Провокація - це засіб агітації?

Якщо хтось оплатив і організував автобуси з родінцями і єдиноросами до Львова, то хтось мав отримати якісь дивіденди від цієї провокації?

Провокація - це засіб агітації?
Виграли від цієї катавасії в першу чергу московські пропагандисти, а також різні проросійські, всеслов'янські, антифашистські та комуністичні партії і організації, які фінансуються з Росії, Ізраїлю, можливо ще звідкись. Організувавши провокацію, на яку прогнозовано "повелися" свободівці, зараз вони на весь світ гавкають свої казочки про "фашистів". Кажуть, російська Держдума навіть якесь рішення з цього природу приймати хоче. Хоча, чого їм шукати у Львові?
 
Від таких провокацій виграє і наша діюча влада. Тільки таким чином Янукович має шанс на обратися на другий термін як "рятівник від фашизму", незважаючи на бідність людей і розквіт олігархів. Але чого іншого можна чекати від окупаційної влади крім низького рівня життя більшості українців, провокацій та використання окупаційної символіки. Коли біля цих "державних діячів" бачу синьо-жовтий стяг з Тризубом - мені стає гидко з такого святотатства, а от окупаційна символіка їм дуже навіть личить.
 
Деякі дивіденди отримала і "Свобода", яка вкотре повторює мантру: "Ми єдина сила українців", плануючи на цьому гаслі надалі утримувати владу в кількох областях і влізти до Верховної Ради. Шкода, що її керівництво не бачить далі свого носа і прагне стати лідером лише серед націоналістичних партій і організацій, відвертаючи від себе решту країни і поглиблюючи розкол. Такий дешевий піар може принести лише тимчасові результати. З такими "успіхами" далі Галичини українська національна Ідея ніколи не пошириться. Ще в 1932 році ОУНівці Білас і Данилишин казали жителям Городка: "Як будете так воювати, ніколи вам не бачити України". Керівники "Свободи", напевно забули принцип бандерівської ОУН: "Нація понад партії". А також забули вислів У. Черчіля: "Різниця між державним діячем і політиком полягає в тому, що політик орієнтується на наступні вибори, а державний діяч - на наступне покоління."
 
Хто програв від цього всього теж очевидно - Україна як держава, українці як нація, український націоналізм як визвольний рух.
 
Розглянемо інший шлях розвитку подій 9 травня. Провокатори, незважаючи на заборону суду проїхалися до Львова, тихенько розгорнули свою шмату, сфотографувалися і поїхали додому. І все... 10 травня хтось про них напише, хтось їх покаже. 11 травня всі забули про їх подорож... Організатори акції не досягли своєї цілі, а спонсори незадоволені і наступного разу подумають чи вигідно фінансувати такі провокації. А так, красота: мегаскандал, завдяки якому побули в "телеящику" всі бажаючі з обох сторін конфлікту.
 
P.S. Дана публікація не має на мені "наїхати" на ВО "Свобода", багатьох її членів я знаю, поважаю і вважаю друзями, але хотілось би бачити зовсім інші дії з боку керівництва партії, яка називає себе націоналістичною.
Мирослав Кабаль, Закарпаття онлайн.Блоги
11 травня 2011р.

Теги: 9 травня, червоний прапор, провокація

Коментарі

Мирослав 2011-05-17 / 07:55:00
Земля і Воля!!!

2011-05-16 / 16:03:00
Так сталося, що за останній місяць мені довелося поїздити різними видами транспорту по Львівщині, Франківщині, Тернопільщині, Чернівеччині.
Чим відрізняються ці області від Закарпаття вже на перший, навіть поверховий чи побутовий погляд?
Необробленими полями. З краю в край, до горизонту - мурашники, зарості, кущі, подекуди молодий ліс - і це навіть на чорноземному клині, який потужно врізається між пісками півночі та глинами півдня.
Найбільше вражають мурашники - до 50 - 70 см. заввишки!
В селах значна частина господарів, що отримали пай гектарами, не орють, а копають лопатами невеличкі діляночки біля хатів, деякі вже навіть цього не роблять - немає чого ні посадити, ні посіяти.
І нема чим - трактори, розібрані з колгоспів вже поломалися, коні - зникли.
Ще пару років такої "господарки" - і кого будете винити в новому голодоморі?
І чи розуміє "еліта нації", яка так бореться проти символу Перемоги (не своєї, звичайно!) що Верховний Кнессет України вже на низькому старті до прийняття закону про продаж чи відчуження землі?
Адже з тих "ланів широкополих", які не обробляються впродовж майже 20 років буде дуже легко викурити залишки багатостраждального селянства, яке вже не має сил встати на будь-який спротив. А якщо хтось і спроможеться - хлопчики Тягнибока, навчені, натреновані на ветеранах і в таборах, що фінансуються членами того ж ВКУ, швидко навчать, як "любити Україну"!
Так де ж тая слава, де ж те світле майбутнє української нації?

