Відгук на сьогоднішні події

Що процес над Тимошенко політичний (тобто є банальною репресією і помстою), усвідомлює майже кожний, окрім, можливо, палких прихильників ПР. Мотивувальна частина постанови про арешт є черговим прикладом ангажованості українського суду.

Я б зрозумів, і сприйняв, якби Тимошенко судили за корупцію і приховування прибутків (з тисячими інших можновладців). Думаю, тоді лише би осліплені любов''ю до Леді Ю заперечували, що статки пані Тимошенко сумнівні.

Питання "а судді хто?", звісно, риторичне. А ось питання "Хто винен?" має відповіді.

Для прикладу, за п'ять років y владі Тимошенко анічогісінько не зробила, щоб очистити правоохоронну чи судову системи. Навпаки, її колишнього близького соратника (і адвоката) вважають чи не головним впроваджувачем феномену рейдерства в Україні. Заступник Голови БЮТ свого часу навіть пропонував нагородити Лозінського за сприяння у правоoхоронній діяльності. Щось я також не пригадую ані захоплень щитових у ВРУ, ані більш традиційних форм парламентської діяльності, як от внесення і голосування законопроектів від фракції БЮТ чи Уряду Тимошенко, направлених на боротьбу з корупцією чи залежністю суддів.

Найбільшу іронію викликає такий собі політолог, який каже "Сьогодні посадили Тимошенко, завтра прийдуть за тобою". Ось поясніть, чому чергова посадка Тимошенко має стати якимось водоподілом для звичайного українця? Наче вчора "правоохоронні" органи й суди не могли безкарно і безпідставно згноїти людину у тюрмі? Так було при Кучмі, так було при Ющенко, так є при Януковичі,  і ймовірно так буде при наступному Президентові. 

Ось цікаво, коли Юлія Володимирівна наполегливо створювала у 2009 році коаліцію з Віктором Федоровичем (славнозвісний ПРіБЮТ), вона керувалась турботою про звичайного громадянина, про верховенство права, про демократію (за лаштунками)? Особисто я у це слабо вірю. Так чому Турчинов і ще хтось з соратників очікує, що народ має віддячити Тимошенко про її "турботу" повстанням? Вибачте, я не думаю, що змінивши Януковича на Тимошенко ми хоч на йоту наблизимось до суспільства верховенства права. Піднімати Тимошенко на прапор боротьби з корупцією і ангажованістю судів, за демократію і свободу слова смішно. 

Перешкодити обранню Януковича пані Тимошенко могла після першого туру президентських виборів минулого року. Не захотіла. Бо, як і Ющенко, вірить у своє месіанство: в Україні нема іншого лідера, іншої опозиції, іншого "ума, чести и совести", окрім Тимошенко. Або через те, що контроль над усією країною з усіма її ресурсами занадто привабливий. Яка влада – така й опозиція. Через неперебірливість і повну деградації цінностей серед прихильників обох таборів.

Так, особисто мені шкода Тимошенко як людину. Вона справді є жертвою політичних репресій. Якщо вже й саджати, то не за газові угоди треба. І не вибірково Тимошенко з десятком колишніх чиновників. Сидіти повинна ціла плеяда вчорашніх і сьогоднішніх достойників – від Януковича до землевпорядника якогось села на Південному Березі Криму чи працівниці-хабарниці місцевого ОВІРу. Але очікувати, що на захист Тимошенко повстане народ – це або наївність, або цинічне переконання, що весь народ є безголовим. Не весь.

Повставати українцям потрібно давно. Але не через Тимошенко у 2011 р. чи Колеснікова або Кірпу 2005 р.

Поштовхом до революції в  Тунісі став відчайдушний протест проти свавілля влади дрібного підприємця. А як українці підтримали свій Податковий майдна? Як реагують на рутинні вбивства громадян міліцією і мажорами (у т.ч. бютівськими)? 

Не мова у нас теляча, а терпіння.

Фото AFP

05 серпня 2011р.

Теги:

Коментарі

Жиглов 2011-08-08 / 22:29:00
Вор должен сидеть в тюрьме!!!!

