У ритмі творіння

Викликає замилування теперішній душевний стан наших залізних хлопців. Їх розпач і праведний гнів із самої глибини ображеної душі просто серце рвуть. Ми й не підозрювали таку громадянську вразливість в пошрамованих потемках нашої волошкової еліти.

Та перестаньте вже, та не потрібно так убиватися... Ну не пустили з контрабандою, ну вперіщили  у відповідь битою, але ж життя не закінчується. Зберетеся, обговорите, вислухаєте настанови кураторів, ресурси підшкребете і весною знову на барикади. Ми вас там чекатимемо.
 
Звичайно, технологія підкупу виборців нікуди не годиться. Ця азійська прикраса на шиї нашого народу поряд з натільним хрестиком та ладанкою з грудкою святої рідної землі виглядає дико. Але коли до тебе вриваються в дім, підробивши ключа, розмахують битою, на весь світ розповідаючи, що то вони мухи б'ють і приміщення демократично провітрюють, а при цьому меблі виносять, дружину й дітей лякають... Зачитувати статті Конституції, проповідувати толерантність і демократичні цінності в таких випадках якось недоречно. Без адекватності явно не обійтися.
 
Видно ми щось таки не відпрацювали на зоологічному рівні. СВОБОДУ і НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ні кров'ю, ні навіть потом не запили. Це жорстоко, це ще СТАРИЙ заповіт, але інакше НОВОГО не буде.
 
Тому про вибори говорити ще рано. Вибирають громадяни, вибирають вільні і самодостатні. Рахують їх голоси теж не морально стомлені товариші.
 
Над нашою пустелею все ще віють формотворчі вітри, направлені вибухи стрясають всесвіт і тектонічні зсуви формують громадянський і політичний ландшафти.  Але над всім цим ДУХ ширяє. Велике СЕРЦЕ БОГА пульсує і вгамовує, пульсує і вгамовує... Цей ритм в нашому серці. Тому ВІРА і НАДІЯ не зникають.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
11 листопада 2010р.

Теги: виборці, підкуп, громадяни, незалежність, свобода