Маестро, музику!!!

У п’ятницю, 10 грудня, нарешті відбудеться сесія Виноградівської районної ради. Передбачаємо як «возплещуть руками і воскликнуть гласом радованія» оглядачі місцевої політичної суєти, яка заполонила ефір настільки, що слова «коли буде сесія?» та «не чули’сьте, ко буде головою?» замінили «Добрий день!» і «Будьте здорові!».

Маестро, музику!!!

Напередодні цієї довгоочікуваної  події, ми вирішили розвіяти ті важкі клуби диму, туману і пороху, які підняли наші місцеві політики, топчучи п'ятачок щастя на вершині місцевого владного олімпу, весь час намагаючись один одного звідти зіштовхнути або принаймні потіснити і самим розміститися всіма тілесами, демонструючи "хто в домі господар".  Не надто ображаючись на таку поведінку, для молодого кріпнучого організму (то ж зміна прийшла) деякі навантаження необхідні і навіть корисні, а де  ще вдасться розгорнути потенціал, заграти біцепсом, як не вдома, в області ж  все виглядає зовсім інакше,  ми все-таки повинні розуміти і знати, що відбувається. Тому звернулися до наших вершинок - голови райдержадміністрації Карла Резеша та поки діючого голови райради Олега Любімова за коментарями та деякими роз'ясненнями.
 
На наше запитання про депутата Клюсу із партії "Удар", від якого то депутатство зараз хочуть забрати, Карло Карлович відповів, що до цієї справи Партія регіонів не має жодного відношення: "це внутрішня справа "Удару".

 - Але є інформація, що позаяк пан Клюса позиціонує себе із партією "Єдиний Центр", його намагаються вивести із списку, щоб згідно з законом місце зайняв наступний у списку пан Енеді, який, у свою чергу підтримуватиме Партію регіонів.

 - Ще раз повторюю, Партія рне має жодного стосунку до цієї справи. До того ж, всі ці рухи і протистояння зараз втратили всякий зміст, адже є рішення, що головою райради повинна бути кандидатура від ЄЦ. Це рішення Партія регіонів підтримає.

 - То ви підтримаєте у п'ятницю кандидатуру Любімова, адже саме він є тією кандидатурою?

 - Так.

 - А "війни", а "підкупи", а "серед 25 депутатів від ЄЦ набереться хіба що 5 достойних людей"?

 - Краще поганий мир, ніж добра війна. До того ж, ми з вами говорили, що в політиці ніколи не буває "ніколи".  Звичайно, особисто я би хотів бачити на тому місці іншу особу, наприклад Тетяну Дмитрівну Граб, яку дуже поважаю, але справедливості ради – вибори таки виграв ЄЦ, тому залишаючи за дужками, як вони це зробили, мусимо визнати за ними право на кандидатуру голови.

  - Але ж заступником повинен бути хтось із Партії регіонів?

 - Звичайно.

 - І хто це буде?

  - Така кандидатура є, але я вам не скажу.

 - Можете не говорити,... а можете і сказати, адже газета вийде у п'ятницю, коли сесія вже відбудеться. А ваша улюблена газета, в чому ви не раз зізнавалися, таким чином просто проявить оперативність. Ви хотіли назвати Альошина Віктора Миколайовича?

 - Ні. Якщо ви вже так наполягаєте, то ми рекомендуватимемо голові висунути кандидатуру  Бориса Августиновича Керечана.

 - А захоче Любімов?
 
- Захоче.
 
- Слухайте, Карле Карловичу, а як ви після всього будете співпрацювати протягом каденції? Чесно кажучи, нам важко це уявити.

 - По питаннях, які стосуються району, його розвитку, економіки, я думаю, ми будемо єдині, а у всіх інших - ми відстоюватимемо свою позицію.   Ми подякували Карлу Карловичу за розмову і постукали в кабінет навпроти.

 - Олеже Вікторовичу, на вашу думку, в чому причина такого довгого неоприлюднення результатів виборів у Виноградівському районі?

 - Це відбувалося тому, що одна із сторін не хотіла визнавати свою поразку. Або тому, що вони не виграли.

- І в чому це проявлялося, на ваш погляд?

