... Шашік.... церква.....Шановні!! Мені не потрібен РАЙ потім!! Мені потрібен РАЙ тут!! На Замлі!!! А за цей РАЙ потрібно боротися!! І боротися тут!! Кожен плюс має свій мінус..Який один із законів філософії?? - Єдність і боротьба протилежностей! А тому, за мир потрібно воювати!!! І мені подобається Старий Завіт.... Зуб за зуб, око за око! Хто піде за моїм зубом, той лишиться своєї голови!! І мені все рівно, чи буде це бандюк, чи державний чиновеник, але правда буде зверху!!

рокош 2012-02-11 / 17:25:12

Сашко 2012-02-11 / 12:10:59

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Бойко 2012-02-11 / 08:28:32
Не пан Мілан, а Владика Мілан-се раз. А другоє- Владика не політичний оглядач, а владов тим більше не командує. Також не належить до Хельсінівської спілки, не працює в органах котрі ведуть нагляд за правоохоронними органами. Він проповідує Христа і його Правди,і точно практикуючий греко-католик ті злочини не робить про які ви пишете. Дивно чому з усіх предстоятелів Українських Церков ви звернули увагу саме на ньго, єпископа який очолює невелику єпархію? Чому не звертаєтеся до достойників Московської Церквм які більш з владою повязані, чому достойники методистів не дають цьому оцінку до церкви яких ходите? Хотя ходят у клуб, а до Церкви належать. Видит мені ся, що ви проста баламутниця, яка не має роботи, а хоче ся показати та зробилася інтернетним писарем.

Катя 2012-02-11 / 05:35:15
Пане Мілану, якщо ви читаєте Інтернет, висловіться на цю тему як християнин. Розумію, коментарі в інтернеті - це не ваша парафія, але у вас є багато важелів і можливостей. Ви навіть владі даєте звання та ордени, і вона перед вами схиляється. Якщо, звичайно,простий українець або, навіть, русин (не католик)для вас щось значить.

Катя 2012-02-11 / 05:28:59
Київ – "Українські правоохоронці катують підозрюваних. Для того, щоб вибити зізнання, запорізька міліція знущалась із підозрюваних у підриві Свято-Покровського храму у Запоріжжі, запевняє мати ув’язнених. Насильство під час досудового слідства зустрічається часто, це одна з найбільших проблем українського судочинства, зазначає суддя Європейського суду з прав людини Ганна Юдківська. Українські правозахисники стверджують: в Україні фактично неможливо довести, що людину катували під час досудового слідства" (радіо Свобода).
Якщо почати моніторити на цю тему Інтернет, жахнешся. І це ХРИСТИЯНСЬКА КРАЇНА? Де її духовні лідери? Де Закон? Де Шашік і Ватикан з його безмежною владою, укінці-кінців? Цікаво було б почути його думку на цю тему.

Катя 2012-02-11 / 05:21:09
Кажуть,що пророкування про вихід з кровю насправді страшні, там говориться про страшні речі. І коли я бачу по новинах, як вбивають дітей за гратами, на допитах, недавно чула статистику, що в Україні кожні 40 хвилин у міліції когось катують, скажіть - це християнська країна? Не хочу влазити до політики, але бачимо що робиться у Києві і на місцях. "Напередодні Міжнародного дня захисту жертв тортур українські правозахисники роблять невтішні висновки: тортури в Україні – вже не рідкість, а буденне явище" -УНІАН.Мета важливіша за засоби, а тому жертвами стають безневинні люди, вважає Борис Захаров. За допомогою жорстоких знущань можна вибити визнання в будь-якому злочині.
- Ця проблема за розмахом більша, ніж епідемія туберкульозу, - сказав Борис Захаров. - на Туберкульоз хворіють більше півмільйона, а за минулий рік тортур зазнали 800 тис. осіб"(УНІАН).

"Завтра вони прийдуть за тобою". Замисліться.

Катя 2012-02-11 / 05:08:29
Цей цар буде жорстокіший за "першого Сталіна". І люди поведуться на його обіцянки кращого життя, безпеки, порядку і т.д. ТОбто,за чином антихриста. Ви не відучаваєте, як згущаються хмари над Україною? Я особисто вірю в ці пророкування, тому що бачу їхнє сповнення. Хто це може вмістити, нехай запамятає, і на власні очі побачить їх сповнення. А хто може звідси поїхати з нормальних людей, гадаю, краще б їхав, поки є ще хоть якась можливість.

Катя 2012-02-11 / 05:03:58
У 1953 році на одному з пятидесятницьких зібрань один з віруючих пророкував про те, що Рад Союз розвалиться, буде відлига, усі нетрадиційні конфесії християн отримають право вільно збиратися для молитв, але на короткий період. Під час цього короткого періоду відлиги (віручі називають його інакше - безвладдям) будуть два виходи з союзу християн. Перший - без проблем, коли в США у 1989 році ввели поправку Лаутенберга, по якій без проблем виїжджали християни, другий - вже США обжемувало кількість бажаючих за наявністю там родичів. Так от,тоді, у 53 році, було пророкування: після періода безвладдя (я чула про це вперше ще за часів "царювання" Ющенка) на терени колишнього Союзу прийде цар у дусі Сталіна. Відродиться союз (певно, у якомусь схожому вигляді, алне це,звичайно, не той союз, за яким тужать багато українців, і почнуть шукати винних у його розвалі. Так от, тоді буде вихід християн, на яких знову почнуться гоніння, і тоді буде "вихід з кровю".

