А місто подумало: навчання ідуть

Весна цього року прийшла як вибух. Одного ранку все змінилося на плюс – температура, настрій, ціна бензину… А ще плюс сесія районної ради, як відлуння японських подій. Про те, що конфлікт зріє і розвивається всі знали. Але, що дійде до відкритих військових дій з відкритими забралами, цього від наших гарячих фінських хлопців ніхто не чекав.

А місто подумало: навчання ідуть
І час вибрали невдало – 15 березня. А все почалося з тиші. На самому початку голова райради Любімов каже: "Сьогодні ми святкуємо два діаметрально протилежних свята. Одне – свято героїв Карпатської України, друге – свято героїв угорської революції. Я пропоную розпочати сесію хвилиною мовчання, щоб вшанувати загиблих патріотів". І настала тиша. І кожен подумав про своє.
 
На сесію Виноградівської районної ради з 64 обраних депутатів з'явилися 52. Також з'явилися суддя, прокурор, начальник міліції, обласний депутат Юдіта Петеї та помічник першого помічника пана Ледиди (сесії районної ради починають бути популярними). Про це оголосив голова, а також назвав депутатські запити, що поступили в міжсесійний період. Депутатський запит депутата Цуцупа стосувався колишнього дитсадка № 2, який у свій час районна рада викупила і подарувала Міністерству освіти, а Міністерство, у свою чергу, Виноградівському коледжу. "Позаяк дитсадків не вистачає, для організації позашкільної освіти ( дітей дошкільного віку в районі 10506, а дошкільною освітою охоплено 3574 дитини. У місті 9 садків, у селах і селищах району 35), а будівля колишнього дитсадка коледжем практично не використовується, керівництво коледжу намагається перепрофілювати будівлю для влаштування житла викладацькому складу. Цього допустити не можу, тому прошу від районної ради звернутися до Кабміну з тим, щоб повернути дитсадок з державної у комунальну власність." Однак депутат відкликав запит після зустрічі із заступником міського голови Ціцеєм та заступником голови райради Керечаном. Нагадаємо, що п. Ціцей -- родич директора коледжу. Також було повідомлено про депутатський запит депутата Гвоздьо з приводу автобусного сполучення до Підвиноградова і депутата Копчі з приводу шкільного даху Ком'ятівської ЗОШ І-ІІІ ступеню. Обидва запити отримали відповіді, які задовільнили депутатів. Було також оголошено, що замість Борисенка головою фракції став депутат Цуцуп, а його заступником депутат Понедільник.
 
До цього часу сесія проходила плавно, по-зимньому. Аж раптом весняний голос новообраного голови фракції "Єдиний центр" пана Цуцупа: в мене є заява від нашої фракції, яку я хочу оголосити депутатам.  Ось її зміст.
 
Голові Виноградівської районної ради Любімову О.В.
Заява від депутатської фракції Виноградівської районної ради
партії "Єдиний Центр"
 
Обговоривши в робочому порядку на засіданні Виноградівської депутатської фракції районної ради від партії "Єдиний Центр" статтю в "Новинах Виноградівщини" від 12 лютого 2011 року під назвою: "Потрібна злагода в суспільстві", депутати фракції цілком i повністю підтримують заклик автора статті. В той же час заявляємо, що вci питання , які виносяться на пленарні засідання сесій районної ради обговорюються на зборах фракції i виробляється єдине рішення, яке депутати реалізують шляхом голосування в сесійній залі, i голова районної ради нікому iз членів фракції не наказує як голосувати за те чи інше рішення. Автор статті напряму звинувачує голову районної ради в розв'язуванні конфронтації та притостояння між депутататськими фракціями та групами. Ми заявляємо, що це не так. Запрошуйте на засідання CBOЇХ фракцій голову райради, ведіть діалог, як це робимо ми, i тоді з'явиться співпраця. Взагалі ми пропонуємо створити депутатську погоджувальну раду iз уповноважених представників депутатських груп i фракцій для координації тих чи інших проблемних питань, які виносяться на пленарні засідання. Ми за чесну співпрацю.

 

Окрема ремарка для комунального підприємства "Новини Виноградівщини".
 
