Ужгород – приклад тепла?

Досвід Ужгорода з обігрівом квартир взимку поширити на всю Україну?.. Щось таке бовкнув Президент України, перебуваючи в Ужгороді. А нинішня влада обласного центру крикнула: ура, ми в цьому питанні найкращі.

Це цинічно. "Заслуга" належить не нинішньому, а попередньому меру Ужгорода. Це він зруйнував централізовану систему опалення в місті. Це він сказав ужгордцям – маєте гроші, грійтеся, не маєте – мерзніть й ідіть усі до біса. І ЦЕ Янукович хоче поширити на всю Україну??? І міська влада Ужгорода замість того, щоб сказати – у нас херня вийшла, хоче ЦИМ хвалитися???

Згідно з стандартами, взимку має обігріватися і підвал, і під'їзд, і дах. Питання до мерії міста – як це зробити?

Чи, можливо, у мерії Ужгорода вигадали нові стандарти, згідно з якими цього робити уже не потрібно?.. Тоді чекаємо, коли їх оприлюднять. Наприклад в терміни, передбачені Законом України "Про доступ до публічної інформації".

21 травня 2011р.

Теги: Ужгород, опалення, теплопостачання

Коментарі

п. Тамара 2011-05-24 / 23:04:00
А,що дозвіл на автономне опалення дають не спеціалісти? Щось нове.

Година 2011-05-24 / 14:50:00
п. Тамаро, краще сім раз відміряти, чим один раз вибухнути.

ваші висновки недалекоглядні, далі свого носа складно заглянути. Крім вигоди персональної потрібно дбати про вигоду суспільну. пафосно звучить? але так і є, і байдуже як воно звучить збоку.

то ж незважаючи на ваш технічнообмежений світогляд наполягаю на тому, що 100 автономізації в цих умовах лише тимчасова вигода.

коштами в чужих кишенях ніколи не переймався, те речення про гроші було лише для наводки про причину такої різкої автономізації населення. але знов ж таки, вам складно це сприйняти, бо ви не вмієте аналізувати далі ніж на один крок.

перепрошую, що різко, але годі вже панькатися один з одним.

кожен повинен займатися своїми справами.

п. Тамара 2011-05-23 / 14:15:00
В мікрорайоні "Боздош" у кожній квартирі встановлена автономка.
На сході крвїни про індивідуальне опалення тільки но почули. Висновок : ми -піонери в цьому питанні.
Дехто ставить батареї, які живляться від струму. В домах стара проводка, яка не розрахована на сучасні ел. прибори. Ось де має бути загроза.

Алла 2011-05-23 / 12:44:00
якщо не помиляюся, в новому ... скажімо так, комплексі будівель, що близь Минаю (заїзд з Легоцького), що будує компанія Олійника, так і є - мінікотельні... :)
так, зараз баламута з комунікаціями, передовсім - газовими підвідними, автономки ставились буздумно, є й чимало питань до вентиляції, а це ж безпека, втім, вороття до районних і квартальних котелень вже нема - виводитимуть з експлуатації і ті, котрі були "повернули" восени, аби люди без автономок не замерзли.
зараз же рекомендують ставити електрику - і дешевше, і знову ж ті підвідні...

Алла 2011-05-23 / 10:26:00

Славку, я дуже рада, що ти рефлексуєш :), що тобі не байдуже... Так, нова міська влада вже кілька місяців наголошує - "автономізацію" продовжуємо, ба навіть - завершуємо, передовсім - встановлюючи автономки малозабезпеченим. І так, теза Президента про те, що Ужгород - "в авангарді" була приводом вкотре розповісти про стан справ з системою опалення міста... Але ти забуваєш, що протягом останніх місяців ми - доволі голосно - заявляли і про те, що, власне, ЗМУШЕНІ завершувати перехід, бо система теплопостачання в місті вщент розбалансована і фактично ЗНИЩЕНА, але ж - шляху назад нема і грітися потрібно... Справа традиційно складніша, ніж ти акцентуєш (ми вже про це говорили ;)) Певні питання з порушених тобою, доречно поставити і Президентові, і колишній міській владі. Утім, не упевнена, що вони дадуть відповідь ;) ми ж - готові! Якщо, звісно, вважатимеш розібратися ґрунтовно, а не на рівні рефлексій ;)


 


Я ж не кажу, Алло, що у нинішньому стані речей з опаленням винна нинішня влада ) Я лише наголошую, що так робити з централізованою системою опалення, як це зробила попередня влада міста, не можна.


І детально з цим я вже давно розібрався, зокрема писав про це ще торік писав тут -  http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-63541-Likvidovuiuchy--tsentralne-opalennia-vlada-proponuie-znaity-iomu-alternatyvu-za-vlasni-hroshi


І коли Президент ставить Ужгород у приклад, то я вважаю, що це не правильно. Так робити як в Ужгороді не можна. І про це треба розповісти усій країні.


