22 листопада: погляд збоку

Дивитися на себе чужими очима не завжди приємно, але здебільшого цікаво і завжди повчально. Тільки чи кожен робить для себе бодай якісь висновки, аналізуючи чужі погляди?

Часто буваючи за кордоном і спілкуючись з іноземцями, бачиш, що вони дивляться на багато речей під іншими кутами зору, ніж ти сам і ніж ми, українці, взагалі. А деколи для цього і за кордоном бувати не треба. Цікаві й часом несподівані погляди на нас з''являються самі – треба тільки бачити їх. І я рекомендую подивитися на сьогоднішній день 22 листопада очима російського журналіста Петра Бологова:

http://www.lenta.ru/columns/2011/11/22/freedom/

 

 

22 листопада 2011р.

Теги:

Коментарі

Кришеник 2011-11-22 / 18:01:13
Погляд збоку завжди корисний. Але здається, що втомлене й збаламучене суспільство боїться вперто вгледітися в себе, аби раптом не увидіти, яким воно є насправді. Ліпше клястимуть і далі всяких-різних політиків, шукатимуть поміж них найгірших “зрадників”, ганитимуть безупинно в усьому винуватих “противсіхів”, споживатимуть залежно увесь той колополітичний треш, який підносять услужливі медіа. Колись схожу поведінку названо втечею від свободи. Якщо так, зрозумілішим є стан психологічного неприйняття та глухої роздратованості з сьогоднішнього свята. Свобода – нелегко. Кажу не в повчання комусь. Просто відчуття і настрій.