Однобічне представлення інформації або фактів, не притаманне демократичній пресі, адже вона формує в суспільстві громадську думку. Пропонуємо громадсько-політичному виданню району відкрити на своїх шпальтах "Сторінку депутата" i там схрещувати думки по спірним та проблемним питанням стосовно не особистих справ депутатів, а питаннях взаємодії i конструктивізму в подоланні проблем соціального та побутового характеру населення, підприємств та установ існуючих в нашому районі
 
Члени депутатської фракції   партії "Єдиний Центр"
           
Жодної реакції зали..., але тиша явно стала передгрозовою. Ще автоматично прийняли порядок денний за основу, ряд програм стосовно охорони здоров'я, питання Виноградівської лікарні, про межі села М. Копаня.
 
Голова Любімов: Також пропоную включити в порядок денний питання про структуру і чисельність виконавчого апарату районної ради. Прошу проголосувати. Будь ласка, якщо можна, вище підніміть руки. Василю Ярославичу, будь ласка, порахуйте. Наївний голова так і не зрозумів, що в дію вступила армія. І відтепер сесія на-штовхнулася на непереборні перешкоди.
 
Карло Карлович, який сидів у президії поряд з Олегом Вікторовичем, раптом повів головою зліва направо і справа наліво. Нам це було добре видно, бо ми розмістилися, як і зазвичай, навпроти президії в першому ряду. Спочатку   подумалося, що у Карла Карловича заніміла шия... Але в той же час, права сторона зали, де сидять депутати партії Регіонів та співчуваючі, несподівано стала опускати руки. Пан Цуцуп розгубився, бо руки, на яку вказував його підраховуючий перст, стали повільно лягати. "Шановні депутати, підніміть руки – хто "за". Тільки-но були "за", а зараз..."
Зрозуміло, що Карло Карлович не міг скористатися класичним жестом пана Чечетова, бо рух рукою вже запатентований і увійшов в анали світового парламентаризму.
 
Голова Любімов: Рішення не підтримано. Дивно, цим рішенням ми збиралися скоротити апарат районної ради. Деякі депутати стільки про це говорили....
 
Удар у відповідь не забарився.
 
Голова Любімов: Комісія з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та етики прийняла рішення рекомендувати створити тимчасову контрольну комісію районної ради для перевірки нарахування заробітної плати та інших виплат керівництву районної ради у 2010 році. Шановні депутати, рішення комісії я вам оприлюднив, але на голосування питання ставити не буду, позаяк воно є незаконним. Згідно Закону ст. 43 визначає, що відноситься до компетенції постійних і тимчасових комісій районної ради. Якщо у вас є бажання перевірити нарахування зарплати, будь ласка, звертайтеся до компетентних органів.
 
І тут пішло, поїхало...
 
Депутат Альошин: Я хотів би скористатися своїм правом, згідно регламенту для оприлюднення позиції комісії. Адже багато депутатів навіть не знає про що йде мова.
 
Голова Любімов: Будь ласка.
 
 
Депутат Альошин: Шановні колеги, в комісію поступила заява групи депутатів: прохання до комісії і
ініціювати на черговій сесії райради питання, щодо законності нарахування та етичності отримання у 2010 році надмірно високих заробітних плат та інших виплат керівництвом райради: голові райради, заступнику голови та керуючій справами. Підписи: депутати – Довбак, Токач, Савинець, Гріга, Албок, Данич, ... Комісія розглянула це питання і одноголосно, хоча в комісії є представники 5 політичних сил, в тому числі і ЄЦ, прийняла рішення рекомендувати районній раді створити таку комісії. Чому така одностайність? Тому, що члени комісії погодилися з тим, що пора припинити чутки, які точаться в районній раді не один рік про фантастичні заробітні плати окремих керівників районної ради. Суми обчислюються не в тисячах, а в десятках тисяч гривень.
 
Депутат Цуцуп: В доларах?
 