Звісно, шляху назад немає. Відновлювати радянську систему теплопостачання недоцільно і безглуздо. Та й грошей на це не вистачить ні в бюджеті, ні в людей. Початий процес потрібно завершувати. Згоден на всі 200 відсотків.


Однак хотілось би, аби у новобудовах, котрі, сподіваюся, в Ужгороді ще будуть, робили ставку саме на автономну систему опалення (а те, що зараз в Ужгороді, до речі, називається ІНДИВІДУАЛЬНЕ опалення). Тобто - у будинку одна мінікотельня. У кожного у квартирі - краник, що регулює теплоту, і лічильник.


Власне, я це і лише хотів сказати :)

п.Тамара 2011-05-22 / 17:46:00
До Годинки:
Доки спеціалісти будуть вивчати проблему не один рік і пятирічку ... А люди з автономкою не мають вже зараз проблем. Звісно, якщо з розумом і по нормам зроблений монтаж ,робота узгоджена з сервисантом і прийнята ним... Проблема з трубами була ,є і при діючих котельнях: чи ви не були свідками неодноразових проривів теплотрас? А "прідпрємліви люди"-люди прогресу ,скажіть цим людям дякую , а не рахуйте кошти в їх карманах. Краще порахуйте кошти, які йдуть в повітря кожну зиму і за яке тепло сплачують люди .

Янко 2011-05-22 / 16:06:00
Откровенно говоря проблема тонких труб напоминает мне раздутую проблему 2000-го года в оргтехнике. У нас 100% квартир перешли на автономку и ВСЕ В НОРМЕ! Во всех квартирах нормальное давление газа! Может и есть дома, где хитрый прораб в свое время установил трубы потоньше, но таких единицы. А ваши котельни на дом очередной источник лишних проблем.

КОЧЕГАР 2011-05-22 / 13:02:00
Для багатоповерхівок ,мудрим рішеньям є, міні-котельні для кожного будинку.

Година 2011-05-22 / 11:11:00
Автономки добре вийшло лише для людей в квартирах окремих, насправді ж це загроза для інфраструктури.

Якби хотіли зробити краще, то зробили б, скажімо, якісь міні-котельні чи на дахах будинків чи в підвалах чи в прибудовах, але не в кожного в хаті!

А так, підприємливі люди прощупавши тему, продали ужгородцям близько 25 000 котлів в середньому по 100-200 американських грошей, множити вмієте сподіваюся.

А те, що в будинках (особливо рядянської забудови) труби не розраховані на це, ніхто не зважив. Тут є суто технічна сторона справи, і цим мали зайнятися спеціалісти, вивченням цього. Невже ніхто не був свідком, як в будинках відключали газ, поки люди не скидалися на трубу товстішого діаметру скажімо?

Юрій Лівак 2011-05-22 / 08:56:00
Визнаючи твою правоту, тим не менше зауважу, що з автономками добре вийшло. Бо й економно, і грієш себе, а не повітря на вулиці, як центральні котельні. Тож це підтвердження прислів’я "не было бы счастья, да несчастье помогло"

ярослав орос 2011-05-22 / 02:04:00
бий, тезку, дурнів... або головою у двері, або дверима в голову... бо инак до них ніяк не доходить... молодець!


Ярослав Гулан
Публікації:
/ 1«Хтозна-онлайн». На Закарпатті збільшується кількість анонімних сайтів
Право журналіста на інформацію. Захищати чи ігнорувати?
/ 10«Комунальна» журналістика Закарпаття:
/ 4Закарпатські джинсовики – банки, магазини, політики
Інтернет-ЗМІ Закарпаття: ситуація покращується
/ 9Редакція закарпатської газети – редактора та верстальника достатньо?
Журналіст знає, корупціонер боїться
/ 6На друковане слово грошей вистачає не усім
Газетна листівка під двері. Це краще, ніж джинса
«Реклама» обласної влади на Закарпатті обійдеться у 48 тисяч на місяць
На Закарпатті слово під загрозою контролю. Але вихід є
/ 2Державні і комунальні ЗМІ – у вільне плавання. Або ж в історію
/ 1Сайту Ужгородської міської ради «допомагає» приватний веб-ресурс. Чи це етично?
/ 2Мерський фінал в Ужгороді
/ 4Набережна Незалежності у приватній власності?
/ 10За скільки продали землю у центрі Ужгорода?
/ 5Ужгородські регіонали уже поклали око на дитячу вузькоколійку?
/ 12Чи скаже мер Ужгорода, де я живу?
/ 1Хто лукавить про автономне опалення – ужгородська влада чи регіонал?
/ 5Що приховує від людей сільський голова Поляни?
/ 9Украсти від ужгородців останню аптеку? Дозволено
/ 3Навіщо «Падіюн» подарували області?
/ 23Маршрутки й далі вирішують, як їм їздити
/ 16 Сміттєві афери в Ужгороді
/ 7Мерії на замітку – заплатити за сміття заважає ЖЕК
» Всі записи