Да пашлі ви…

Дві дами – Таня і Надя плюнули на все і поїхали собі відпочити в Єгипет. А що? В кінці-кінців, життя одне, кому, як не жінкам, в ньому легковажити. Якби хто знав, як то набридає зображати з себе вічно ділових та суворих, дивитися на перелякані обличчя підлеглих, які вже давно злилися в одно – позастатеве і буденне. А де романтика? Де кольори і фарби? Як казав відомий кіногерой: ми перестали робити безглузді вчинки, ми перестали лізти у вікна коханих жінок…

Да пашлі ви…

Та й  ситуація, коли нагорі почалося суцільне свято і карнавал бажань, не припиняється, цілком дозволяє. Воно ж то для нас-бидломас, депресуха – криза, сірість, осінні сутінки і зима холодна насувається, а для людей блакитного сонця і шансонної розпальцьовки – вічний травень і розгуляй почався. Одним словом, як казав класик української економіки Микола Янович Азаров – да пашлі ви. Що у виноградівських обставинах означає – з своїми бюджетами-кабінетами, раками-грипами, субсидіями-мубсидіями...

Звичайно, вихованість, політкоректність і толерантність від серйозного журналіста (який не поливає владу "брудом") вимагає повних імен, прізвищ,  посад, поваги до цього всього і приблизно такого тексту: голова Виноградівської райдержадміністрації Тетяна Дмитрівна Граб та головний лікар Виноградівської райлікарні Онисько Надія Степанівна після важких трудів на благо громади, після безсонних ночей, безкінечних нарад і консиліумів,  поїхали вклонитися пірамідам (чим не Афон?), відновити сили, щоб з свіжим натхненням кинутися в бій за добробут, щастя, здоров'я і благополуччя людей, як заповідав Гіппократ і Янукович. Але який у відпустці офіціоз? Він тут, у рідному болоті, доречний, а там, на надувному матраці, гойдаючись на хвилях теплого моря... Та ще й місцевий красавец-мужчина Морека якось синхронно зник і опинився в зоні мобільної недосяжності... Чи не здійснює Володимир Васильович дамам кавалерський супровід?

На господарстві  залишилася "Чорна Гора", Якоб  і відставний прокурор Граб. "Чорна Гора" продовжує зображувати нев'янучі цінності демократії: будити,  освічувати, невтомно трудитися над свідомістю місцевих обивателів, попутно збуджуючи уяву і низькі інстинкти периферійних пройдисвітів. Якоб ліниво зображає ілюзорну і віртуальну владу разом з живчиком Любімовим, а Граб – сімейні цінності, сумно ворушачи ціпком напівзгасле сімейне вогнище.  Одним словом, все виглядає по-осінньому безнадійно  і запущено. Із живого тільки промінчик єгипетського сонця із закордонного далека.

Дамочки!!! Повертайтеся скоріше!!! Без вас нудно. Так не вистачає розгонів, накачок, через край переливаючих емоцій на ниві державотворення та реанімаційного лікування. Так не вистачає підкилимних ігор і інтриг місцевому напівживому політикуму, свіжих тем для "Чорної Гори". Залишилось-то пусте:  вибори ті нещасні як слід порахувати та в жорсткій вузді тримати місцевий загін дежслужбовців, щоб здійснював як слід  невсипний контроль за порядком на ввіреній території, справно тяг жили і ссав соки, відправляючи калим в орду.   Приїжджайте і мерщій розкажіть нам про що нашептав сфінкс  в тіні величних пірамід з країни, де цокає годинник вічності, перемелюючи в пісок життя цивілізацій, імперій і іншого ширвжитку, що на пацанській мові називається "в натурі влада".

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
22 жовтня 2011р.

Теги: Єгипет, вибори, влада

Коментарі

2011-10-28 / 15:54:00
За що отримують гроші чиновники Виноградівської ради?


Голова Виноградівської районної ради бігає по місту і агітує працівників санаторного закладу «Берізка» і ти в область і мітингувати проти закриття установи. Та не по місту йому треба бігати, а бути на робочому місці. Бо коли до нього не прийдеш, то все не має часу. Секретарка, котра є по штату його радником, і отримує зарплату більшу, ніж ті ж вихователі у «Берізці», чи лікарі, чи вчителі, тощо, не знає, що казати. А Олег Вікторович працювати має з 8.00. до 17.00. За це йому держава платить заробітну плату. Ось, до прикладу, у прийомний день, 28 жовтня 2011 року я пробував до нього попасти на прийом (бо на дверях написано: «особистий прийом громадян у другу та четверту п’ятницю місяця з 8.00 до 15.00.год.»). Не було пана на роботі ні у 8.00, ні у 8.30, ні у 11.40., ні у 13.30. Мабуть,Олега Вікторовича знову дружина попросила посидіти з дитиною, як недавно він сказав у одному з інтерв’ю газету «Чорна Гора». А коли ж він відпрацює години, за які отримує заробітну плату? Чи його це не цікавить? А громадян цікавить: чому чиновника, якого, як він каже «люди вибрали», в робочий час займається своїми ділами, а не вирішує проблеми району?

Василь Магочі - Виноградово.

Дружбан 2011-10-26 / 17:36:00
А причому тут Любімов і день визволення Виноградова?
Це майже райадміністрація хоче тему перевести, шоб сховати свою совковість кажуть Любімов винен...