Demon Killer 2011-08-08 / 22:04:00
Логіку автора важко збагнути. Кількома словами на початку він охарактеризував процес проти Тимошенко як явні політичні репресії, а потім іде понад три кілобайти тексту про те, яка ж все-таки погана мадам Тимошенко. Таким чином автор неявно підводить базу під те, що все-таки добре, що її судять, хоч і нечесними та беззаконними методами. І зовсім не зрозуміло, до чого висновок про теляче терпіння. Ми телята, бо терпіли негідницю Тимошенко? А автор у білих рукавичках - такий собі юридично-моральний геній, "противсіх". Виходить дуже конструктивна стаття.

Андрей 2011-08-08 / 17:54:00
2 п.Тамара:
"тезура, консеквентный" - "такие передачи и глушить не надо" :)

п.Тамара 2011-08-08 / 17:39:00

Шановні мною коментатори, цінуючи Вашу ерудіцію, все ж таки просила би Вас, будь ласка, висловлюватися людською українською мовою. Без перекладача ніяк не второпаю, що це "пасіонар", "непасіонар", "дефонастрація", "недефонастрація". Ці слова нагадують мені вивіски на наших новобудовах : "Олд континент", "Не олд континент", "Ассоль" і т. д.

КО 2011-08-08 / 15:10:00
Звісно, комусь можна й далі теревенити про вірус Тимошенко, якого, мов, давно вже завели всередину нашої державної системи. Але, здається, тепер не про це б говорити. Множаться відчуття, що ми нині в початку перегляду новітнього політичного фільму-римейку. Продюсери, сценаристи й режисери, як у нас здавна прийнято, родом з чужої фабрики мрій, а от підготовлені виконавці й масовка – це вже свої рідні, вітчизняні. Бо ж десь ми таке вже виділи. Наче це старий, відпрацьований сценарій.
Те, на що режиму Леоніду Кучми знадобилося аж шість років, нинішні пробігли за півтора. Далі про потертість і вторинність сюжетів. Пунктирно. Обезголовлене тіло журналіста – нині це посадка у в’язницю Юлії Володимирівни. За тим мусить бути продовження. Згідно заявленої умовної симетрії слід чекати б на появу піддиванного майора (чи може якогось генерала?), що виставить на огляд світу таємниці Печерського двору. Потім, за аналогією ,має з’явитися нова “Кольчуга”. За нею із засідки вихопляться найпрофесійніші й найдемократичніші з-поміж українських “революціонерів”, з них станеться щось на зразок кимсь контрольованої “України без Януковича”. Їх тепер недовго шукати – всі ті ж самі давні актори рушать на барикади. Правда, добіжать із них не всі, хтось непомітно зверне в найближчі провулки. Потенційних революціонерів знайдеться кому завести – цим у нас займаються більше року. Тримали ж бо для чогось довго міністра всяких різних дурниць. А ці орли-пропагандисти? То ж їх робота, щоб більше всім емоцій додалося. А інакше навіщо нам потрібне те телебачення. Бо ж не випадкові всі ці Бенкендорфи – разом вискочили з-під спідниці Наталки Вітренко (чи вже забули, що малий Єгорка сидів у тому її виборчому списку). А які з того телевізора інші дивіденди?
У кінці фільму декого з випадкових та наївно-чесних бійців-попутників з набраної масовки, звичайно, посадять. І тільки в фіналі за сценарієм мав би ще з’явитися хтось у білому (напевно, що не в мундирі). І зовсім не той, щоб з виду одразу здався цілком проросійським – новий названий наш визволитель народу. Тут є глибша конспірація. Навіть багатьом приємним здасться спершу, поміркованим.
Чи ви таки вважаєте, що дарма були потрачені гроші, як навчали в тій школі “старших” наших братів-президентів, що пильно дивляться на нас із-за східного тину? Вважають, що мають діждатися свого.
А то інакше скільки ж того газу задурно спалено для зйомок?

2011-08-08 / 15:02:00
дивна асоціація 20 років незалежності.
20 років тому Горбачов був у відпустці у Криму, наш президент теж.
настрої громадян були революційні - зараз теж. Як закінчив той президент всі знають...

2011-08-08 / 08:34:00
А Антон все читает, и радуется, сколько еще не обследуемых клиентов сидит за компьютерами.
Люди вы больны.
Как можно столько писать, развивать темы, идеи, концепции, обосновывать.... и главное верить в то что пишешь.

непасіонар 2011-08-07 / 22:11:00
Після дефенестрації скільки таких пасіонарських поступків мали чехи? Чехи давно порозуміли, що пасіонарські подвиги які ведуть к революціям, горожанським війнам являються дуже деструктивними. Подивіться як мирно держава Чехословакія розділилaся на Чеську и Словацьку держави дякуючи раціональним чехам.