местный 2011-05-16 / 12:57:00
2Мирослав: по поводу Тягнибока: беда "Свободы", что она - "вождистская" партия, на вожде всё зациклено. А должен быть не вождь, а лидер (которого и сменить можно, если что).

Увы. Все разговоры о создании единого "правого фронта" так и остаются разговорами. "Свобода" не договорится с КУН, КУН не договорится с УНП и т.д. и т.п.
№ 2 в списке никто не хочет быть, только № 1...

В общем, энный вариант ОУН (б), ОУН (м), ОУН (ь, ю, я).
Как-то безрадостно и безнадежно пока что :(

Мирослав 2011-05-16 / 07:58:00
Гасло " Україна - понад усе" спрацює тільки тоді, коли його на щит візьмуть відповідальні люди. Тягнибок часто говорить про українську псевдоеліту або бидлоеліту. На жаль, він став її частиною. Чого варті тільки його появи на різноманітних світських заходах та в програмах про життя багатіїв і зірок, де він на тих гламурних вечірках цілується з всякими жидами і голубими.
Хоча, в добу потрясінь з*являються великі люди. І думаю, скоро така доба прийде і будуть в нас ще нові Міхновські, Коновальці, Бандери і Шухевичі!

KK 2011-05-15 / 05:04:00
Як завжди, все можна від Мирослава сподіватися. помірковане зауваження на досить складну ситуацію.

2011-05-14 / 12:13:00
Націоналісти? Радше екстрімісти. "Свобода" уже давно втратила ідейність. Вони зіграли в шоу відведену їм і оплачену роль. Свободівці звезли неповнолітніх з Тернопільщини, Франківщини, Львівщини. Діти на "драйві" і юнацькому "куражі" йшли з камінцями і газовими пістолетами проти добре підготовлених і обладнаних (звичайна міліція такого обладнання не має) людей з погонами. Для своїх 14-16 річних ровесників ці діти стали героями, яким заздрять. Діти не розуміють політичних інтриг дорослих дядьок, вони живуть "подвигами". В слідуючій провокації прийме участь ще більше неповнолітніх. А дітей, якими скористались свободівці, лупцювали всерйоз дубинками. А якщо в слідуючий раз почнуть стріляти в них? Хто за це відповість? Тягнибок? Щось його не чути зараз. Не очікував отриманого ефекту? Затаївся, піджав хвіст і чекає, що далі буде? Щоб визначитись "чи труси одягати, чи хрест знімати".

Верховин 2011-05-13 / 17:48:00
Як на мене, то програла Україна в цілому, на жаль. Гасло " Україна - понад усе" не спрацювало. На жаль. Націоналісти повелися на провокацію. На жаль.
Виграла тільки імперіалістична Росія і її п'ята колона в Україні. Треба це визнати і зробити висновки на майбутнє.

гуцул з ясиня 2011-05-12 / 14:13:00
Ти правий Гуцуле на 100%!!Провакация удалася на славу!!!Свобода прграла все!!!москальська пропаганда спрацювала на славу Расейского фашизму!!уже кричать Заборонити свободу в Луганську,а КППС комунякив яких Европа приэднала до Фашихму все мутять..

2011-05-12 / 10:15:00
Цілком Вас підтримую.
Що стосується "Свободи", яка фінансується Коломойським, то усі її акції мають провокаційний характер і служать інтересам явно не українських сил.
Взяти до уваги піар-акцію на Веревецькому перевалі (багато чорного піар-шуму, а результат - 0 ), або ж, запущена через свої ЗМІ свободівцями антигалицька провокація з калушською лікаркою Радецькою, що має в своїй основі боротьбу за місця в парламенті з і іншою українською силою, яку очолює мер Калуша - до речі, за нього проголосувало 90% місцевого населення (ні один мер не має такої підтримки своїх виборців).
Лікарка не стримала емоції, коли вивели з ладу новий, дуже дорогий медичний апарат . Як відомо лікарні фінансуються по-мінімуму і будь яка апаратура чи медикаменти на "вагу золота". Скільком би людям можна було допомогти, а так ні з кого навіть зняти кошти на ремонт за нанесення серйозної матеріальної шкоди майну бюджетної установи - яка там у лікарів офіційна зарплата. Провінційна лікарня з місцевими лікарями, кожен з яких бажає кар*єрного зросту та обурений, чому він не посів місце головного лікаря, а призначили якусь київську "фіфочку" - як легко маніпулювати в такій ситуації людьми і підбурювати їх на будь - які вчинки, використовуючи заурядну ситуацію (хто з нас не попадав під гнів керівництва і за менш серйозні проступки, ніж пошкодження нового дороговартуючого, довгоочікуваного і так необхідного лікарні медичного апарату).