Депутат Альошин: В гривнях. Комісія повинна спростувати або підтвердити. Якщо воно біле, то повинно бути білим, якщо воно чорне, то повинен бути відпрацьований механізм, який не допустить цього в подальшому. Я спілкувався вчора з депутатами, які написали звернення, то вони сказали, що їх не стільки цікавить зарплата керівника районної ради, бо він, як перший керівник, повинен отримувати високу заробітну плату. Хоча мені не зрозуміло, чому зарплата голови райради в три рази вище зарплати голови райдержадміністрації. По-друге, вони навіть не проти зарплати колишнього заступника голови, бо вона в межах розумного. Але ось те, що стосується зарплати керівника апарата райради, комісія хоче знати. Звідки така величезна заробітна плата і чому. При чому депутатів більше цікавить морально-етична сторона. Чи має моральне право керівник апарату використовувати 21% фонду заробітної плати? Нещодавно ми збиралися, щоб створити фонд допомоги, ми створили цей фонд, наповнили його певною сумою грошей. Так ось, щоб ви знали, ота сума грошей, яка зібрана депутатами районної, міської рад, різними керівниками, підприємцями дорівнює півмісячній зарплаті керівника апарату. Чи це морально, чи це етично? Тому я вважаю, що повинна бути створена комісія. Тим більше, що ця комісія може проводити засідання в закритому режимі, засідання райради може проходити в закритому режимі, якщо хтось боїться оприлюднення цих незаконних дій.
 
Депутат Понедільник: Це питання мусується ще з попереднього скликання. Я вважаю, що створення будь-якої комісії заводить справу в тупик. Моя пропозиція: зверніться в прокуратуру, в компетентні органи, де фахівці зможуть дати фахові відповіді на всі питання, які оприлюднять на сесії.
 
Депутат Альошин: А для чого нам прокуратура? Я що, говорив про незаконні дії? Де я говорив про розкрадені гроші? 
 
Депутат Цуцуп: Віктор Миколайович досвідчений депутат і хай дійсно зроблять від їхньої фракції депутатський запит. Є контрольні органи і вони від них отримають відповідь. Для чого це створювати комісію на комісію. Ми навіть не маємо повноважень перевіряти заробітну плату.
 
Депутат Довбак: Шановні депутати! Я депутат вже трьох скликань. Коли головою райради був Михайло Петрович Довжанин, то я думав, що тоді був справжній безлад і безпредєл. Але такий безпредєл, як є зараз при Олегові Вікторовичу, я, чесно кажучи, просто в шокови. Ви кажете, звернутися із запитом? Та ви спитайте скільки разів ми зверталися із запитом. Ось тут є прокурор. Що, не зверталися? Зверталися. Розумієте, ми не хочемо розбиратися чи правильно було нараховано чи не правильно. Мова йде про то, що дуже багато. Я просто хочу озвучити зараз цифру: 71 тис. грн. за квартал. Я за свої слова відповідаю. Таку зарплату отримувала керівник апарату. Я попрошу вибачення, якщо то неправда. Олег Вікторович говорить: не потрібно ритися у брудній білизні. Але проблема в тому, що брудна білизна районної ради, - то ми. Ми є районна рада. І Довбак не хоче ритися в брудній білизні, Довбак просто хоче вияснити то правда чи ні? Ось деякі депутати підняли руки, щоб ми прийняли штатний розпис. Але за бюджет ми проголосували на першій сесії, а зараз нам пропонують скоротити штат райради. Значить, на 4 одиниці буде менше працівників, а зарплата залишиться та сама і ту зарплату вони в кінці року чи посередині року поділять. Голова райради поділить тому, кому захоче. Дякую за увагу.
 
 
Депутат Цуцуп: Юрію Юрійовичу, ви не щира людина. Я вам довів, що й близько не-має того, що ви говорите. Ви заводити в блуд сесію. Олег Вікторович показав вам, яка в нього зарплата.
 
 
Голова Любімов: Пане прокуроре, прокоментуйте, будь ласка, ситуацію.
 
Прокурор: Я не буду нічого коментувати. Направляйте нам запити, і ми вам дамо відповідь.
 
Депутат Гріга: Питання про створення комісії навіть не включається в порядок денний. Воно приймається одною третиною депутатів. У Верховній Раді створення ти-мчасової комісії включається без голосування і досить голосів 150 депутатів для їх створення. Тому я прошу, Олеже Вікторовичу, поставити це питання на голосування. 
 