Ще розумніше поступила Швейцарія, як Чехія. Селяни швейцарські знали, що важко озброєні рицарі на коньох слабі тоді, коли вони не сидять на коньох. З крючками на конці довгих палиць швейцарські селяни постяговали іх (рицарів) из конів на землю, хорошернько іх вибили и більше славні важко озброєні рицарі перестали ходити на збой до гір Швейцарських Альп. Навпаки, тому що там був покій в Швейцарських Альпах і селяни швейцарські не крали, рицарі давали своє богатство (збой з інших частин Європи) до збереження (усхов) швейцарським селянам і так почалася банківська індустрія Швейцарії. А Вільгелм Телл є тільки міфологія, а пасіонарство з ним і скончило. А розвиток Швейцарії пішов тільки мирним путьом, всі кантони Швейцарії соєдинилися мирно, через мирні договори.

А приклад мадярів є злий тому що, вони були дуже пасіонарні. Біда в том, що мадяри мали багато пасіонарів, а результат є тен, що 2/3 території історичного Угорська ввійшла в другі держави і майже 30% мадярів (мешканців мадярської національності) опинились за границями Мадярштьини.

сорри 2011-08-07 / 21:27:00
Коментар анонім, 07.08.2011 20:54 - мій. А той, що перед ним, не я.

Пан Баклажан 2011-08-07 / 21:14:00
аноніму (до речі, невже важко якійсь нік собі вигадати?):
ви праві, є різні види пасіонарності, одни з них ведуть до прогресу, інші - до хаосу.
І тільки мантрування "якосьвонобуде" ні до чого хорошого не веде. Як і інша мантра - "робити треба". Кріпак та раб теж робили - і шо воно їм давало?

І про Брейвіса. Зараз про нього багато пишуть. І таке, наприклад:

Брейвик действовал
http://ru-antiislam.livejournal.com/442193.html

Для особливо розумних - потст писав не я

Obozryvatyl 2011-08-07 / 21:08:00
КК, сорри сконцентруйте ся на Україну и українців! Чого вам так заваджавуть русини и мадяри на Закарпатті?
Прочитайте, што говорить БЮТівець Полохало в Радіо Свобода.

"БЮТівець Полохало: зупинити деградуючий курс країни можуть лише самі українці. Арештувавши лідера опозиції Юлію Тимошенко, влада завдала нищівний удар по демократії в Україні, остаточно закріпила за собою статус «авторитарного режиму» найгірших зразків. Цим людям байдуже, що про них говорять у світі, й абсолютно байдуже, що буде з країною після них. Це очевидно з їхньої реакції на закиди демократичного світу."

Тратите КК и сорри вашу пасіонарну енергію на етноциді русинів, а прито втрачєте цілу Україну.
Біда бола, йe ай буде с пасіонарами, бo усе стрілявуть там, де не треба.

2011-08-07 / 20:54:00
Зла завжди менше, але воно агресивніше. Зло деструктивне, а тому "злих" пасіонаріїв завжди чекає поганий кінець.

2011-08-07 / 20:42:00
2 Пан Баклажан, 07.08.2011 20:31

тоді вже згадайте і про таких корисних пасіонаріїв як Ульянов-Бланк, Бронштейн, Зіновєв, Бухарін, Євгенія Бош, Георгій Пятаков, Георгія Пятаков ....

або Робеспєр, Дантон, Кромвель ...

або Наполеон,

або той же Адольф Гітлер ...

або, наприклад, корисний пасіонарний спалах молодого та енергійного пасіонара Андерс Берінг Брейвіка

Влад 2011-08-07 / 20:35:00
2Magyar Ember, 07.08.2011 18:58

Проблема домашніх, а тим більше й закордонних, аналітиків ще й у тому, що передбачити дурість вчинків нашої влади практично неможливо


Пан Баклажан 2011-08-07 / 20:31:00
непасіонару:
Візьміть історію близької нам Чехії. Ця країна дарувала світу таке гарне слово, як дефеністрація (тобто викидання неугодних правителів з вікон). Вона стала серцевиною Реформації. В 1968-му чехи спробували втікти з радянського полону...