- Оскаржували результати голосування, проводили перерахунки голосів на спірних дільницях, робилося це, на мою думку, із порушеннями. В Ужгородській районній раді вже проведено три засідання районної ради, у Тячеві встигли провести сесію, обрати голову, подати в суд, провести другу сесію – переобрати голову. Але це питання, чесно кажучи, не до мене, а більше до голови виборчої районної комісії, яка згідно закону призначає і узагальнює підсумки виборів, призначає сесію.

- Ми неодноразово говорили з головою, але у нас склалася думка, що він сам не володіє ситуацією, тому змушений шукати інші можливості, щоб інформувати громаду.

 - Це говорить про те, що він надзвичайно некваліфікований працівник, хоч все життя пропрацював на державній службі, не зумів організувати роботу.

  - А що це за справа з Клюсою? Кажуть, там теж була гаряча точка.

  - Так, там теж була гаряча точка. Наскільки мені відомо, від партії "Удар" до районної ради пройшло два чоловіка. Першого номера, Василя Клюсу, який є боксером, чемпіоном світу серед юніорів, чомусь партійне керівництво вирішило вже після виборів виключити із списку, що категорично заборонено законодавством.

 - Але в "Ударі" пояснюють, що він не буде ходити на сесії, бо він там чимось зайнятий.

 - А чому тоді його взяли у список? А якщо не на диктофон... Я прошу цього зараз не публікувати.
 
 Тут Олег Вікторович дійсно розповів свою версію, яку коротко можна назвати "боротьба за тушки конкурентною організацією". Більш детально про це  можна буде поговорити з головою обласної партійної організації "Удар" п. Яриною та власне самим п. Клюсою.

 - Але зараз всі розбіжності Олеже Вікторовичу відійшли вбік, позаяк вас шефи спрямовують на коаліцію? Пан Резеш тільки що нам повідомив, що депутати від Партії регіонів у районній раді голосуватимуть за кандидатуру "Єдиного Центру", а це, як відомо – ви.

- Це їх питання. До цього часу зі мною ніхто ніяких переговорів не вів. Але в суботу мені передзвонив Карло Карлович і запросив на розмову сьогодні. Однозначно, що одноосібно я рішення не збираюся приймати. Тому вирішуватиме команда.

 - А область? 
 
- З області мені казали так: шукайте компромісу, не потрібно вічно воювати, треба сідати і домовлятися. Але такого, що "ви обов'язково повинні йти з Партією регіонів" у коаліцію, не було.

  - А як обирається заступник голови райради?

 - Обирає сесія районної ради за поданням голови райради.

 - У вас є кандидатура вашого заступника?
 
- Ми обговорювали з "Єдиним Центром" і визначилися, кого будемо підтримувати на посаду заступника, але це питання не закрито і ми готові розглядати інші кандидатури.

 - Яка ваша кандидатура?
 
- Борто Йосип Йосипович.

 - Але у Йосипа Йосиповича є достатньо об'єктивні особисті причини по яких він, можливо, не зможе виконувати ці функції.
 
- Але, дивлячись у список депутатів від Партії регіонів, я просто не бачу тої кандидатури, з якою міг би співпрацювати. Наприклад, у Партії регіонів була депутат Леся Федорівна  Леньо, яка працює в податковій. Вважаю, що це достойна кандидатура, бо скільки я говорив із підприємцями, всі про неї відгукуються дуже позитивно.  Але, наскільки мені відомо, її примусили відмовитися від депутатства на користь наступного у списку п. Гріги, директора Хімзаводу.

- Нам відомо, що вам пропонуватимуть кандидатуру п. Керечана.

 Обличчя п. Любова дещо спохмурніло при цих словах:

 - Питань немає: наш заступник йде заступником до голови райдержадміністрації, а їхній хай іде заступником до голови райради. Піде такий варіант?

 - Випробуєте його на сьогоднішній зустрічі з Карлом Карловичем.

 - Будемо говорити, будемо обговорювати, хоча я вже мав у заступниках одного Керечана.

 - А Альошин Віктор Миколайович?
 