 
Голова Любімов: Я раджу шановним депутатам, прочитати 43 статтю про місцеве самоврядування, де зазначені всі повноваження депутатів в тому числі і по створенню депутатських комісій. Тому я ще раз заявляю: я це питання на голосування ставити не буду. Хочете, скликайте окрему сесію і ставте на голосування, я цього питання ставити на голосування не буду. А якщо депутати вважають, що я роблю неправомірні дії, то вони можуть подати на мене в суд, чи в прокуратуру. Крім того, поступило звернення групи депутатів, поступило в переддень сесії, де йдеться знову про зменшення орендної плати для політичних партій. На минулій сесії це рішення не було підтримано. Я знову ставлю питання на голосування. Хто за те, щоб пункт включити до порядку денного? 26 голосів, рішення не прийнято. Шановні депутати, ставлю на голосування порядок денний в цілому. Хто за те, щоб із змінами, які ми проголосували прийняти порядок денний сесії в цілому? 23 депутати "за". Рішення не прийнято. Шановні депутати, я бачу, що сесія районної ради починає потихеньку перетворюватися на цирк. Я пропоную головам депутатських фракцій зібратися і впорядкувати всі питання. А після того ми продовжимо засідання нашої сесії. На цьому я закриваю сесію, бажаю домовитися, а рішення про скликання наступного засідання буде прийняте пізніше.

 

Ми спеціально дали майже стенограму, щоб, як завжди, зберегти всі нюанси.
 
Після закриття схвильовані депутати групками продовжували обговорювати те, що тільки що відбулося. І це зрозуміло. Ми, по крайній мірі, такої ситуації в районній раді не пригадуємо.
 
Скориставшись присутністю в залі ключових депутатів, ми звернулися за коментарем до голови фракції партії Регіонів п. Гріги.
 
-          Прокоментуйте, Миколо Михайловичу, ситуацію, яка тільки що відбулася.
-          Голова не діє конструктивно. Адже потрібно приймати бюджет, а питання оп-лати праці прерогатива райради.
-          Питання створення комісії стало каменем спотикання...
-          Для нас ні, для голови.
-          Який вихід ви бачите?
-          Створити і дати працювати комісії. Для чого нам звертатися в прокуратуру, це наше господарство, ми самі дамо собі раду.
 
Ми також звернулися за коментарем до п. Альошина.
 
-          Вікторе Миколайовичу, у вас величезний досвід і депутата, і функціонера. Як ви бачите вихід з цієї ситуації?
-          Треба сідати і домовлятися.
-          На яких засадах можна знайти точки дотику?
-          На засадах взаєморозуміння.
-          Яка ситуація задовольнить вашу фракцію?
-          Створення комісії. І ми від цього не відступимо. Це питання повинно пройти відкрите обговорення. І я думаю, що з цим всі погодяться.
 
Голова в цей час вже давав інтерв'ю мукачівському телебаченню. Через кілька хвилин настала наша черга.
 