Або мадяри, яки стали причиною Весни народів 1848 року - а та нанесла сильний удар Габсбургам. В 1956, ще раніше чехів, спробували втекти з радянського раю...

Якби не українські пасіонарії - від Холодного Яру до ОУН, радянський Молох зжер би ще більше безропотних агнців, аніж він то зробив.

В Швейцарії понині національний герой - Вільгелм Телл, і кожен громаданин цієї країни тримає вдома автоматичну гвинтівку і цинк з патронами, на випадок необхідності захищатись.

З Голандії колись почалась світова буржуазна революція. Зовсім не мирна, до речі.

Ще треба прикладів корисної пасіонарності?

2011-08-07 / 20:20:00
2 непасіонар, 07.08.2011 19:25

+ 1 0 0 !!!

Rusyn Val 2011-08-07 / 20:18:00
2Magyar Ember
Рассматривать Фарион, Тягнибока с Михальчишиным как альтернативу уже провалившимся политграндам, это значит лишиться здравого рассудка


Я прогнозирую их следующими на "посадку".На "норончовых" Яник не остановится.

непасіонар 2011-08-07 / 19:25:00
Яких пасіонарів мала Швейцарія, Швеція, Данія, Луксенбург чи Словенія? А яких славних пасіонарів мала Росія, Україна чи Куба?

Як то, што такі держави як Росія, Україна чи Куба нормальне цівілізованне життя для людей не способні створити?


Побачимо, що гарного для людей арабські пасіонари створять по тогорічній арбській весні в Египті, Тунісі ітд.

О Боже охороняй нас від пассіонарів, які в ісротіі людsької цівілізації були способні творити тільки революції, гражданські війни и мізерію для людей!!!

Magyar Ember 2011-08-07 / 18:58:00

Похоже, что это общество не в состоянии дать стране таких политических лидеров, которые бы сами себя через короткий период не дискредитировали и не опозорили.

Рассматривать Фарион, Тягнибока с Михальчишиным как альтернативу уже провалившимся политграндам, это значит лишиться здравого рассудка - testimonium paupertatis.

Считаю вполне вероятным, что вмешательство ЕС, США,Канады, ...., быстро подействуют на власти во главе с её президентом и Тимошенко в ближайшие два - три дня, безо всяких уступок с её стороны, выпустят. То различие в показаниях на суде премьера Азарова и заверение МИДа России уж слишком дивергентны, явно смахивающие на десперанто - политическую авантюру, которая находящимся у власти, вне всякого сомнения, будет стоять их политической карьеры. Никто из политиков вышеназванных стран не захочет париям руки подать.
В таком ракурсе предпочтение в этом политическом раунде следует причислить в пользу Тимошенко.

Rusyn Val 2011-08-07 / 18:22:00
Свобода на черзі.Після лідерів "оранжу" прийде черга Тягнибока з Михальчишиним.


Антон Симкович
Публікації:
/ 4Велопатруль - міліція з народом? Видимість реформ і реформа видимості
/ 5Всі вводять санції проти РФ -- може і нам на часі?
Чому ми регулярно "майданимо"
/ 2«Та неоднаково мені...»
/ 8Моя хата скраю – але автівка в центрі
/ 16Вибіркова гласність: прохання до місцевих опозиціонерів
/ 6Народжений плазувати так і сконає в гадюшнику?
/ 5Рівні серед рівних, або хто захистить Людмилу Янукович?
/ 58Що таке українська міліція?
/ 3Прокурорам – пам’ятник, суддям – земельку, громадянам – мораторій?
/ 12Прохання до депутатів
/ 1"Туманний Альбіон"
/ 12Кембридж обрав ректора
/ 31«Спасибо жителям Ужгорода за мэра-билбордизатора»
/ 25Данина моді чи реальна потреба? Міркування про велодоріжки
/ 7«Почём нынче гласность для народа?» Поради меру Ужгорода
/ 20Гомо советікус – 2
/ 16Стосовно хабарництва у наших вишах
/ 9До питання плагіату в Україні
/ 52Тимошенко і «повстання»
/ 22Гомо советікус
/ 4Чи беззаконня де-факто перетвориться на беззаконня де-юре?
/ 17Хто винен і що робити з забудовою пл. Богдана Хмельницького? Або «активістам на замітку»
/ 8Два слова про Луценка
/ 34Як державі надалі контролювати народ: чи не у цьому «проблема» подвійного громадянства?
» Всі записи