рокош 2012-02-11 / 04:47:35

ярослав орос 2012-02-10 / 18:55:16
местный 2012-02-10 / 08:00:01
Хорошо то, что у Вас вообще есть какие-то взгляды и убеждения :)

вразила мене ся -- "блискавка"...
може, ще прошиє й когось до самого тім*ячка...
а мо*, й ні...

Русин 2012-02-10 / 11:04:35
Щодо сектанства, як видите Катерино, я не милюся.Методисти не засновані Христом, а Джоном Веслі в 1720 годови, як англіканська секта в Оксфорді. Видите Христос заклав лиш єдну Церкву, не в 1720 годови. Всьо другоє не є Церкви, а людські організації, секти. Вказую Вам, що се не сторінка знакомств, я маю кому в очи дивитися, і ви майже не робите в методиській інквізиції. Може сте робили в СБУ, ават в фірмі, що била перед нив бо, щось замашки такі маєте. Межи апостолами жін не било і Святе Письмо ніщо всюди тичити. То не книжка анекдотів. Щкода, що дако не чув за РУСИНІ, най собі від діти попросит історію, та прочитат, що якби не било русині не било би і українців. І якщо більщість русині кличеся вкраїнцями, я можу не хотіти так ся кликати. А щодо переслідування католиками протестантв, то било давно, а протестанти вбивають католикі в Ірландії типирь. І протестантам би треба попросити вибачення від японців за протестанта Трумена який наказав верти дві атомні бомби на мирні міста і то по войні, вибачитися за апартеїт в Африці, за знищення місцевого населення в Північній Америці та за другі і головництва. Гілерови щи би вчитися треба. Так, що чиє би мичало, а чиє мовчало.І що ся так боїте переслідувань, а правда ви не Христова Церква, котру ворота пекла не знищат. І коли, щось писулькаєте треба, щось і знати. І панове писарі хочете, щоби вас вважали вважайте і ви других.

Катя - местному 2012-02-10 / 08:55:24
Цитата местный :"печалько, конечно, но это выражение настроения пока еще о-о-о-о-очень небольшой части населения. Причем как относительно религиозных взглядов, так и национальных (имею в виду отдельную от всех и не похожую ни на кого из землян нацию "русин"), так что при осознании тревожных симптомов - это еще не трагедия..."

Вот видите, вы сами говорите - "пока еще ..." к сожалению, такие настроения у большей части так называемой "интеллигенции Закарпатья", не говоря о плохо скрываемом антисемитизме. Они пишут "умные" вещи, а у самих в голове - ограничения, которые, как они считают, дают им объективное право оскорблять.

местный 2012-02-10 / 08:00:01
2Катя - усім небайдужим ("Прошу звернути увагу громадськості на публічні образи віруючих ... з боку так званих "русинів"...)

Катя (точнее, Вы не Катя...) Такой чел, который Вам нагрубил, выискался один. печалько, конечно, но это выражение настроения пока еще о-о-о-о-очень небольшой части населения. Причем как относительно религиозных взглядов, так и национальных (имею в виду отдельную от всех и не похожую ни на кого из землян нацию "русин"), так что при осознании тревожных симптомов - это еще не трагедия...
Ваши религиозные взгляды отличаются от моих - ну и прекрасно. Хорошо то, что у Вас вообще есть какие-то взгляды и убеждения :)

местный 2012-02-10 / 07:48:17
2Михайло ("до Сорри 2012-02-10 / 00:43:25 "Адже, можна було похвалитись "нашествієм на Рим около 500 русинув" (після остготів це друге за масштабом нашестя )..."

5 баллов :)))

моя версия: почему не "зразу ж після повернення до краю": вероятно, за 2011 год с провокатором в декабре уже полностью рассчитались, включая 13-ую зарплату, поэтому нафига зазря, задаром светить такую фотку, а вот в новом году - типа как уже работа в 2012, "всьо чотко", показывает что не зря в ведомости расписывается - работает, работает ...

Михайло до Сорри 2012-02-10 / 00:43:25
"Михайле, я не автор..." Я не запитував, ХТО "вніс" обратку, це й так зрозуміло. Питання - чому САМЕ ТЕПЕР? Адже, можна було похвалитись "нашествієм на Рим около 500 русинув" (після остготів це друге за масштабом нашестя ) зразу ж після повернення до краю.

сорри 2012-02-09 / 23:43:03

Михайло АВТОРУ 2012-02-09 / 23:29:31 ...Як міркуєте, чому "обратка" появилась САМЕ ТЕПЕР,адже була зроблена 14 грудня минулого року? (с)


Михайле, я не автор, але відповідь очевидна: просто спілка ім. Маргітича підняла тему "русинства" в контексті МГКЄ, а в ході розмови фото внесли самі "русини"...