-          Олеже Вікторовичу, що сталося?
-          Це не мене, це їх потрібно питати.
-          Ми їх спитали, тепер питаємо вас.
-          Мене штовхають на незаконні дії. Незаконні дії я робити не збираюся. І не збираюся піддаватися на диктат, який продовжується з боку партії Регіонів. Я виконую свою, законом визначену, функцію. Якщо я неправильно її виконую, право депутата подати до суду, в прокуратуру чи в КРУ. А робити шоу із питань, які не відносяться до компетенції депутатів...
-          Ви вважаєте, що таким чином на вас тиснуть?
-          Я не вважаю, я переконаний.
-          Чому?
- Хочуть все взяти під свій контроль і конкретно мене особисто.
-          А приклади?
-          Для прикладу, було звернення групи депутатів, які пропонують розглядати питання порядку денного до прийняття розпорядження про скликання сесії. Тобто, посади голови районної ради не потрібно, бо згідно закону прийняття розпорядження про скликання сесії відноситься виключно до компетенції голови райради, або в окремих випадках голови райдержадміністрації, або групи депутатів. Все це визначено законом.
-          А хто ця група депутатів?
-          Очолювана партією Регіонів. Звичайно, я їм дав відповідь, що керуватимусь виключно законом у цьому питанні. Вони написали на мене в прокуратуру. Прокуратура дала відповідь, яка повторила те, що говорив я. 
-          Олеже Вікторовичу, ваших опонентів, судячи з їх слів, не турбує законність питання, їх більше турбує якби моральна сторона справи. На вашу думку, чи була порушена моральність при призначенні зарплат, премій вам і вашим працівникам?
-          Знаєте, дивно чути про моральність від тих депутатів, які платять 10 тис. за закриття кримінальної справи.
-          Що ви маєте на увазі?
-          Я маю на увазі, що той депутат, який найбільше розпинався про моральність, мені при свідках говорив, що заплатив 10 тис. доларів за закриття кримінальної справи. Дивно чути про моральність від тих депутатів, які до цього часу займаються гральним бізнесом і міліція їх або кришує, або заплющує очі. Є інформація, що вкрав від Веряцької сільради гроші і до цих пір не повернув. Вкрав кошти з бюджету і до цих пір не повернув. Це етично, а нарахування зарплати не етично
-          Ви досить серйозні речі говорите. Можете назвати прізвища?
-          Я не хочу зараз називати прізвища, я їх назву відповідним органам. А після того, як будуть висновки правоохоронних органів, я обіцяю, що оприлюдню через вашу газету.
-          Як ви бачите вихід із ситуації?
-          Вихід один – сідати і домовлятися.
-          Альошин і Гріга говорять про комісю.
-          Я на це не піду.
-          Що буде далі?
-          Не знаю. Треба сідати і домовлятися. Я знаю, що групі депутатів, які входять у коаліцію з партією Регіонів, вже порядком набридла ця ситуація. І вони на грані зриву.
-          Але сьогодні вони голосували синхронно.
-          Напевно, вони ще не переконалися в тому, хто і які цілі переслідує.
-          Як сприйме цю ситуацію голова облради, ваш безпосередній начальник?
-          Я йому доповім і яка його буде реакція, вам скажу.

Наступного дня Олег Любімов відбув на тижневі курси до Києва. У п'ятницю призначена погоджувальна рада представників депутатських фракцій. Дана ситуація найбільш неприємна для голови райдержадміністрації, бо питань накопичилося багато, а вирішувати їх можна тільки після прийняття сесією відповідних рішень. Питати ж будуть з виконавчої влади. Як розвиватимуться далі події, триматимемо вас у курсі. Є, звичайно, і позитивний момент, бо якщо настане максимальна прозорість, про яку так мріють депутати партії Регіонів, то, можливо, на наступні вибори не треба буде витрачатися на білборди. Люди і так віритимуть кожному сказаному слову.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
18 березня 2011р.

Теги: сесія, Партія регіонів, Єдиний Центр, Любімов

Коментарі

морека 2011-03-31 / 19:39:00
ну як, гарна інформація про 71 тисячу. Це я її надав, розкривши банківську таємницю. Я продажна, нікчемна людинка. Мене цьому навчили ще в податковій. ха-ха-ха-ха...

избиратель 2011-03-23 / 08:52:00
Давайте рассуждать объективно и правдиво, все мы знаем, что о человеке можно судить по достижениях в жизни. Случайно оказавшись в нужном месте и нужное время, на гребне "оранжевой революции) бывший игрок на барабанах(в кабаке) г.Любимов становится во главе Виноградовского района. Быстренько "сообразив" себе диплом о "высшем" образовании, он стал руководителем. Не буду много рассусоливать, что он сделал? так как кроме громких слов, там ничего нету. Но фактом остается то, что Виноградовский район с уникальным климатом, остался без винограда (вина), это как сапожник без сапог. За его "правления" пришел в полный упадок уникальный для всей Украины (и не только) район. Для сравнения возьмем Иршавский район, который в стопу не ступит Виноградовскому, в котором заложены новые виноградники. Получилось, Виноградовский район оказался без вина, но зато зарплата у руководителя исчисляться десятками тысяч. Народ, узнав, об этом справедливо возмутился, коментарии написанные ниже, явно исходят от этого "руководителя". Уместные и вполне логические замечания(критика) Николая Староста воспринимается как "бред сумасшедшего" еще бы имея покровителей в лице г.Балог кто рискнет выступить против. Но есть люди, которые не боятся таких "покровителей" и им за это огромное спасибо. Хватит молчать нужно, гнать таких кровососов к чертям!

