Найкраща політика - це мистецтво

Творчий вечір пройшов... Народ ще обговорює побачене... Дзвонять... Висловлюють захоплення.

Я не сподівався, що буде так багато любителів поезії та української пісні – пісні, на мої слова, людей, які приїдуть до мене на "Срібне весілля з Музою". Одна виконавиця – Мар'яна Українець – приїхала на таксі аж із Чернівців. Друзі прибули із столиці, з Ужгорода, Мукачева, Берегова, Сваляви... Із Іршави прийшли не всі – що ж, бувають поважні причини.

Було весело, яскраво і незабутньо. Принаймні, для мене. І, певно, для багатьох, бо ніхто не хотів іти додому аж до глибокої ночі.

Пройшов тиждень. Емоції вляглися. Починаєш усвідомлювати...

Хтось намагається пустити чутку, що це чергова акція до виборів, що Кузан так вирішив пропіаритися. Ні! Хоча я теж балотуюся в обласну раду від Української народної партії – на вечорі жодного слова про вибори не прозвучало. Це тому, що я попередив усіх – про політику ні слова!

Моя політика – це мистецтво. Найкраща політика – це мистецтво! Цей лозунг я придумав дуже давно і керуюся ним постійно. Але у виборах участь беру. Хочеться впливати на суспільні процеси, хочеться більш активно формувати громадську думку і громадянське суспільство, суспільство, у якому цінуватимуть справжнє мистецтво, а не попсу якусь, не знущання над культурою, не шоу-бізнес, у якому місця для мистецтва і культури, зазвичай, не залишається. Бо і назва складається із двох слів: шоу і бізнес.

Люди обирають достойних. Завжди обирають достойних. Так їм здається в момент голосування. Потім виявляється, що помилилися. Жаль, але нічого. На наступних виборах виправимо ситуацію. І так постійно. Людям властиво помилятися. І властиво керуватися емоціями. Це і добре. Це і погано. Але яка різниця? Адже люди постійно обирають достойних!

Емоції вляжуться. Почнемо думати. Життя продовжиться. І першого листопада доведеться дивитися людям в очі, і доведеться спілкуватися, вирішувати питання, співіснувати. Адже ми всі такі різні. Нема у нас стандартних, однотипних, "інкубаторських" ні за зовнішністю, ні за переконаннями чи політичними поглядами. Тож сприймаймо один одного такими, якими ми є насправді.

...А 25 років творчості – це ой як багато! "Срібне весілля з Музою" теж буває тільки раз у житті!

Дякую всім, хто провів це свято зі мною. До нових свят, друзі мої дорогі.

27 жовтня 2010р.

Теги: поезія, пісня, творчий вечір

Коментарі

Оля 2010-10-30 / 22:08:00
Кузан фореве!
Кузан ай лав ю!
Кузан ти маєш підтримку мою!
№28 до Закрпатської обласної ради!

Маріанна Шутко 2010-10-29 / 11:00:00
Не звертайте увагу на тих, хто вам заздрить. Усе буде добре. я вас підтримую!

*** 2010-10-28 / 18:12:00
...це ж треба так мистецтво втоптати в багнюку, щоб виправдати власну безпорадність...

Радість!)) 2010-10-28 / 15:59:00
Я обожнюю твої поезії!)

2010-10-27 / 21:38:00

Ужгородка 2010-10-27 / 19:51:00
пане Василю. Я б проголосувала за вас, якби ви йшли на нашого мера. Через ваш оптимізм, щирість, правдиву душу. Будьте таким і далі. Плюйте на заздрісників і холуїв. Я думаю, їх у вас дуже багато. А у вас класні вірші. ДУЖЕ!