- Мої однопартійці, та і я сам, категорично проти цієї кандидатури. Хоча я знаю, що Віктор Миколайович активно готувався до цієї місії, з'їздив у Київ для  відстрочення свого виходу на пенсію.  Але нічого не вийде – ця кандидатура відкидається категорично.

- Ви зможете співпрацювати з Партією регіонів?

 - Не знаю чи зможу співпрацювати з Партією регіонів. До того часу, поки Партія регіонів не була при владі, з нею можна булу співпрацювати, знаходити якийсь компроміс. Але, на жаль, в мене складається таке враження, що як тільки вони прийшли до влади, вони забули, що таке партнерство: тільки диктат, ламати через коліно, тільки займати домінуюче положення. Це не називається співпрацею. Все повинно бути на рівноправних умовах.

  - І ви будете у своїй роботі цього добиватися?

 - Я не буду цього добиватися, я буду це робити. Я боюся от чого: за останні чотири роки вони приймали рішення тут, на місці, а тепер ними керують, і я боюся, що навіть не із Закарпаття. І якщо так буде, то я боюся, що ніякої співпраці не буде.

 - Дякуємо за розмову.

 Що тут можна додати. Згідно останніх повідомлень наших джерел, незважаючи на симпатії і антипатії, буде так, як має бути, тобто ноти вже роздані.   Тому: Маестро, музику!

Володимир Мочарник
 

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
09 грудня 2010р.

Теги: Резеш, Любімов, сесія, Партія регіонів, Єдиний Центр

Коментарі

Дружбан 2010-12-11 / 20:52:00
Василю ти дурак? Коли строїлися дамби, а коли Любімов прийшов до влади?
А в нас у Чингаві всі знають шо добро на дамбу дав Довжанин та голова села Костак ще в радянські часи...
Вам деб.ілам, разом з виноградівцем, Любімов винен шо Чорнобиль взірвався, шо Росія на Грузинів напала, шо сонце сідає...
З такими ур.одами навіть спорити не хочеться

Василь 2010-12-11 / 11:02:00

*******, "дружбане" іменно Любімов давав "рекомендації", де строїти дамби.

Дружбан 2010-12-11 / 10:44:00

******* виноградівцю... Дамби будує не райрада , а любима тобою рИгиАНАЛьна адміністрація. З них і питай за дамби. А Любімова я сам бачив у Боржавському на момент нарощування дамби, та й після прориву дамби саме він викликав МЧСників для відселення людей. А май краще ти скажи шо ти зробив під час потопу, крім як гі.мно з рота виливати.

Виноградівець 2010-12-10 / 19:54:00
В районі потоп , а Любімов за крісло воює, його треба притягнути до відповідальності, чому так і не побудовані дамби, в Комятах, Боржавському, Шаланках.

Хто відповість за велику воду? 2010-12-10 / 19:51:00
У нас знову повінь, знову страх і відчай простих людей, брудна лайка і злість, виривається у народу, який знову як і раніше попали в зону затоплень. Так хто буде відповідати за нову стихію, чому так і не побудовані дамби, на ріках Боржава,Іршавка, Тиса. Чому не продумана система стримування води, чому люди знову залишилися на одинці з водою?
Те що дамби будували знають всі, та будували їх виходить зовсім не там, де вони могли захистити людей.

врз 2010-12-10 / 14:59:00
Шановний автору? Робіть щось - депутат Виноградівської райради від партії регіонів Юрій Довбак (кличка "Пітра") сьогодні через своїх підручних викупив весь випуск газети "Чорна Гора", де як відомо йшлося про жорстоке побиття ним хлопця - свідка у справі.
І спасибі за те, що не побоялись написати про це в своїй газеті.

Виноградівець 2010-12-09 / 23:46:00
Що Любімов "пижиться" у ЕЦ нема більшості, що він зробив для району? крім своїх інтересів.

сорри 2010-12-09 / 22:38:00
Гратулюю панові мочарнику: через його особу і його блог отримую дуже цікавий особисто для мене пласт інформації з Виноградівщини. "Закарпаттю online" зичу знайти аналогічно поінформованих, нестандартномислячих і патріотично налаштованих блогерів у всіх районах нашого Закарпаття...