2011-03-22 / 21:12:00
71 тисяча - одна зарплата менша, ніж у депутата Верховної ради, це премія. накрутки за "вредность", не нормований робочий день - це абсурд.

Депутат ВРР 2011-03-22 / 19:56:00
М.Староста не Ю.Довбак! звинуватити Миколу в аморальних заробітках, прихватизації або злодійстві, не можливо! Залишаться палата №6, це старий радянський метод, коли за правду з порядної людини робили дурня, та зараз не ті часи!
Якщо сьогодні Л.Кучму за шкірки взяли, візьмуть і Любимова! питання часу.

Лiкар з Берегова 2011-03-22 / 19:48:00
Чого ви так причипилися до мого пацiєнта Старости (Жаливи)? Вун хвора людина. Дуже хвора.

Виноградівець 2011-03-22 / 19:35:00
Микола Староста, привів конкретний приклад байдужості влади(О.Любимов) до проблем виховання дітей, коли люди на своєму ентузіазмі(за свої гроші) роблять все. щоб мене дітей вешталося по вулиці, або часами сиділи біля комп'ютера.

Питання. чому знайшлися 71 тисячі на одну платню, а допомогти дітям, (пару сотень) не було можливості, де мораль таких чиновників?

виноградівці 2011-03-22 / 16:14:00
шановні коментатори, (підкреслюю, шановні) входячи в диспут із старостом, ви якби входите в палату № 6, це небезпечно, бо ризикуєте там залишитися разом з ним. Лишіть хворого чоловіка, йому допоможе хіба що гамівна сорочка.

Микола Староста (Жалива) 2011-03-22 / 12:26:00
Хочу офіційно заявити: Голова Виноградівської ради, до створення шахово-шашкового клубу, ніякого відношення не мав! На мої звернення про виділення фінансової допомоги на покупку інвентаря для дітей які займаються в клубі ІГНОРУВАВ! Клуб та дитячий гурток функціонує без допомоги так званої "законодавчої" влади!

Микола Староста (Жалива) 2011-03-22 / 12:18:00
Ти мене розмішив "дружбан" що він мені "допоміг" ? шахматний клуб створити.... та то що я для себе робив? Там займаються більше тридцяти дітей, чи дала районна рада хоть одну копійку? ... хотя я писав офіційні листи, просив на інвентар НЕ ДЛЯ СЕБЕ!! Дали собі зарплати в десятки тисяч, де мораль?

Ліпше закрийте рота від мене ... ніколи ніяких преференцій, від влади не мав і не хочу мати, тому маю моральне право спитати вас.... за вашу "роботу".

Дружбан 2011-03-22 / 09:10:00
Василю М(удаку)...
Тебе хтось залякував? Чи закривав рота? Коли нема фактів то зразу починаєте звинувачувати у всіх гріхах. На СЕБЕ ПОДИВІТЬСЯ. А потім шось кажіть. Ще Ісус Христос сказав :"Хто безгішний нехай першим в мене камінь кине". А в тебе получається що Любімов у всьому винен. А на рахунок ми тут усі такі, - то якби Любімов був такі як усі(Довжанин, Якоб, Довбак, Токач та інш.) то хіба б з ним воювали?.. Ти відповіді не даш, бо в тебе завдання мочити не розбираючись. Але люди на виборах, очевидно розібрались.

Дружбан 2011-03-22 / 09:04:00
Дивно читати коментарі - а-ля "Любімов сволоч". А хтось знає його конкретно? Без газет, телебачення, слухів, які так щедро запускають цого опоненти. Три рази був у Любімова і нічого не обіцяючи вирішував питання. Без всяких умов, без всяких претензій... Тому ж Жаливі вирішив питання клубу для шахматістів. Тому ж Довбакові поміг з карєром (напевне йому до цього часу гикається)... А тепер ці швондери віддячують за поміч.