хамелеон 2011-10-24 / 20:46:00
Якщо б у Києві прийшли до влади фашисти чи націонал-соціалісти, то такі б люди покладали квіти до пам'ятника Мусоліні чи Гітлера. Тільки б бути при владі на місцях та мати з цього зиск. Головна релігія для них - ВЛАДА І ГРОШІ!
Все інше - ДЕКОРАЦІЇЇ!

сорри 2011-10-24 / 18:43:00
А що, справді, святкувати мав Любімов? "Доблєсноє взятіє вінних подвалов" Ужгорода, Мукачева, Берегова та Виноградова совєтсько-азійською ордою? Після якого, як я уже колись писав, той наступ захлиснувся у власній блювоті...

Чи прихід московської гебні, яка масово вбивала або засилала на шахти і в сибіри власників найкращих помешкань в центрі міст? Розправу над недобитим на Красному полі закарпатським українством?

Що, справді, мав разом з вами празнувати, за вашою компартійною інерцією, пан Любімов, панове совки?

Я б ще зрозумів. якби цей день по назві і суті "підтягли" під возз'єднання всіх українських земель. Але "визволення"?..

ярослав орос 2011-10-24 / 18:34:00
пане мочарник, а що то за граб... її теє... можна?..

анонім 2011-10-24 / 18:22:00
страждання совка - велике і глибоке, як море і смердюче, як вигрібна яма.

2011-10-24 / 17:52:00
У понеділок, 24 жовтня цього року, зранку на центральній площі у Виноградові з нагоди відзначення 67-ї річниці визволення міста і району від німецько-фашистських загарбників зібралося чимало люду. «Хвилиною мовчання» керівники райдержадміністрації, міської ради, ветерани, представники громадськості, молодь вшанували пам'ять героїв, полеглих за визволення краю в роки Великої Вітчизняної війни. Вклонитися пам'яті воїнів-визволителів, які полягли за визволення Закарпаття і Виноградівщини, прийшли цього дня Тетяна Граб – голова райдержадміністрації, Василь Якоб – перший заступник голови, Михайло Русанюк та Єва Данич – заступники голови РДА, міський голова Степан Бочкай та його заступник Василь Ціцей, голова ветеранської організації Василь Ковачик та почесний голова цієї організації Андрій Козак. От тільки не побачили цього дня на площі Миру городяни, які теж зібралися, щоб вшанувати пам'ять полеглих, Олега Вікторовича Любімова та виконавчий апарат районної ради на чолі з керуючою справами Зіною Нодь. Олег Вікторович запрошення взяти участь у покладанні квітів проігнорував, так як і проігнорував мітинг з нагоди Дня Перемоги 9 травня 2011 року. Для нього є питання, більш важливіші у ці дня, ніж участь у такого роду заходах. Корзину квітів до пам'ятника від районної ради нема за що купити, так як усі кошти, напевно, спрямовуються на заробітну плату голові та керуючій справами виконавчого апарату районної ради Зінаїді Нодь, яка, за недавньою публікацією улюбленої газети Олега Вікторовича та офіційного рупору районної організації партії «Єдиний Центр» «Чорної Гори», виконує обов'язки ще й заступника голови ради.

анонім 2011-10-24 / 16:33:00
андрейку, сонце, ти надихнувся. а тепер візьми і шось нам напиш, бо інакше жовч тебе задусить.

Андрей 2011-10-24 / 16:29:00
2 анонім, 24.10.2011 15:50:
так, перечитав статтю, ви праві - мене жаба душить - це ж черговий пуліцер мочарніка - витончений стиль, обєктивність, висока фахова майстерність, ага. Щоразу виринає не з власного попелу, а з паленого брухту виробу заводу з Жигулівських пагорбів, виноградівська птіца-фєнікс, і, влучно поціляє усіх ворогів за помірну ціну.

анонім 2011-10-24 / 15:50:00
які принципові журналісти, такий і андрей, який андрей, така і жаба - зелена-зелена з мутними очима.

Адмін 2011-10-24 / 12:33:00
Через порушення "Правил коментування" видалено ряд коментарів

Андрей 2011-10-24 / 09:55:00
професійна "жовтуха" мочарника знову дає рецидив. яка країна, такі й "принципові журналісти".

Микола Староста (Жалива) 2011-10-23 / 20:27:00
спостерігач.. якщо я коментую то підписуюся своїм - ніком.

Горянка 2011-10-23 / 19:51:00
Хтось скаже, що Вас просто задавила жаба.
Ваші дві прихильниці бога Амона нічим не гірші і нічим не кращі за всіх інших всюдтсущих цицькатих секретарів, заступниць і начальниць всяких відділів. Вони , нікчемні і малоосвічені дорвалися до печаток і "печатають" собі ними мани, пють і розмножаються. І не має значення яка держава і який колір прапора- ці самички нічого не тямлять в геральдиці. І де як не в цій державі себе реалізовувати.

Ужгород 2011-10-23 / 10:49:00
Браво! Як завжди -- неперевершено!

спостерігач 2011-10-22 / 16:48:00
зато тебе, старосто, вже ніхто не вилічить.

іржа 2011-10-22 / 16:04:00
можливо і твій ставленик бОРИСЕНКО з ними. Фамілію котрого ти у попередній новинці забув.Думаю, што вун тя вуд Амнезії вилічит.