местный 2011-05-12 / 08:20:00
Мирослав, по поводу самой Вашей статьи: + 100. Всё верно, больше можно ничего и не говорить.

Скажу по поводу самой акции, посмотрев на Ютубе многочисленные записи камер и мобильников. Меня искренне возмутили кадры со срыванием "Георгиевских ленточек". Я не вижу в этом никакой боевой доблести. Идёт парень 17 лет рядом с 35-летней женщиной, вдруг хватает её за грудь и срывает ленточку. Стоп, парень, какого хрена ты вообще хватаешь эту женщину за грудь? ну если твоя "тьолка" тебе даст - её и хватай... Окружают подростка и быстро срывают ленточку... У мужчины (не ветерана ВОВ, но пенсионера) ленточку вырвали "с мясом", порвав даже куртку... Потом хихакают и жгут ленточки, красуясь перед камерами. Отвратильное зрелище... Чтоб было ясно: лично я против кремлёвского флэш-моба с "Георгиевскими ленточками", но почему кто-то решил, что у него есть право что-то срывать с других людей?
Был такой фильм: "Тонкая красная линия" - сам фильм так себе, название хорошее. Где-то здесь проходит едва заметная линия, которая отделяет националиста, патриота (причем любой степени экстремизма) от бытового хамовитого рагульского скота, которому просто по кайфу унижать беззащитных людей.

На записях видно, что это делает одна и та же группа молодых людей, которые явно перепутали эту акцию с фан-сектором стадиона: кричалки-речевки, хлопки и развод руками в стороны - всё как на трибунах... Рядом нет никого из "Свободы", которая организовала эту акцию и позвала на неё. Никого. А должны были быть, должны были контролировать поведение не только своих членов, но и пришедшей потусоваться фанатской молодежи... их может и было немного, но засветились (для этого и пришли) и запомнились именно они...

Если это возмутило меня, то не нужно объяснять как это смотрели люди где-нить в Луганске, да еще с комментариями дикторов по ТВ...

P.S. у Вас в статье много замечательных цитат. Позволю себе добавить еще одну, лозунг чилийских левых сил начала 1970х: "El pueblo unido jamás será vencido!" - "Когда мы едины, то мы непобедимы!". Нам в Украине с такими акциями до единства ...

Rusyn Val 2011-05-11 / 19:15:00
Схід не хоче приймати віру,пересвідчення та героїв Галичини.І не прийме.Тому вихід один - федералізм.Або розійтись як в морі кораблі.Поки "югославський варіант" не назрів.

2011-05-11 / 18:11:00
Мирослове з тобою не можна не погодитися.
Хто тепер має дати відповідь, що далі робити, щоб консілідувати українців?.Чи є той політичний діяч який мислить по державному і якой міг би консолідувати Українців?


Мирослав Кабаль
Публікації:
/ 15Гюнтер Грасс: те, що мусить бути сказано
/ 14Кому і для чого потрібні ГЕС в Карпатах?
/ 8Націоналізм – ідеологія державного устрою
/ 2Спадщина Ярослава Стецька (крізь призму українських реалій на початку ХХІ ст.)
/ 36Сучасні перспективи української революції (до дня народження Степана Бандери)
/ 7У Рахові вшанували полеглих воїнів ОУН-УПА
На Закарпатті відбувся вишкільний табір КУНу
/ 45Нескорений генерал
/ 1Впорядковано пам'ятник Т.Г. Шевченку в Рахові
/ 223 травня - Свято Героїв
/ 9Розвішування червоних прапорів - абсурд, чи провокація?
/ 4Збори громади у с. Богдан
/ 3Чому природа бунтує?
/ 9Не маємо права забути
/ 22Не згасне полум’я слави!
/ 14Відкритий лист жителів села Богдан
/ 19Сільським головою Богдана обрано представника КУНу
/ 16Команда Януковича готує в Україні знищення національних парків
/ 19 ТРАВНЯ - ДЕНЬ МАТЕРІ
/ 12Чужі солдати в столиці!
/ 2Хто бореться з українським націоналізмом?
/ 3Кому потрібен С. Бандера - Герой?
» Всі записи