Василь М. 2011-03-21 / 19:08:00
А про що ж так хоче домовлятися п.Любімов? Напевне - виторгувати собі мовчання, чи шляхом залякування і погроз закрити рота опонентам? Частково відповідь він уже дав на це запитання - "ми тут усі такі, краще всім мовчати і всі бажаючі своє отримають. Головне, щоб ніхто нічого не знав і на базарі про нас погано не говорили, бо ми ж їхні обранці!"

2011-03-20 / 08:53:00
діагноз у вас пане " виноградівці" якщо ви вже пишете у множині!
Микола Староста пише дуже правильні речі! Влада повинна знати, що вони не всесильні БОГИ, як себе робить той же п.Любимов. В законах України все ж є механізми їх заміни, просто тим треба скористатися.

виноградівці 2011-03-20 / 07:56:00
нещасний староста не розуміє, що йдеться не про закон, а про його діагноз

Микола Староста (Жалива) 2011-03-19 / 22:01:00
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про місцеве самоврядування в Україні.
Стаття 74. Відповідальність органів та посадових осіб
місцевого самоврядування

1. Органи та посадові особи місцевого самоврядування несуть
відповідальність за свою діяльність перед територіальною громадою,
державою, юридичними і фізичними особами.
Стаття 75. Відповідальність органів та посадових осіб
місцевого самоврядування перед територіальними
громадами
2. Територіальна громада у будь-який час може достроково
припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого
самоврядування, якщо вони порушують Конституцію або закони
України, обмежують права і свободи громадян, не забезпечують
здійснення наданих їм законом повноважень.

Микола Староста (Жалива) 2011-03-19 / 21:50:00
ЗАКОН УКРАЇНИ Про всеукраїнський та місцеві референдуми.
Стаття 1. Поняття і види референдумі
З метою забезпечення народовладдя і безпосередньої участі громадян в управлінні державними та місцевими справами в Україні проводяться референдуми. Референдум - це спосіб прийняття громадянами України шляхом голосування законів
України, інших рішень з важливих питань загальнодержавного і
місцевого значення.
Стаття 4. Предмет місцевого референдуму

Предметом місцевого референдуму може бути: прийняття, зміна або скасування рішень з питань, віднесених законодавством України до відання місцевого самоврядування
відповідних адміністративно-територіальних одиниць;прийняття рішень, які визначають зміст постанов місцевих Рад
народних депутатів та їх виконавчих і розпорядчих органів.
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про місцеве самоврядування в Україні.
Стаття 7. Місцевий референдум

1. Місцевий референдум є формою вирішення територіальною
громадою питань місцевого значення шляхом прямого волевиявлення.

2. Предметом місцевого референдуму може бути будь-яке
питання, віднесене Конституцією України, цим та іншими законами до
відання місцевого самоврядування.

3. На місцевий референдум не можуть бути винесені питання,
віднесені законом до відання органів державної влади.

4. Рішення, прийняті місцевим референдумом, є обов'язковими
для виконання на відповідній території.

5. Порядок призначення та проведення місцевого референдуму, а
також перелік питань, що вирішуються виключно референдумом,
визначаються законом про референдуми.

Стаття 9. Місцеві ініціативи

1. Члени територіальної громади мають право ініціювати
розгляд у раді (в порядку місцевої ініціативи) будь-якого питання,
віднесеного до відання місцевого самоврядування.



микола староста . 2011-03-19 / 20:00:00

Коментар видалено через порущення "Правил коментування". Адмін

До Ороса 2011-03-19 / 18:21:00
Пане Оросе, раніше ви захоплювалися Аллочко. Писали хвалебні коментарі під її статтями, а тепер при нагоді і без неї намагаєтеся уколи її. Чим вона вас зачепила?

виноградівці 2011-03-19 / 12:50:00
ти, старосто, можеш ініціювати хіба що перекличку в дурдомі.

Микола Староста (Жалива) 2011-03-19 / 11:41:00
Роботи з цієї ради не буде, ініціюю проведення референдуму, про розпуск Виноградівської районної ради.