Обіцянки-цяцянки, а журналісту радість…

Історія про те, як холопи вирішили потурбувати відпочинок пана

Обіцянки-цяцянки, а журналісту радість…

У радянські часи, в період застою, популярним був анекдот, який приблизно звучав так: "в нашей стране все во имя и во благо человека и каждый знает имя этого человека". І ось свіженьке: "Беручи до уваги конституційні засади захисту прав людини на особисте життя, його недоторканість, право на відпочинок в позаробочий час, вказаними зборами відбудеться порушення названих особистих прав людини". Вищезазначені рядки вже із рішення українського суду наших днів. І стосуються намірів журналістів провести мирну акцію під резиденцією "Межигір'я", яка тим же таки судом визнана "місцем поживання президента України, а не місцем його роботи". 

Не буду сперечатися із рішенням українського суду, найнезалежнішого та найгуманнішого суду, який завжди стоїть на варті захисту прав людини (точніше, правильної людини). Свого часу Феміда так само відважно захищала попереднього прем'єра, заборонивши взагалі критикувати її, чи радше сказати, Вону. А тепер цей же суд нещадно карає свою недавню улюбленицю.

Із судами все очевидно. Виникають питання хіба-що до журналістської братії: невже ви не читали президентської програми "Україна для людей" і не знаєте ім'я цієї людини? Кажете, Гарант гарантував, що впустить у свої володіння? Так він у нас справжній господар слова: дав і забрав. 
Тепер серйозніше. Зустрічав цікаву статистику про те, що більшість мерів великих міст не живе у містах, якими керує. Жити серед наслідків своєї роботи їм якось не дуже затишно; а ось в сусідніх селах те, що треба.  То ж, щоб покінчити із цією практикою пропоную ввести відповідний закон (можна на рівні традиції без законодавчого закріплення): мер міста чи інший великий чиновник має жити там, де й обрався. Причому в найдепресивнішому районі. До прикладу, мер Києва – на Троєщині, а мер Львова – на Левандівці. І обов'язково в типовій панельній "хрущівці". Щоб бути ближче із виборцями і відчувати, чим дихає місто. Щоправда, тоді із відпочинком були б ще ті проблеми. То сусід свердлить нові отвори, то діти за стіною голосно кричать, або ж закохані увійшли в азарт серед ночі.

А тепер зовсім серйозно. Рішення про заборону мирної акції біля "Межигір'я" - це гол у власні ворота з боку влади. Одне діло сперечатися і конфліктувати із лідером опозиції, яку не підтримує ще більше виборців, а ніж президента. Зовсім інша справа – конфлікт  із журналістами, та ще й по такій темі. Ну щоб трапилося, коли б прийшли журналісти під резиденцію? Ну, було б неприємно Гаранту виїжджати на роботу зранку, але можна було пояснити йому, що це вдячні холопи прийшли віддати честь своєму пану. Ну писали б, говорили б, показували б і що...? Чи вперше. А тепер після цього чудо-рішення суду, що не пишуть? Одним словом та ж-таки опозиція отримала подарунок від влади. Беріть і піартися до схочу. Чи може цього й домагалися радники президента?
А журналістам пропоную не розслаблятися і організувати турне по місцям проживання видатних українців сучасності. Приблизний маршрут такий: "Межигір'я" - Безрадичі – Конча-Заспа. Тільки от біда - відвідати екс-прем'єра, мабуть, не вдасться. Вона б з радістю й сама запросила журналістів до себе додому, тільки от немає цього дому; ще не доробилася. А запрошувати у орендоване житло – зась! Раптом господарям не сподобається. Можуть й вигнати. І куди ж тоді із таким-то гардеробом...

Так що, акули пера, дятли клавіатури та інші борзописці, – стукайте і вам відчинять. Зі святом, колеги!

06 червня 2011р.

Теги:

Коментарі

Слава КПРС 2011-06-08 / 11:17:00
Все правильно написано. А Ратушняк живе у лісі на 555. А Погорєлов – у селі Червениця. А Ледида – на Золотій горі. Черновецький сам його єврейський бог знає де, але не в Києві.

7991 2011-06-07 / 12:00:00
А дача в Януковича вражає. Особливо на тлі загального зубожіння народу. Геть пахана!

Уважний 2011-06-07 / 11:46:00
Щось не пригадую дописів пана Дідуна у ЗМІ. Спочатку доведіть, що ми колеги, а потім і подискутуємо про дятлів клавіатури, кротів відеокамер, глухарів радіоефіру та інших борсучат.

Антон 2011-06-06 / 20:59:00
Для початку таке питання автору: чи не гол у власні ворота бути у керівництві місцевого осередку партії Вони і одночасно нелесно про неї згадувати? Чи лише зараз прокинулось сумління - і одразу з'явилось натхнення моралізувати?