«Кубок Карпат» з парапланеризму (ФОТО)

Ще з часів Леонарда да Вінчі люди мріють літати як птахи. Ось і я мрію поглянути на світ з висока, відчути це змішане почуття запаморочливого страху і свободи. Ми живемо в дивовижний час літаків, вертольотів і парапланів. І щоб зараз злетіти як птах, потрібно лише одне бажання.

«Кубок Карпат» з парапланеризму (ФОТО)

Цього року, з 9 по16 липня, на Закарпатті пройшли Всеукраїнські змагання з парапланерного спорту. За "Кубок Карпат" боролися майже 50 пілотів з різних країн - України, Білорусі, Росії, Румунії, Польщі, Іспанії, Угорщини та Ізраїлю.

У програму змагань входили такі заліки - політ по заданому маршруту на мінімальний час, гонка за заданим маршрутом, політ по трикутному маршруту, політ на відкриту дальність по прямій, політ на дальність до цілі, політ на дальність до цілі з поверненням, точність приземлення.

У цьому році без травм не обійшлося - при підльоті до гори, два парапланериста зіткнулися і впали вниз. До щастя, обійшлося без жертв, один з них відбувся переляком і незначними травмами, а в другого були зламана нога та рука.

 

 

 

 

 

На жаль, на цьому заході мені так і не вдалося політати в тандемі, хоча організатори до останнього моменту обіцяли реалізувати мою мрію. Залишалося тільки проводжати очима в небо досвідчених парапланеристів і фотографувати. Блін, які б фотографії вийшли з висоти пташиного польоту. Всі фотографії можна переглянути за посиланням http://grigoryev.net/kubok-karpat-2011.html

21 липня 2011р.

Теги: Кубок Карпат, парапланеризм

Коментарі

Ігор Баран 2011-07-25 / 14:02:00
Гарно

Оксана Чужа 2011-07-21 / 19:01:00
Гарні фото. Я теж не можу там в тандемі політати, вже тричі була, а "термика" так і не зловила (((